Čakám dvojičky. Môžem letieť?

jankasvk
11. apr 2015

Ahojte baby.mate niektorá skúsenosti z lietaním pri viacplodovom tehotenstve.ja by som chcela letieť na Slovensko z anglicka o dva týždne.to uz budem v 18tt.ale cakame dvojicky tak neviem ci je tam väčšie riziko ako keď sa čaká jedno dieťa.citim sa dobre nemám ani problémy s tlakom.ja uz som lietala ako tehotna a malej to nijak neublížilo.viem ze na Slovensku viacplodovej tehotenstvo je automaticky rizikové, ale tu v Uk asi pojem rizikové nepoznajú.letiet chcem hlavne kvôli vyšetreniu u gynekológa a endokrinológii lebo som uz v 16tt a zatiaľ som mala len jeden scan a 2x mi brali krv.ja beriem lieky na štítnu žľazu ktoré mam od slovenskej endok....to je na dlhy príbeh, ale moja Midwife vie ze aké lieky beriem, a myslela som si ze keď som po 3 potratoch a teraz cakam dvojicky, tak bude ta starostlivosť trosku väčšia.ale nieje a preto chcem ísť domov.dakujem za odpovede 🙂

zeriempizzu
11. apr 2015

@jankasvk preco si nenajdes sukromnu gyn kliniku v UK a nejdes na scan tam? Hlavne ked sa bojis letiet?
Kvoli lekarovi na Sk chodit?!

jankasvk
autor
11. apr 2015

Ja som nepísala ze sa bojím letieť.pytala som sa ci su tu nejaké baby ktoré čakali dvojicky a leteli vo viacplodovom tehotenstve.ze idem k lekárovi na Slovensko je kvôli tomu, ze aj keď som po prvom pôrode ochorela na štítnu žľazu tak ma zakaždým behom 4mesiacov odbili ze mam poporodnu infekciu a 3x mi dali ATB...tak ano radšej som šla domov s opuchnutym krkom kde mi za 2dni zistili poruchu štítnej žľazy a nasadili liečbu.stcilo vziať krv.ked som po potrate v 2 trimestri krvácala 10 týždňov a za celých 10 týždňov som sa k lekárovi nedostala tak som šla domov.1den jeden usg u môjho lekára jedny predpísané tabletky a vsetko ok.takze mam vačšiu dôveru v našich lekároch.

zeriempizzu
11. apr 2015

@jankasvk prepac ale nechapem. Za prve ak zanedbali nieco v UK (tu diagnozu stitnej zlazy) preco si nedala staznost?
Ako je mozne ze si sa za 10 tyzdnov nedostala k lekarovi ked si 10 tyzdnov krvacala? Znova ak nieco zanedbali co nedas staznost?

Dalsia vec je ako ti pomoze ze ine z dvojickami leteli ked kazda ma tehotenstvo ine?

zeriempizzu
11. apr 2015

Co chcem povedat je ze ak ti tu povedia ze leteli a vsetko bolo ok a tebe sa stane naopak nieco zle kto bude zodpovedny? Preco sa normalne neporozpravas so svojou midwife ci doktorom a nevysvetlis svoje obavy a problemy? Neexistuje ze ta neskontroluju lepsie a ak bude treba ze ta nezacnu sledovat viac ako bezne.

jankasvk
autor
11. apr 2015

Sťažnosti nestaznosti na lekárov v Uk nechcem a nebudem riešiť tu.len som chcela sa opýtať ci je tu nejaká baba, co tiez čakala alebo čaká dvojicky a letela.moja Midwife v tom problém nevidí a lekár na Slovensku nemôže zhodnotiť to ci mozem, alebo nemôžem letieť kedže od začiatku tehu som u nebo nebola.nic viac som nechcela, len si tak pokecať s niekym co je v podobnej situácii ako ja....je milé počuť aj od inej baby ked povie ze aj ona letela a bolo to v pohode.

miadi
12. apr 2015

ak veris midwife ze nie je problem lietiet a zaroven jej neveris ze nie je problem s tou tvojou stitnou zlazou..tak neviem..slovenski lekari uz tiez nie su co to bolo..
s dvojickami asi malo kto leti..ja som posledne letela 3h let v 17tt a bolo to ok..no necakam dvojicky a nemam zdravotny problem..cize to ti nepomoze..v druhom trimestri je vraj naj letiet..no a potom neskor uz moze dojst k predcasnemu porodu..u nas v skupine sa uz narodili dvojicky v 26tt..a dalsie v 29tt
ozaj musis letiet? nemozes si to poriesit par mesiacov po porode? 2x ti brali krv a vysledky boli asi v norme mozno len panikaris koli tym potratom ale mam pocit ze na Sk by ta brali ako rizikove nie len koli dvojickam ale prave aj koli tej historii potratou..mozes poziadat svoju midwife aby vysledky testou poslala tvojmu gynekologovi co mas na Sk a nech ti on potom povie ci mozes letiet alebo nie..? zarucit ze vsetko bude ok ti nemoze nik a urcite niektora baba letela a bolo to v pohode a ina mohla mat problem..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre