Som v desiatom tyzdni, vcera mi bolo u mojej doktorky oznamene, ze v utorok mi budu brat krv do 4 ampuliek a tak ma zaujma co budu z tej krvi zistovat, strasne sa bojim nech je vsetko v poriadku :(
neboooj sa ty nicoho 🙂) ti budu zistovat ci nemas nejake choroby co by mohli ohrozit babo, krvnu skupinu (az ke som bola tehotna som zistila aku mam 🙂) myslim ze hiv, toxoplazmoza, nejake pohlavne choroby...robi sa to preto aby cim skor podchytili pripadnu chorobu a mohli vcasnou liecbou chranit teba aj tvoje babetko 🙂) 🙂 .ja som tiez stresovala pri kazdom vysetreni co som mala mat🙂)) najviac som sa bala ked mi neskor neviem uz v ktorom tyzdni zistovali ci plod nema vrodene chyby.... 🙂
😀 stresuliatko 😀 nestresuj, lebo stresujes aj babo, uzivaj si tehu a tes sa na zdrave dietatko 🙂
v 10 - 12 tt sa robi odber krvy na :
krvny obraz , krvnu skupinu a protilatky, toxoplazmozu , syfilis , HIV, a zltacku . lekar by ta mal aj palpacne vysetrit a urobit utz. nemas sa coho bat, vsetko je tu rutina 😉
toto je otazka pre tvojho lekara, ci mylim sa ?
tiez si myslim, ze je to otazka na lekara, ale staci aj ujo gugl 😉
http://www.clinic24.eu/clanky/4/vysetrenia-poca...
http://www.choredieta.sk/index.php/tehotenstvo/...
Google.sk alebo sa spytam doktora ked nieco neviem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
v 10 tt to bolo myslím krvný obraz, krvná skupina, pohlavné choroby, rôzne baktérie atd...toho som sa nebála, ja som sa najviac bála v 15 tt odberu z ktorého sa zisťuje downov syndrom