Bude moje tehotenstvo po potrate automaticky rizikové?

dellitta123
24. júl 2015

Ahojte , moje prvé tehotenstvo v januári 2015 dopadlo potratom , uzavreli to ako zamĺknutý potrat. Teraz mám na teste opäť dve čiarky, ešte som nebola u lekára, zistila som to len včera. Chcem sa opýtať, či je automatické, že ma pošle na rizikové alebo aj nemusí. Záleží ako sa bude vyvíjať toto tehotenstvo alebo je to po potrate automatické? Ďakujem

katy2
24. júl 2015

@dellitta123 je mi to luto :( a odpoved..... nie, nie je to automaticke.... kazde tehotenstvo je ine.... drzim palce, nech to tentokrat dotiahnete do uspesneho konca.... lekar ti urcite poradi.... a zalezi aj od prace, ktoru v zamestnani vykonavas....

danna85
24. júl 2015

@dellitta123 nie je to automaticky, ak tehotenstvo bude prosperovat ako ma a Ty budes ok, niet dovodu na rizikove. Drzim palce, nech sa vsetko vydari!!!

dellitta123
autor
24. júl 2015

dakujem babulky, velmi dufam, ale aj sa bojime tesit, ale mam uplne ine pocity aj priznaky ako predtym, sa tak ukludnujem, ze tentokrat to bude ok :D

kvecia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilimoni
24. júl 2015

@dellitta123 hned na rizikovom bola kamoska po stvrtom MA. Dovtedy nie 🙂 kazde tehu je ine 🙂

dellitta123
autor
24. júl 2015

ok, vdaka babule, myslela som si, vdaka, ze ste to potvrdili...ja by som veeelmi nerada na rizikove :D

kiki68
24. júl 2015

vacsinou nechavaju taketo tehu rizikove do 12tt a potom sa to ak sa vetko dobre vyvija odvola a je to normalne tehu. Tych par tyzdnov neni na skodu ak ma zena klud a sedi doma a nic nerobi.

bonaqa2013
24. júl 2015

Každé tehu je iné. Takže nebude automaticky vyhodnotené ako rizikové...

dapo
24. júl 2015

ja som v januari mala spontanny potrat, hned po prvej ms som otehotnela, zatial vsetky testy ok, ziadne problemy a zatial rizikova nie som, ak aj do konca este nebodaj budem uz to teraz urcite nebude suvisiet s predchadzajucim potratom, ale skor s nejakymi tazkostami co sa mozu objavit

anik56
26. júl 2015

Ja som po potrate otehotnela za tri mesiace a potom ešte dva krát. Ani jedno tehotenstvo nebolo rizikové, ani neboli žiadne problémy. Ale to mi povedal hneď lekár po potrate, že jeden potrat nič neznamená, len možno bol zárodok zle uhniezdený, alebo prípadne poškodený. Bolo to v 7 týždni. Tak hlavu hore, máš o jedného anjelika v nebi viac, ten ťa chráni, teš sa na malého anjelika tu na zemi, ten ťa urobí šťastnou. 🙂

dellitta123
autor
26. júl 2015

@anik56 jeeej vdaka 🙂 potesila si ma, no ved budeme vidiet, nebola som este ani u DR. je velmi skoro, prave som v obdobi ked som mala dostat MS cize vcera a ja som to zistila uz predtym 23.7. boli dve ciarky na teste, teda bola slabsia ale viditelna. Ako vravim, aj sa bojime tesit s manzelom. Ale mam dobry pocit, v januari som mala uplne divne citaky, ze nieco nieje ok. Ale verim a pevne dufam 🙂

anik56
28. júl 2015

@dellitta123 nebojte sa tešiť. To maličké si ťa vybralo, tak mu daj pocítiť, že sa naň tešíš. 🙂

nikusik89
3. aug 2015

@dellitta123 Ahoj, sme na tom celkom podoben. Ja som mala tiež missed abort v janurái 2015, potom kyret. A teraz sa nám v júly podarilo otehotnieť, zistila som to minulý týždeň v stredu, testík ukázal dve čiarky už po 2dňoch meškania, ja sa chystám k Dr. tak v piatok, vtedy to bude už 12dní meškania ak všetko dobre pôjde ;) som zvedavá a teším sa, síce opatrne ale radujem sa 🙂 držím place!

dellitta123
autor
4. aug 2015

@nikusik89 ahoj,ja idem zajtra k Dr. Tak som zvedava,aj mam strach aj sa tesim,zmiesane pocity. Jeden den mi je super,inokedy unava trochu,sem tam sa mi zdvihne zaludok malicko. Ale inak mi nic nieje. No veru vidim ze sme narovnako. Ja som zistila ze som tehu 23.7. Od maja sme sa snazili. Ja som kyret nemala telo sa vycistili samo. Tak nam drzim obom palce 👶

babydesire
27. aug 2015

dellitta123 a nikusik89 ako ste na tom? Ja som na pn ale u mojej vseobecnej lekarky,ale chcem dnes na poradni mojho gyn poprosit ci si pn nevezme k sebe.rizikova niesom,tehu zatial prebieha dobre.na pn som sa dala vypisat zo strachu o moje dieta.o prve sme prisli v 10tt 27.aprila tiez MA + kyretaz. otehu som 2mesiace po potrate.o babatko som prisla v praci,pracovala som uz 6.den za sebou,vstavala som kazdy den o 4 rano,bola som 8hodin na nohach,unavena a vycerpana..ci to bolo pricinou alebo jednou z pricin alebo by sa to stalo aj tak neviem ale pri druhom nechcem riskovat..a to som tiez chcela pracovat,ved biedny plat je lepsi ako biednejsia pnka a chcela som sa hrdo ukazovat az narastie brusko ale ziadna pycha ci peniaze nestoja za ten rist.dufam ze nam pan doktor dnes povie same dobre spravy a ze to tentokrat dobre dopadne..drzim palce aj vam baby a vasim drobcekom

dellitta123
autor
27. aug 2015

babydesire Ahoj, no ja som tiez na PN zacala som trochu spinit a nasli mi hematom, pobudla som v nemocke 5 dni, hematom sa vstrebal a teraz som doma, zatial bolo vsetko ok v pondelok na sone, som 8+4. Doma mam mat klud a lezat co najviac, tak sa snazim to dodrziavat. No tak si drzime palce aby to tentokrat vyslo.

mily7
27. aug 2015

Nie nemusí byť rizikové. Ja som potratila prvé babo missed abbort v 11tt keď som to už nečakala a teraz syn upratuje hračky, mala zaspava na mne. Ďalšie dve tehu v poriadku obe boli dá sa povedať ze ukážkové oproti inym babam, aj keď som si užila ako pri tehu. Chodila som do práce do poslednej minúty potom som mala malého a nikoho pri nás. Malú som rodila štýlom zbehla som do pôrodnice, tam že môžte ísť domov po vyše 12h kontrakciach,došla domov uspala malého a zas do pôrodnice,

babydesire
27. aug 2015

hm kazde tehu je ine a zalezi aj na zene ci si trufa.ja som dost citlivy typ tak nechcem riskovat,hlavne ked viem ake hekticke som to mala v praci..vela zavisi na zamestnani.ak by som mala kc job tak ako som mavala pred krizou tak by som chodila
do prace.

dellitta123 tak to si mala stastie ze to bol hematom a ze sa vstrebal..len kludne odpocivaj,nenamahaj sa hlavne nech je drobcek v poriadku

dellitta123
autor
27. aug 2015

@babydesire ale lekar vravel, ze som prave v obdobi, kde mam mat menzes a ze je to caste v tomto obdobi. Aj ten hematom aj to spinenie. No dufam, ze bude uz len dobre 🙂

mily7
27. aug 2015

Spinenie som mala tak som zistila že tehu brala som duphaston?tuším na začiatku. Inak baby treba pristupovať k tomu zdravo. Druhé tehu po potrate som bola veľmi úzkostliva vystresovana zo všetkých testov aj tých čo každá žena nimi prejde a malý je veľmi citlivý človiečik myslím že som to preniesla naňho. Pracovala som v škôlke aj v zime sama choroba,kopec schodov nabehala som sa v rámci normy a v pohode bolo všetko. Inak malý miluje spoločnosť deti od mála tiež si myslím že je to tehu že bol v škôlke celý čas. Ďalšie tehu to som už mala synčeka nemala som čas riešiť svoje tehu a mala je ťažký pohodak oproti braskovi stasticko naše. Takže ak sa sa teste sa a uzivajte si krásne s mierou nech ste šťastné a spokojne maminy neskôr.

dellitta123
autor
27. aug 2015

@mily7 ja beriem Utrogestan, dala mi ho hned ako som prisla za doktorkou, ze som mala pozitivny test. Ved toto, teraz sa sledujem ked idem na wc az ma strsie ked zbadam vytok ruzovkastej farby. NO obavy mam stale

sense
27. aug 2015

nie nemusi byt...aspon ja som teda nebola a to som pri druhom tehu dvakrat krvacala...

ross13
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre