ahojte, zvazujeme sri lanku. mm to moc nevonia, isli by sme koncom marca. budem uz v 2. trimestri ak sa vsetko zadari ako sa ma, len sa trochu bojim o tu hygienu. boli sme v thajsku, tam to bolo uplne normalne, ale sri lanka je predsa taka divokejsia.... dakujem za kazdu radu. co sa tyka letu, to sa nebojim, skorej ide o ten pitny rezim a cestovanie / nakolko chceme ist na vlastnu past/
Nevidim problem preco by si nemohla cestovat. Treba vsak urcite venovat zvysenu pozornost hygiene, mat vzdy po ruke antibakterialny gel a repelent. Zalezi aj natom, kde budete ubytovani a ake miesta chcete navstivit.
ja by som necestovala,ak by som nemusela...musite zvažit,či neriskujete navštevou takejto krajiny viac, ako by ste mohla ziskat
Ja som bola v prvom trimestri v chorvatsku, ale uz by som nikdy nešla...:(( celú dovču som mala stres s furt som sa kontrolovala, že len aby sa niečo nestalo:( ked som zbadala predposledný den dovolenky krv na nohavičkách, už sme aj trielili domov skôr...:(( ale kamoška bola v 5-tom mesiaci na Kube tiež na vlastnú päsť a pohoda... Každá to berieme a prežívame úplne inak, ty musíš vedieť čo a ako... na čo sa cítiš a na čo nie...
@pingu1 ahoj, nevsimaj si tie, ktore si myslia, ze tehotenstvo je choroba a treba sediet doma 🙂
druhy trimester ja na cestovanie najvhodnejsi. v prvom (@chovancova27) sa to vobec neodporuca a rovnako ani v tretom.
akurat na co si treba urcite davat pozor pri ceste lietadlom je tromboza- cize pekne kompresivne podkolienky obut a pocas letu sa prechadzat. let nad 6 hodin je viac rizikovy.
co sa tyka konkretne sri lanky, nemam skusenosti. my ideme tento mesiac na kanarske ostrovy- chceli sme europsku krajinu.
najviac som sa bala infekcii, predsa len je v tehotenstve oslabena imunita, cize skus to riadne zvazit po tejto stranke.
a ak treba na sri lanku nejake ockovania, tak tym duplom, by som nesla.
Tehotenstvo nie je choroba a druhy trimester je optimalny na posledne "slobodne" cestovanie.
Pokial budete s babom zdravotne ok, budes sa citit fit, nevidim problem, ja som v oboch tehu v druhom trimestri cestovala a bolo vsetko ok . Dodrziavaj rozumne pravidla ako slusny a cisty hotel, nejest "na ulici", nepit napoje s ladom a vseobecne len z flase, ktoru si otvoris sama, pri presunoch dopravou so sebou antibakterialny gel, vyhybaj sa extremnym horucavam, vela tekutin...
Kazdy sme vsak iny, ak si viac uzkostlivy a stresovy typ, tak sa na to vykasli, pretrpis to 🙂
Ak chceš, choď. Ja som bola v 6mesiaci v Španielsku a bolo super, kámoška bola v 5mesiaci na 3 týždňovom okruhu - Japonsko, Čína a zabudla som čo bolo to tretie a veľmi si pochvaľovala 😀
@pingu1 - -no cokolvek, ale v cudzej krajine na vlastnu päst bez cestovky je velke riziko. Hygiena a riziko crevnych pliag je tiez zvysene a tvoja imunita znizena.
Ja osobne by som uz tehotna do lietadla nesadla, ale tak ja som letela aj v 35.tyzdni a skoro pri medzipristati porodila, takze asi tak 😝 Cely cas kontrakcie a ladove brucho.
V tomto by som dala na manzela. Mozete ist o rok.
to si musis zvazit sama
vo vseobecnosti to gynekologovia velmi neodporucaju, teda cestu lietadlom a najma do exotickej krajiny
ale kazda sme ina, niektora ani nevie,ze je tehotna, ina prelezi cele tehotenstvo v nemocnici, takze je na tvojom zvazeni
Ja , ked poviem sama za seba, nesla by som, ja som obe tehotenstva presedela doma na zadku 😀, bola som na PN, nemala som ani vychadzky, kedze islo o rizikovu graviditu po predchadzajucom MA, druhe tehotenstvo prebiehalo uz lepsie, ale zase som nesla, bala som sa toho risku,ze co ak nieco a ja si potom budem nadavat,ze mi bolo treba dovolenky. Takze vela stastia v tvojom rozhodnuti.
Ja som bola pri 1. dcerke v 26 tyzdni v turecku a pri druhej v 28 tt v bulharsku a bolo to absolutne skveleeeeee
Letu by som sa nebala ani ja . Ja som tiez letela velmi daleko v druhom trimestri a uplna pohoda. Len by som sa zamyslela nad tym, ze co tam budes jest, pit.......Sri Lanku nepoznam , ale v Mexiku kde zijem, by som sa na ulici ako tehotna neodvazila jest , pit. Ak budete byvat v hoteli, tak by to malo byt v pohode, ale poulicne stanky s jedlom su rizikom v akejkolvek krajine. Ovocie a zelenina by sa mali dezinfikovat, pitna voda kupovat len vo flasiach a o ladoch do napojov radsej ani nehovorim. Ak sa neponahlas, tak chodte radsej neskor, uzjes si to viac .
V novembri sme boli s kamaratkou v 5 mesiaci na Bali a Lomboku. Cestovali sme 2 dni, 18 hodin letu, bez cestovky na vlastnu past. Absolutne bez problemov, podla mna to zvladala lepsie ako my.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je to o prioritach, povedala by som. Ja by som nevosla tehotna ani do letiskovej haly..