Bojovať či ísť na potrat. Aký máte názor?

palculienka789
12. aug 2011

Ahojte tehulky....som uplne na dne. So svojim muzom sme už 13 rokov a mame krasnu 2,5 rocnu dcerku. V poslednej dobe nas vztah akosi ochladol ( muz ma vela roboty v praci a so stavanim domu pre nas a ja byvam s malou sama od rana do vecera). Nasla som si milenca....zacala som prezivat to co mozno ani pri manzelovi nie. Teraz som zostala tehotna. S tym druhym.....Ja neviem co mam robit.n Neviem co dalej. Ked som sa to dozvedela bola som stastna ale postupne som si uvedomila, ze toto nemozem urobit svojmu manzelovi....Neviem ci dokazem zit s tym, ze on vychoava cudzie dieta ako svoje ale neviem ci dokazem zit ani s tym, ze by som si to dala zobrat. Skusala som rozne domace recepty na privolanie menstruacie ( ananas, teply kupel, tazke cviky na brucho ) a teraz vobec neviem ci ma zmysel este rozmyslat aby sa dietatko nenarodilo s nejakym poskodenim......Prosim ake su vase nazory, rady? Uvitam vsetko co mi aspon trocha pomoze rozhodnut sa. Dakujem.

tea333
12. aug 2011

@palculienka789 AK vies, ze s tym nemozes zit,a ze ta to bude prenasledovat do konca zivota, tak by som na tvojom mieste nieco urobila.mas na vyber.Mozes sa priznat manzelovi, a riskovat rozpad rodiny, alebo ist na potrat.viem ze mne sa to lahko pise, ale pochybujem, ze sa dokazes pretvarovat cely zivot.
tu skor nastava otazka, ci vobec vase manzelstvo ma zmysel, ak napriklad milujes toho druheho, a manzela nie. samozrejme, ja do tvojich vztahov nevidim, na to si odpovedz sama, lebo sa mi zda ze ani sama nevies kam patris.

zuzka0222
12. aug 2011

Ahoj, ja mam za sebou 2 interupcie a potom sa mi narodilo dietatko, ktore mam teraz 1rok. Bola som mlada,chela som dokoncit vysoku a s tym chlapcom som nechcela dieta. Teraz som vydata,na materskej a moj muz tiez stavia dom a ja som vacsinou s malym. Chcem tym povedat,ze rozhodni sa rychlo,lebo aj tak skor ci neskor to vyjde na povrch a potom ta bude trapit svedomie. Ja by som zvolila potrat...asi nejak tajne,lebo neviem ako, by sa zachoval tvoj muz,keby sa to dozvedel. A ved tiez budes mat domcek a istoty rodiny.... 🙂

lizatko1009
12. aug 2011

toto co si spravila ta bude prenasledovat navzdy a ked si bola hlupa? znasaj aj nasledky zodpovedne.

palculienka789
autor
12. aug 2011

Co znamena znasat nasledky zodpovedne?

susik77
12. aug 2011

@palculienka789 - bud si to tajomstvo nechaj cely zivot alebo to povedz teraz manzelovi a uvidis ako sa zachova.

jomini
12. aug 2011

Mas to tazke..., chapem, my sme sa tiez odcudzi pri stavbe domu, este sme vtedy aj stratili baby..
pokial by som bola v takejto situacii, manzelstvo a rodina by mi stali zato,
povedala by som to muzovi a rozhodli by sme sa spolu, klamat sa neda cely zivot ☹

chechnyan
12. aug 2011

Tu je naozaj tazko radit - skus si sadnut a napisat si jasne na papier + a - obidvoch rozhodnuti - mozno to znie smiesne, ale aspon si v hlave urobit poriadok a niektore aspekty sa ukazu ako dolezitejsie - ak ti vyjde jednoznacna odpoved, ktora vyhrava a aj tak to tak nebudes citit tak urob tak ako to citis.... Inak, podla mna to dietatko nechces...hladala si len trochu vzrusenia a pozornosti, ktore si doma nenasla - mala si sa s manzelom porozpravat - viem, ze sa snazi pre vas zabezpecit ubytovanie, ale niekedy si treba najst cas len pre seba...
@lizatko1009 dost ma udivuje ako dokazes hodnotit kto je mudry a kto hlupy...

monika15
12. aug 2011

@palculienka789
vies co,, rozhodni sa ako ty chces,
ak si myslis ze manzela chces, tak podla mna chod na potrat....
ano viem... je to hrozne, ale je to na tebe.... riad sa podla srdca,
oplati sa ti rozbit rodinu?
co ten milenec hovori na dieta, ??
preco si si nasla milenca.... otazky na ktorej vies len ty odpoved......
pojdes na potrat a nikto o tom nemusi ani vediet........

lizatko1009
12. aug 2011

@palculienka789 ze sa postav k tomu zodopvedne, nemala si dovolit aby si otehotnela, terz je vela antikoncepsnych metod a ked si vtedy nad tym nerozmyslala, teraz to musis znasat, viem si predstavit, ze to je hrozna situacia, ale mala by si to povedat svojmu m, tak sa zit cely zivot v klamstve neda a sama by si sa tym aj tyrala.

edie63
12. aug 2011

@palculienka789 Ak je naozaj pravda to, co si tu napisala (neverim, ze normalna zena by urobila to, co tu pises), ja by som sa na tvojom mieste hanbila a nie to este napisat na verejnom fore. Ak nevies, co znamena znasat nasledky zodpovedne, tak tu nie je o com sa bavit... BTW, kludne si to mohla dat ako otazku, kazdy by ti dal jeden hlas (ci si nechat dieta alebo nie, ci opustit manzela alebo nie a pod.) a podla toho sa rozhodnes. 😀

bejka82
12. aug 2011

@palculienka789 Ahoj, no máš to dosť komplikované ☹ je ťažké sa k tomu vyjadriť, to jedine ty vieš prečo si spravila všetko to čo sa stalo a aj to dieťa, ak ste si nedávali pozor tak asi ste sa o tom s tým druhým museli rozprávať, či nie ??? a prečo si, keď začala kríza v manželstve sa najprv neporozprávala s manželom, mala si mu povedať čo ti vadí a pohovoriť si s ním... no neviem čo v takejto situácii. Musíš si premyslieť, čo vlastne chceš ty. či sa ti oplatí ostať s manželom alebo nie. Ak áno, tak ja si myslím, že to tehu k tomu nepomôže a neutajíš to navždy. aj keby si to prerušila a ostaneš s manželom raz sa to prevalí.. Ja som toho názoru a aj sa mi to vždy potvrdilo, že raz všetko výjde najavo... To už ty musíš vedieť, aký je tvôj manžel, a váš vzťah.....no, ale už keď si do toho dakto vhupla musíš sa rozhodnúť a to môžeš jedine ty sama.....

palculienka789
autor
12. aug 2011

Lenze my sme to dietatko chceli....rozpravali sme sa o nom a planovali. Aj ked sme boli spolu tak kratko, tak sme to tak citili. S manzelom sme planovali druheho babo. Ale akosi mal problem s erekciou. Ano, s manzelom som neni davno stastna ale pre mna to nebol dovod na rozvrat rodiny. Len kvoly mojmu stastiu. No a? Hlavne nech su vsetci ostatni stastni....chvilu som bola sebecka a teraz neviem co dalej. Novy priatel chce aby som si to babo nechala, ale nech sa rozhodnem akokolvek chce ostat so mnou a nechce o mna prist.

aspinka
12. aug 2011

vernost ste si slubili a bez ohladu na okolnosti ci uz odcudzenie alebo ine mala si slub dodrzat a nevystavit sa takemu riziku ako otehotnenie s inym. Ja si to ani predstavit neviem a to ked si spala s inym ta nemotivovalo v riadnom zichre co sa antikoncepcii tyka? Kurnik sak to ked si si chcela vrznut s cudzim chlapom tak si si mala uzivat ked nemas plodne dni istit to antikoncepciou a veru aj gumu si mal navliect. Viem ze moralizovanie ti nepomoze ale co si si navarila to si musis zjest a je jedno co ti tu kto poradi cinit sa v rozmotavani tohto obrovskeho zamotaneho klbka budes ty.

nelicefo
12. aug 2011

@palculienka789 r. narodenia 1998,keď nevieš ani čo znamená niesť následky zodpovedne. Prázdniny sa dajú tráviť inak ako robenie si srandy z dospelých ľudí 😉

victoria
12. aug 2011

Palculienka, ja si myslim, ze ty si v mysli uz tiez rozmyslala nad tym, co by bolo keby vas manzel odhalil... a predsa si v tom pokracovala, to znamena, ze ti to asi za to stalo. Myslim, ze by si sa mala priznat, lebo zivot v klamstve a strachu z odhalenia nieje zivot (okrem toho nahoda je svina a raz by sa to urcite prevalilo...).
A to dieta je tvoje, uz mu bije srdiecko a nemoze za tvoje chyby, tak ho netrestaj. Budes to mat mozno velmi tazke, ale nic nieje hodnotnejsie ako zivot (vedela by si si predstavit, ze by si umyselne potratila dcerku, ktoru uz mas?), tak neber zivot dietatu, ktore sice este nevidis, ale ono uz existuje. Drzim palce

bobocka
12. aug 2011

@palculienka789 si vydata 13 rokov,tvoj muz maka v robote a stavia pre vas dom a ty aj naprik tomu,ze mas s nim 2,5 rocne dieta,si si proste nasla milenca.podviedla si svojho muza! teraz si otehotnela s milencom a navyse ked si sa to dozvedela,tak si si chcela privodit menzes v horucom kupeli a spol.ty si vobec uvedomujes aky sok to musel byt pre tvoje nenarodene dieta? cim si to ono zasluzilo??? ono sa sem nepytalo,ty si bola nezodpovedna,ze si lahla do poslete s cudzim chlapom poza manzelov chrtbat a bez ochrany. 😠 syp si popol na hlavu,pretoze tato situacia nastala len koli tvojmu rozhodnutiu.ked je problem v manzelstve,tak sa riesi,no nevera nic nevyriesi,len veci skomplikuje. v tvojej situacii nie je dobre vychodisko.bud ostanes s muzom a navzdy ta bude trapit myslienka,ze on vychovava cudzie dieta a ze teda si ho podviedla,alebo sa mu priznas a narobi to este vacsie dusno u vas doma ,alebo si das dieta zobrat a navzdy sa budes trapit,ze si podviedla muza a nedala svojmu nenarodenemu dietatu sancu na zivot.v kazdom pripade mi ta luto nie je,pretoze ked si lahinala do postele s cudzim muzom,tak si mala mysliet na nasledky.dufam len,ze tvoja skusenost bude varovanim pre ostatne zeny.

kvietok228
12. aug 2011

@edie63
@lizatko1009
uplne s vami suhlasim nechapem ako toto moze zena spravit,len HLUPANA riesi problrmi ci uz vo vstahu alebo v manzelstve neverov normalne nechapem kezdy ma svoje chyby ale toto vziat niekomu zivot ked uz si mu ho dala si mala rozmislat ked si leizla do postele tomuto sa hovori nezodpovednost je 1000 antikoncepciji.Co by podaktore ze to dali aby len 1x mohli otehotniet ale vzdi je to opacne ty co chcu nemoznu ty co nechcu maju 😠

lizatko1009
12. aug 2011

@palculienka789 ked ste planovali, tak sa rozved a zij si s dalsim, ked to je podla teba najvohdnejsie riesenie, pozeraj aj na prve dieta. verim tomu, ze si aj s manzelom aj s druhym. lebo v neusporiadanom vztahu sa babatka s druhym nedaju planovat.

jomini
12. aug 2011

@nelicefo odkial to vies? to myslis vazne, ze si niekto robi srandu na rodicovskom portaly na tak vaznu temu???

nelicefo
12. aug 2011

@jomini Už tu boli všelijaké individuá 😉 a cez prázdniny najviac,tak už sa ani nečudujem keď sa tu nájde klamárka 😉 neviem ale myslím si,veď je zaregistrovaná dnes,pridala 3 príspevky aj to do tejto témy. 😉 a keď nevie čo znamená "iesť následky zodpovedne,niet sa o čom baviť 😉

bejka82
12. aug 2011

@palculienka789, no tak v podstate ty už si rozhodnutá, už ti len tá odvaha chýba. Už si mm dosť dlhú dobu a niečo ste aj prežili, ale raz keď to nefunguje a aj ste spravili vš. preto aby ste to napravili. tak to nefunguje. a kvôli dcére ostať s niekým, s kým to nefunguje tak ja si myslím, že tým sa ublíži rodine oveľa viac. rozhodnutie je ln a len na tebe. ale bezbolestne to v žiadnom prípade nepôjde, tak či tak sa niekomu ublíži a bude trpieť.

traktor
12. aug 2011

prides tu s otazkou, ci mas dat zabit svoje dieta?..sama mas vediet co mas robit, je to tvoj zivot, tvoje dieta..ty nesies zodpovednost,,ci hadam sa rozhodnes podla toho, co ti tu napisu neznamy ludia?..som tvrda?..ak sa to tyka deti..ano som tvrda..tato tema tu nema co robit 😠 a suhlasim co pise @nelicefo

lizatko1009
12. aug 2011

@nelicefo tiez si myslim a este palculienka

nelicefo
12. aug 2011

@lizatko1009 A vieš že ma to ani neprekvapuje? 😅 😝 Nech už skončia tie prázdniny lebo ja doma prídem o nervy,tu sú stále nejaké pubertiačky robiace si srandu a to počasie,no koniec 🤐 🙄

acko
12. aug 2011

@edie63 snad trosku tolerancie by nezaskodilo, nie? kto si, ze si dovolujes takto sudit? ty si bez chyby? nikdy si nebola tak bezradna, ze si sa potrebovala co len vyrozpravat? nehovorim to v zlom, ale naozaj, nikto nemame pravo druheho odsudzovat, ani sudit, pokial nam ten druhy nejak neodskriepitelne neublizil.
Palculienka789 je zena, ktora je v situacii v ktorej si nevie dat rady. Ked nevies poradit, tak nepis.
a este to uzavries rehotajucim sa smajlom. ved palculienka teraz v podstate riesi otazku zivota a smrti (z pohladu zivota ktory jej rastie pod srdcom). cudujem sa ze zena, ktora ma doma babatko moze takto necitlivo reagovat.

@palculienka789, a co na to tvoj milenec?
a ako vidis ty dalej svoju buducnost? chces zostat s manzelom? milujes ho este?
co na tvoju situaciu tvoj milenec? udrziavas este s nim vztah? milujes ho a chces s nim byt?

Ja osobne si myslim, ze mala by si sa k tvojej situacii postavit zodpovedne. Mozno je to dane tym, ze verim ze my nie sme len toto telo, ale mame aj dusu, som veriaca. Neviem si predstavit ist na potrat. Preto hovorim, postav sa svojemu zlyhaniu zodpovedne a nes jeho nasledky bez toho aby si pripravila dietatko, ktore nosis pod srdcom, o zivot. (viem,mnohe zacnete pisat ze je to len plod atd... a ze zena ma pravo sa rozdhonut atd... ok, je to vas nazor. moj je iny.)
Takze moj naozr je, zabojuj, postav sa k tomu tak aby si si nemusela nespravne rozhodnutie vycitat dalsie dlhe roky. Co sa tyka zdoverenia manzelovi, je to na tebe, ako si to vnutorne nastavis - ci to manzelovi povies, alebo zamlcis. Ja by som asi volila uprimnost. Samozrejme za predpokladu, ze to naozaj vnutorne z hlbky srdca lutujes, a ze manzela presvedcis o tom, ze ho milujes a chces s nim byt (ak tomu teda tak je). Ak si si nie ista, ci vztah s milencom vies a chces ukoncit, tak potom to manzelovi nehovor.
Zelam ti vela vnutornej sily, aby si sa spravne rozhodla. A nic si nerob z prispevkov ako tu niektore kocky pisali. Nikto nema pravo druheho odsudzovat!

zuzana76
12. aug 2011

@nelicefo
http://pokec.azet.sk/palculienka789 podla tohto ma 32 rokov, ale nemusi to byt dotycna

ja odpoved na otazku nemam, odpoved najdes vo svojom svedomi.

etuska
12. aug 2011

@jomini
@nelicefo
aj ja mam pocit ze sa tu niekto dobre bavi na vymyslenom probleme,lebo naplanovat si dieta s milencom a potom "uvazovat" o tom ci ist na interupciu,alebo sa tvarit ze dieta je predsa 2-he "vytuzene babatko" mi pripada viac ako absurdne-prip. svedci o nezrelosti pisatelky 😝 😠 ☹

katy1979
12. aug 2011

vacsina ludi sa kvoli takymto temam prihlasuje pod novym nickom. sranda to asi nebude.

acko
12. aug 2011

samozrejme, pripustam, ze niekto sa moze nudit a zalozil takuto temu len tak zo zabavy. to je potom na jeho hanbu a je to jeho problem ze nema dostatok naplnenia vo svojom zivote a musi si zabavu vymyslat takto.

ale predstavte si, ze prispevok a ziadost o radu su skutocne. ako by sa taky odpis, aky ste tu palculienke dali, pacil vam?

susik77
12. aug 2011

@etuska - nechapem preco vzdy niekto pochybuje na takychto temach ze to je vymyslene, suhlasim s katy, ze to je velmi delikatne tak ak aj sem chodi tak sa boji vyzradit sa...to je normalne. myslim ale ze tu jej nikto nepomoze. kazdy musi najst tu odvahu v sebe...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre