Blombovanie zubov na začiatku tehotenstva

zuzula2815
9. nov 2015

Ahojte žienky stretla ste sa niektorá s tým, že Vám blombovali zúbky úplne na začiatku tehotenstva, napr. v 2. týždni tehotenstva prípadne radšej odložiť návštevu zubára,
dávam si vždy biele blomby 🙂

evittam
9. nov 2015

@zuzula2815 A čo by sa ti akože malo stať, ak ti zablombuje zubár zub?!

jasminet
9. nov 2015

@zuzula2815 v 2 tyzdni tehotenstva ani nevies ze si tehotna, takze smelo do toho. a radsej si zub dat opravit ako s kazom chodit - v tehotenstve sa zuby kazia viac ako inokedy, aby si nakoniec miesto jednej plomby neskoncila s plombou na kazdom zube

worker_falcon
9. nov 2015

dúfam, že si ešte nešla k tomu zubárovi. Počul som o prípade, kedy si žena dala spraviť bielu plombu na začiatku tehotenstva a potom sa jej narodilo dieťa so šiestimi prstami na nohe a ako bonus mu rástli iba čierne zuby. Určite ti to za to nestojí...
Takže pozor na to, určite nechoď a radšej počkaj, kým dieťa odrastie, ideálne aspoň kým nepôjde do školy.

P. S. je to PLOMBA

sardinka335
9. nov 2015

@zuzula2815 tehotenstvo nie je CHOROBA. Návštevu zubára a ošetrenie chrupu vobec neodkladaj práve naopak nech ti zuby spravia teraz na začiatku tehotenstva. Zaplombovanie zuba nema ako uškodiť dieťaťu. Problémy mozu nastať ku koncu tehotenstva...zuby su citlivejšie, mna začal boleť zub v 9mes. tt. zub nemal kaz - lekar mi povedal ze je to v tehotenstve normalne ze zuby su citlive. Samozrejme rtg. zubov uz nikto nehotnej robiť nechce ak to nie je vyslovene nutné ani nejake extra zakroky. Takže radšej teraz ako neskor.

evittam
9. nov 2015

@zuzula2815 A ešte jedna vec - ja som v oboch "tehuknižkách" mala kolonku na potvrdenie, že som bola na prehliadke u zubára - vždy som bola okolo 7.mesiaca. A keby mi chcel spraviť plombu, tak v pohode ho nechám. Naozaj nie si chorá..... 😉 A v 2.tt s tebou ani plod ešte nie je "spojený"....

svetlanat
15. nov 2015

Tu nejde o bielu plombu. Co je podla mna nebezpecne a na co autorka naraza je ze vyvrtavat AMALGAN plomby v tehotenstve. je to dost nebezpecne. Je to tazky kov co sa uvolni do tela a moze poskodit dietatku.... takzke kovy a tehotenstvo to neide dokopy....

sojorez
15. nov 2015

Aj amalgam sa da vyvrtat bezpecne... ja som mala opravovane zuby v kazdom tehu ( teraz tretie),aj s injekciou vhodnou pre tehule... pri odvrtavani amalgamu mi vzdy zubar okolo zuba natiahol nejaky gumeny kryt ( ma to svoj speci nazov,platila som za to),do kt.sa ten odvrtany bordel zachytil... a naviac,myslim,ze skodlivejsi je asi novy amalgam,z kt.sa do tela moze cosi uvolnit,nez X rocne plomby (z tych uz asi mame v tele uvolnene,co sa dalo),ale to by chcelo info od zubara 🙂

svetlanat
15. nov 2015

Tak nie kazdy zubar si da namahu...to by mali robit ci tehotna alebo nie.... dat kryt okolo zuba nestaci...ked ti do seba vdychujes pri bruseni....minimalizovat sa to da ked este aj odsavaju tie vrtacie ciastocky . Ale zasa to robi malokto....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre