icon

Bicyklovanie v tehotenstve

neyios
11. apr 2014

chcem sa opytat moze sa v tehotenstve bicyklovat? alebo je to zakazane? lebo niektori vravia ze je to prospesne... niektori to zatracuju.... myuslim doktori...

denuss
11. apr 2014

ja ked som si v tehotenstve nebola niecim ista, tak som neriskovala...bike radsej nie podla mna..

melalex
11. apr 2014

@neyios ahoj ja ked som bola v 7.mesiaci vybrali sme sa asi na polhodinou trasu tam aj naspat a strasne ma pichalo v boku aj v brusku takze radsej som s tym stopla a isla na bike az po porode.Radsej neriskuj.

ivanakal
11. apr 2014

ja som v prvom tehotenstve dost chodila na bicykli, do obchodu, k mame a tak, samozrejme nie dlhe cyklo tury 🙂.. a aj teraz zbehnem na bicykli aj so synom do obchodu ked potrebujem, sice domov uz idem peci pri biku, lebo nevladzem, ale myslim si ze ak je zena zdrava, nema problemy, tak preco nie.. ale nie som odbornik. to len moj nazor 🙂

salomuska
11. apr 2014

toto tehotenstvo som sa chodila bicyklovať asi do 15-16tt...potom nastalo už chladné obdobie, tak sme sa tomu prestali s rodinou venovať. závisí aj od typu bicykla - ak máš ako ja horský, jednoducho sa naň už s bruškom nevyskladáš, v tomto smere sú lepšie také tie "mestské"...🙂 bicyklovanie ako také podľa mňa nie je prekážkou, jediné, čo je riskantné, je prípadný pád, ale netreba si zase všetko príliš pripúšťať, nehoda sa môže stať aj v aute, autobuse, hocikde...

beata79
11. apr 2014

@neyios ja som chodila na bicykli ešte aj tesne pred pôrodom 🙂

neyios
autor
11. apr 2014

ja som prave z zaciatku, 4tt.... ale mna teraz pobolieva podrusku sem tam tak si nie som ista.... no prace to mam daleko... tak neviem ci 40 min chodza je lepsia ako 17 min na biku

hrjanka
11. apr 2014

Bicykel sa tehotným neodporúča najmä preto, že pri sedení na sedle si žena tlačí na krčok maternice, a keď ide po hrboľatej ceste, otrasy nerobia dobre. Ja som sa biku vzdala hneď, ako som našla na teste dve čiarky - priveľa žien v mojom okolí malo rizikové tehotenstvá a to ani nebicyklovali, a moje dieťa je prednejšie ako potešenie z jazdy na bicykli...no rozhodnúť sa musíš sama. Vieš, tu ti môže aj 30 žien napísať, že nemali žiadny problém s bicyklovaním v tehotenstve a práve ty môžeš byť tá, ktorá si tým privodí problémy...nemusíš, ale môžeš. Na druhej strane, 40 minút chôdze je celkom dosť, no je na tebe zvážiť pre a proti.

ervenka
11. apr 2014

@neyios Pokial sa citis ok, preco nie... Hrbolate cesty su na SVK skoro vsade, otrasy zazivame aj v aute. Skor ako na samotne bicyklovanie by som si davala pozor na stav cesty, myslim si ze byt ucastnikom cestnej premavky na SVK v akejkolvek forme je adrenalin. Ale pokial mas na ceste do prace bicyklove cesticky tak v pohode.
@hrjankakeby bolo samotne bicyklovanie take nebezpecne, tak holadnsko vymrie. 😉

sakura77
11. apr 2014

No...opatrne..moja kamoska z bicykla spadla a nedopadlo to dobre pre bábätko. .... 😔 ja by som radsej ee..bezpecnost na prvom mieste

senta_sofia
11. apr 2014

@neyios mne bolo povedane, ze je to nebezpecne kvoli pripadnemu padu... no ale vsetci dobre vieme, ze dobre "natiahnut" sa mozes aj na schodoch alebo ked sa posmyknes a co nebudes chodit?🙂 proste secko s mierou, vyskusaj, co ti to bude robit, mozno ti to bude samej neprijemne, kvoli prekrvenemu spodku, mozno ta bude nieco pichat alebo podobne a hlavne opatrne 🙂

nika1020
11. apr 2014

Podla mna sa porad so svojim gynekologom. Ja som bicyklovala tak do 3 mesiaca tehotenstva, lekar mi odporucil nebicyklovať, prave kvoli pádom. Okrem toho mi povedal, ze bicyklovanie nemoze uškodiť, pokial sa zena bicykluje po rovnej ceste.. ale dnes uz neplati to co robievali nase mami..a rodili jedna radosť, dnes je skoro kazde tehozenstvo vyhlásené za rizikove...Neskor som mala placentu previa, takze som radsej neriskovala...mala som gynekologa, ktorý mi radil ale aj odporucil napr. plávanie a cvicenie pre tehotné..do cca 7 mesiaca..
Je to vec názoru..nemala som ziadne problemy v tehotenstve ine, pracovala som takmer do posledneho dna..ale pomyslela som si, co ked..)) ja prídem o bábätko..))

warholette
11. apr 2014
lucijasm
Autor odpoveď zmazal