Behy, šprinty a crossfit v 5. týždni. Áno či nie?

93adrika
4. sep 2014

Zdravim vsetky buduce mamicky aj mamicky 🙂

Prave som sa vratila z gynekologie, kde mi lekarka potvrdila tehotenstvo a hned sa mi v hlave vyrojila hromada otazok a starosti... Najviac co ma trapi je, ze v praci mame rozcvicky na dennom poriadku, kde sprintujeme aj na 1000 m, robime crossfit, alebo behavame utorky a stvrtky cca 10 km a mna by zaujimalo, ci toto vsetko vobec mozem, ci to neni nebezpecne pre babatko... Ranne nevolnosti sa zatial u mna neprejavili, len minuly tyzden pri sprintoch sa mi velmi tocila hlava a bolo mi na zvracanie, co u mna nebyva zvykom a tak som sa vyhovorila. Ale obavam sa, ze vyhovaranie sa kazdy den by mi nepreslo, avsak v praci este nechcem hovorit, ze som tehotna. Co s tym?

A dalsia vec, ktora ma trapi uz menej, je ze o dva tyzdne mam svadbu a neviem ako sa vyhnut pitiu alkoholu bez toho, aby si to niekto vsimol, kedze aj rodine to s nastavajucim chceme povedat az neskor. Stalo sa vam nieco podobne? A ako ste to riesili?

Za odpovede a rady vopred pekne dakujem 🙂

zuzcami
13. sep 2014

No s tými fyz aktivitami ti ja asi neporadím. Dúfala som, že už ti niekto reagoval, lebo ma zaujíma to isté.

Ale čo sa týka pitia na svadbe. Ja som vypila na vlastnej ledva jeden pohár vína. Bola som trochu v strese, nenajedená poriadne, a málo som pila. Ako dôvod, prečo nepijem, to každému stačilo. Vždy som len povedala, že keď sa najem, tak si vypijem. Svoj pohár od vína som olizovala až do druhej rána 😀

veroni_m
14. sep 2014

Ahoj ja som cvicila kettlebell trening az doteraz 2-3x za tyzden, som v 34. Tt. Behat som nebehala nerobilo mi to dobre klby ma strasne boleli pri tom. Vynechala som este brusaky, a skakanie pneumatiku.vsetko ostatne som robila samozrejme s mierou🙂 pouzivala som 16,14 a 10kilovy bell;)citim sa super bicyklujem s malou kazdy den zvladam vsetko tekze pohyb len odporucam..

veroni_m
14. sep 2014

Ostatní ani nevedeli ze som tehotna az do 5.mesiaca(okrem mojho trenera-manzela🙂))

dollynkaa
14. sep 2014

@93adrika sprinty urcite nie ani v zaciatkoch tehotenstva. Noo to poxnam ked nebudes pit hned ta odhalia ;) povedz ze mas silne antibiotika vymysli niaku chorobu ;)

katey
14. sep 2014

@93adrika ja ti poradim len k tej svadbe... mysim si, ze niekto nebude sledovat ci a kolko pijes, ci myslis, ze si s tebou budu chciet pripijat? a take veci, kde sa oficialne pripija. mylsim si ze ak si das dva glgy vermutu, alebo sampanskeho nic stragicke sa nestane, ale ak ani to nechces, tak sa dohodni s obsulhou, aby ti ho pohara naliala vineu,alebo porste nejake nealko ktore sa bude podobat alkoholu., a takisto, neviem ci mate ten zvyk, zdvihat novomanzelov na stolickach hore, tam s azvykne pripijat tvrdym, nech vam uz na tacke donesu pohariky a ty tam budes mat vodu..

henikav
14. sep 2014

@93adrika v praci som to tiez nechcela povedat, ale prave kvoli tomuto mi to lekar prikazal, akonahle mi dal potvrdenie pre zamestnavatela ze som tehotna, mala som klud. Dokonca mi pridelili invalidne miesto na parkovisku hned pri vchode 😉 (to bolo super, u nas je vzdy bitka o miesta)
Ja som sa sice nevydavala tehotna, ale boli sme na svadbe, kde bola cela rodina, oni vedia ze si dam na svadbe vinko, alebo sampus, ale nechcela som pit a tiez som im nechcela nic povedat, tak sme to robili s manzelom tak ze sme si akoze pripili a polozili naopak pohare, vymenili, nikto si to nevsimol, len on toho musel vypit viac 😀 Vzdy ked sa pilo, ja som si len symbolicky prilozila pohar k ustam a potom zakecala s niekym a polozila pred manzela. Nikto si nic nevsimol 😉 😀 Z rodiny nikto nevedel ze som tehotna az do 6teho messiaca
Este tolko ze ak aj vypijes trosku sampusu na pripitok, babatku to neuskodi

hviezda21
14. sep 2014

Ahoj.moje telo bolo zvyknuté na dlhe denne prechadzky a jogging tak do 5km, no dr.nedoporucovala ale ze podla pocitov.tak sme si v 11.zabehli s muzickom jarnou Prahou a rano som uz nevstala-krize ma sekli v nemocnici mi nic nedali lebo som bola v 1.trim. ze len suche teplo paralen pri hroznych bolestiach a ležať. Potom to preslo a ja som si v 19tt umyla auto a odbehla po lesiku 4km.vecer bolesť dole, dalsi den zas.na liekoch som este isla300km na sluzobku no nedalo mi a isla som dalsi den k dr. A ona ze krcok skrateny otvaram sa-Pn a lezat s vylozenymi nohami inak.........v 7.mes.sa to uz ale upravilo a chodila som plavat 2-3 do tt na tehumasaze a natahovala a posilnovala som doma spodny chrbát. Mam 2 deti a 3 tehotenstva a narazove činnosti, namaha ,cvicenie kt.je narocne pre telo vseob. ja neodporucam a myslim ze ani ziaden dr. Do prace prines papier od vseob.lekarky ze mas napr. Nieco s chrbtom /ak sa da s nou dohodnut/.alebo chod na pn a mas pokoj.
Ja som v 3 tt dala asi 3 becherovky a maly je ok /nevedela som ze som tehu/.Pohar bieleho za 5h nic neurobi babatku no hlavne jedz a presne ako baby pisali srkaj si z toho dolej vineu a bude urcite pokoj v rodine ;)

timi_timi
22. sep 2014

@93adrika S tým športom by si sa mala obrátiť na lekára ten ti asi poradí najlepšie 😀 a čo sa týka alkoholu, boli sme na svadbe kde nevesta nepila alkohol vôbec (nebola tehotná) nikto na to neprišiel. Cucala stále Vineu, vyzerá to ako šampus / víno 😝 nikto si nič nevšimol.

zuzcami
16. okt 2014

Ahoj, narazila som na takuto stranku. http://www.crossfitmom.com/ myslim, ze najdes odpovede. 🙂

cokobebe
3. nov 2014

tiez hladam odpoved na tuto otazku a stretavam sa len s odpovedami typu A) mozes vsetko kym sa pri tom citis dobre alebo B) nemozes nic, len prechadzky a plavanie ale za takych a takych hygienickych podmienok, ktore na SK nesplna ziadna plavaren

citala som vela clankov od tehotnych fitnessiek a vacsina tvrdila, ze vynechala len skoky a brusaky
tu nastava otazka, ci komplet cviky na brucho, teda aj taka hrazda, kde sa brucho dost zapaja napr pri T2B alebo pri zhyboch alebo len priamo brusaky

myslim, ze ked budem bruchana, tak sa aj tak budem bat, aby mi niekto iny neublizil v telocvicni ale zatial kym nie som, tak ma to stale pokusa i ked na druhej strane mam trochu strach

cobhan
3. nov 2014

@93adrika to mas co za robotu? Inak je to velmi individualne, ja som vzdy sportovala a v tehotenstve som musela uplne prestat, aby sme o malu neprisli. Moze byt, ze ani nebudes vediet, ze si tehotna alebo budes moct cvicit este aj v 8.mesiaci alebo v horsom pripade na tom budes ako ja. Tazko povedat, kazdopadne v praci by som to povedala cim skor. Kym som este robila bojove umenia, tak pred kazdym zapasom som podpisovala prehlasenie, ze nie som tehotna a ani neviem o tom, ze by sme bola.

camelco
15. dec 2014

@93adrika by ma zaujímalo aké máš zamestnanie, si profi športovkyňa?

pred tým ako som zistila, že som tehu (dnes 10+5tt), tak som behávala, plávala som 2x do týždňa, 3x do týždňa posilka a pod ...a teraz sa idem zblázniť, čo všetko nemôžem, doky mi odporučil dlhé prechádzky, ale nie behanie, tak chodievam do posilky aspoň na kardio - crosstrenažér, veslo - robím to s mierou, nie ako predtým, pokiaš vládzem, keď som sa ho opýtala na plávanie, tak mi začal hovoriť o infekciách ... viem, že v SR asi nie sú najkvalitnejšie bazény, ale plávania sa asi tak skoro nevzdám .... v stredu som si zajednala súkromnú hodinu gravid jógy, tak uvidím čo to bude ... 5.1. idem na poradňu a dokyho sa chcem opýtať, či by som si mohla ísť zalyžovať, som zvedavá na jeho reakciu 😀 😀 😀 😀 😲

akcullucka
27. jan 2015

Ahojte baby, ja som v 10 tt pravidelne cvičím s trénerom vo fitku s rôznymi váhami,všetko okrem brusakov a vyskokov. Taktiež chodím na mestskú plaváreň v BB a chystám sa aj na bežky.

yanni
27. jan 2015

@camelco a preco nemozes behat? Ved ked sa citis ok, tak beh vobec nie je zakazany. Samozrejme neprehanat. Ja som teraz v 15tt a stale chodim behat. Sice uz nie vela, tak po 5 km ale vsetko v pohode. Brucha este nikde, akurat vecer sa mi nafukne ale mam vkuse slabsiu zapchu a ten beh mi na to velmi pomaha. Plavanie tiez v pohode. Dokonca som bola v 7tt s muzom na tyzden v triatlnovom campe na Kanaroch a ziadny problem. A tam to bolo ine treningove penzum. Hlavne plavanie. Plavanie mi ale velmi pomohlo pri nevolnostiach, mala som ich sice len dva tyzdne ale chytilo ma to rovno v tom campe ale pohyb velmi pomahal.

Inak lyzovat by som neodporucala. Nie preto, ze by to bola nejaka namaha ale mas takych grazlov, co nedavaju pozor, daky ta prevalcuje a si v prdeli. My ideme tiez cez velku noc, je to zabukovane, takze ideme, ale ja uz lyzovat nebudem. Sice zatial nemam vobec zadne brucho ale za tych par tyzdnom mi moze este fajn narast 😕

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre