Ahojte,
tiez mate pocit, ze zacal nejaky zahadny baby boom?
Ked som sla ku gynekologovi tak si ma doberal ze dalsia tehotna, ze sa s nimi teraz vrece roztrhlo.
A je to tak. Vsade naokolo kam sa pozriem sa len oznamuju tehotenstva, kamosky, kolegyne, zname tehotne. Vsetko takmer ku podivu dievcatka.
Tiez to tak vnimate? Cim to moze byt?
Zahadny baby boom? :D rodia sa stále deti len ty si to tak predtym nejak nevnímala...alebo máš kamošky v tom veku a je normálne že si zakladajú rodiny... ja mam len jednu tehotnú kamarátku..viac mám tých čo nevedia otehotnieť alebo už deti majú..
@komentatorka ziadny zahadny babyboom😀 Len zrejme je to tym, ze si vo veku kedy vacsina tvojich znamych tiez planuje tehotenstvo/ma male deti, a samozrejme tym, ze si aj ty tehotna, to viac vnimas..ja mam uz 9 rokov pocit, ze je "baby boom"😂😂 proste selektivne vnimanie, to je vsetko😊
Nie, zakladatelka temy ma pravdu, tento rok je naozaj na Slovensku baby boom, bolo to aj nejak zaciatkom roka vysielane v telke. V mojom okoli je velmi vela tehuliek a potvrdil mi to aj gynekolog. Raz za cas sa statisticky rodi najviac deti za urcite obdobie, a tento rok je prave taky. ;)
To preto, lebo rodia tie silne rocniky 80-tych rokov. A ja mam tiez pocit, ze v okoli same dievcatka.
tak bude vojna.
babka zvykla tak prorokovat...
treba zalistovat trosku viac do historie, po 2. sv. vojne bol prvy babybom to zacali rodit ludia po vojne (5 deti to bolo normalne bezne mat) takto sa rodili nasi rodicia v 50. a 60. rokoch
2. babybom nastal ked nasi rodicia mali nas koniec 70. rokov a cele 80. te
potom zhruba 90j. te roky az do 2000 bol utlm pretoze sme este rastli a teraz sa rodia nase deti a preto je to vlastne 3. slovensky babyboom, lenze ti nasi rodicia uz nemali tolko deti co ich rodicia a prave oni teraz odchadzaju vo velkom pocte na dochodok a kedze nas sa narodilo v porovnani oproti nim menej tak chybaju ludia co by tu pracu robili vid nabory na vodicov, zelezniciarov, obvodakov .....
@komentatorka teraz zaciatkom roka je viac chlapcov...
@deltaa Presne tak, silne rocniky 70, 80 te roky to teraz ako tak zachranujeme🙂 Nasi rodicia mali tak 2 , 3 deti v priemere. Vacsina ludi mala pracu, mala kde byvat, nemuseli sa bat co bude " zajtra". Potom prisla revolucia a istoty boli fuc. Necudo, ze sa rodilo menej deti...Takze teraz rodime "my" silne rocniky a potom ma opat prist utlm. U nas to aj na skolke statnej pekne vidno. Mala sa vraj este jedna otvarat v obci pre velky zaujem - uvazovalo sa o tom, no nakoniec nie, lebo ked nase deti zo skolky odrastu, predpoklada sa zase ubytok deti....a nova skolka by vraj bola zbytocna...to si sice nemyslim, ale ako to byva, nikto nebude investovat do niecoho z coho nie su velke prachy na SK... Je nas zkratka "viac" ludi , narodenych v spomenutych rokoch, a teda aj viac deti, aj keby mal kazdy par len jedno babo....Nie je na tom nic zvlastne. Jedina zmena oproti minulosti je snad v pocte dvojiciek, pripadne aj trojiciek, co zas suvisi s moznostami umeleho oplodnenia v dnesnej dobe. Aj to kvapku prispelo.
Aj ja mám v rodine baby boom, svagrina nedávno porodila a teraz nám oznámila muzová neter ze caká dvojicky. 😨
Rodia silné ročníky tzv. Husákových detí 😉
@komentatorka Výpadok internetu a desný program v telke 🙂
no čo sa týka tých dievčatiek tak pravda, aj my takisto a okrem mňa kamoška už má pár dňovú slečnu a v máji ďalšia čaká dievčatko 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
slabý večerný program v TV na ktorejkoľvek stanici? 😲
Neviem, akú čakáš odpoveď... 🙂