Asi som tehotná a tretí deň beriem Ataralgin. Uškodí?

buenko
26. okt 2013

Ahojte mam taku otazku ... meška mi mrcha už asi 15 dní ... testy mi vyšli negatívne ... ale v poslednej dobe ma začal bolieť zub tak som brala Ataralgin ale ako som si dnes všimla tie tabletky tehotné nemožu .... bojim sa dufam že koli tejto chybe nepotratím .. alebo sa nestane niečo mne i plodu

cmulinko
26. okt 2013

V čase keď som ešte nevedela že som tehotná som užila analgetikum Ataralgin. V tom čase som bola približne v 5-6 týždni. Neskôr som sa dozvedela že Ataralgin sa ženám v 1. trimestri neodporúča. Chcela by som vedieť aké nežiadúce účinky môže mať užitie tohoto lieku na prebiehajúce tehotenstvo a plod? V čom sú tieto analgetiká nebezpečné v tehotenstve? Môže takéto užitie znamenať nebezpečenstvo aj keď išlo iba o jednorázovú záležitosť?
Ďakujem

Odpovedá: Doc. MUDr. Jozef Záhumenský
Dobrý deň,
jeden ataralgin by plod nemal nijako ohroziť a na začiatku aj tak plod reaguje všetko alebo nič, buď sa potratí alebo je zdravý.

Podla tohoto prispevku ani pan doktor k tomu nemal co ine dodat.

dejnas
26. okt 2013

tak v prvom rade si zisti, či skutočne tehotná si... ak ti vyšli testy negatívne, nechápem obavy z potratu 😕 ... samozrejme, stať sa môže všeličo, preto bež kúpiť do supermarketu ďalší test, alebo choď v pondelok ráno ku gynekológovi a dovtedy ten ataralgin neber...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre