Zdravím, s priateľom čakáme už druhé dieťa. Som v 10tt a prvé tehotenstvo som mala normálne až na to, že sa mi malá neotočila v posledných týždňoch a na základe toho som mala cisársky rez. Inak všetko v poriadku 🙂 teraz asi pred pár mesiacmi mala moja maminka pľúcnu embóliu a na základe toho nás všetkých súrodnencov poslali na vyšetrenie krvi kde nám potvrdili syndróm lepivých doštičiek a preto by sme mali užívať doživotne Anopyrín. V príbalovom letáku je napísané, že sa NESMIE užívať počas tehotenstva a vôbec nie v poslednom trimestri pretože by to mohlo vážne poškodiť plod a spôsobiť komplikácie pri pôrode pre matku aj dieťa. Chcela by som vedieť, či ho niekto užíval počas celého tehotenstva, ako prebiehal potom pôrod a či bolo bábo v poriadku. Na nete je veľa negatív čo sa týka anopyrínu niekto tvdrí, že sa má užívať niekto že v žiadnom prípade. Hematológ povedal, že to treba užívať, gynekológ, že nie..ja som z toho celého vystresovaná a neviem teda čoho sa mám držať. Ďalšia vec je, že keby mama nemala tú embóliu tak na žiadne vyšetrenie nejdeme a doteraz o ničom nevieme a myslím, že tehotenstvo by som zvládla aj bez toho lieku. Mám 28 rokov a necítim sa vôbec zle práve naopak..na bábo sa tešíme len táto vec ma moc trápi a naozaj neviem čoho sa mám držať. Či hematológa alebo gynekológa...prosím ak máte niekto s týmto skúsenosti napíšte mi..ďakujem.. 🙂
Ahoj, Anopyrin som uzivala v teho od 6. tyzdna kazdy den 100 mg (tiez kvoli dostickam), po zaciatku 3. trimestra som uzivala na striedacku Ano s Fraxiparinom a okolo 37. tyzdna som prechadzala len na Fraxiparin. S tym, ze ak by sa nieco rozbiehalo, mala som na Fraxiparin prejst skor. Gynekolog nebol vobec proti, lebo anopyrin je zaroven prevenciou preeklapmpsie.
Davky 100 mg su pre novorodenca bezpecne, nesposobuju problemy s uzatvaranim ductu (cast srdiecka), to sposobuju vyssie davky Anopyrinu (nad 200 mg denne). Takze nizke davky Anopyrinu ako prevencia krvnych zrazenin v placente mozes, ale Anopyrin na znizenie horucky a proti bolesti, kde sa pouziva vyssie davkovanie nie.
Ďakujem, zajtra mám ísť na vstupné odbery ku gynekológovi tak sa s ním dohodnem, že čo a ako pretože minulý týždeň som bola na hematológií a musím počkať na výsledky a podľa toho mi chce aj hematológ zrejme nastaviť liečbu. Sama som zvedavá ako sa medzi sebou dohodnú. pretože takto sa to ani mne nepáči. Asi by to naozaj mali riešiť spolu a nie ma zbytočne plašiť. Ďakujem za rady a názory 🙂
Ahoj ja som užívala tiež celé tehu anopyrín tiež mám syndrom lepivých doštičiek a pichala som si fraxiparín a moje dieťatko je úplne v poriadku .Ja som zan bola dokonca vdačná pretože práve pre túto diagnozu som prišla o dieťatko .ničoho sa neboj je to nízka dávka bábatku to neublíži 🙂
Ďakujem dámy..moc..bola som u lekára dnes a tiež sa k tomu priklonil takže to idem užívať..ešte raz vďaka 🙂
@mamulienkamoja ahoj ja sa chcem spitať. Či domosim babätko bez problémov ties mam syndróm lepivych doštičiek a pani hematologicka mi predpísala 100mg anopyrin ale ja sa veľmi stresujem lebo bola som aj u inej hematologicky a ona mi povedala tak sprosto a hnusne ajtak potratite s inekciami lebo som ju žiadala aby mi dala inekcie keď budem tehotna a vôbec sa nevedela správať zaobchádzať ako s pacientom a to ešte na chodbe ma riešila. 2X vo mne odumrel plod a zistili mi v Košiciach že mám syndróm lepivych doštičiek. Ale ja sa bojím ze babätko sa neudrží a odumrie aj stým anopyrinom 100mg som stoho hotová neviem ci mi pomožu lebo 30mg pri tehotenstve mi nepomohlo
@merlynfraterova ahoj tak hlavne sa nestresuj ja som užívala anopyrin aj som si pichala faraxiparin a ešte užívala duphaston na udržanie tehotenstva a porodila som zdravé dievčatko.Treba sa veľa hýbať a nestresovat všetko pôjde uvidis že budeš mat zdravé donosene dieťatko.Prajem veľa síl 😊
@mamulienkamoja ďakujem zatiaľ mi predpísala len anopyrin keď otehotniet dúfam ze bude všetko v poriadku
@merlynfraterova všetko bude v poriadku držím palce ✊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@niniacik10 Ahoj, najlepšie by bolo aby si to tvoji lekári skonfrontovali medzi sebou - asi telefonicky s tým že budeš pri telefonáte prítomná u jedného z nich v ordinácii. Požiadaj lekára aby zavolal tomu druhému pretože sa ich názory na postup liečby líšia a ty predsa nie si študovaný lekár aby si vedela určiť čo je pre teba a dieťa to správne.
Prípadne nech ti hematológ dá iný liek na riedenie krvi - počas tehu si veľa žien pichá Fraxiparín.... určite je aj pre teba nejaká iná medikamentná alternatíva ako Anopyrin. 😉