Anopyrin v I. trimestri

marienka24
15. jan 2018

Som v I.trimesrri tehotenstva. Gynekologicka mi predpisala uzivanie Anopyrinu. Lenze v pribalovom letaku som citala, ze v I.trimestri uzivanie nie je odporucane kvoli moznemu poskodeniu plodu. Mate s tym niekto skusenost? Viete poradit? Dakujem za kazdu odpoved

jaris84
15. jan 2018

@marienka24 ja som ho užívala a neskor mi ho nahradila fraxiparínom - ten som pichala celé tehu...Mám krásnu zdravú dceru, možem byť kludná...Dnes uz je to bežné

bnov
15. jan 2018

@marienka24 Ja som si pichala Fraxiparine. Tiež mi gynekológ predpísal Anopyrin, ale začala som krvácať a v nemocnici mi lekár povedal, že je to od Anopyrinu.
Skús sa popýtať ešte v lekárni.

1988majka
15. jan 2018

Zavisi od toho preco to dala. Pri niektorych ochoreniach napriklad krvnych dosticiek po opakovanych potratoch musia baby brat anopyrin v tehotenstve. Pri inych ochoreniach zrazania krvi alebo niektorych rizikovych faktoroch tvorby zrazenin sa dava Fraxiparin resp. idealne Fragmin.

oravocka
15. jan 2018

Ahoj. Ja som anopyrin užívala celé tehu až do 36. Týždňa, potom fraxiparin a všetko ok.

ninusa7
15. jan 2018

Radila by som sa radsej s hematologom.Automaticky sa davaju inj clexan a nie tbl
@marienka24

oravocka
15. jan 2018

@ninusa7 ahoj. Nemusia byť hneď injekcie, veď ja som sledovaná na hematologii a mala som tbl. Záleží to od ochorenia a lekára

ninusa7
15. jan 2018

@oravocka maaalokedy sa davaju tbl 😊 preto pisem radit sa s hematologom radsej

jvlo
15. jan 2018

Beriem aj anopyrin + si picham fraxiparin (ten som dostala len pre istotu).Vďaka anopyrinu mám doma zdravú dcéru a ďalšie bábätko čakám. V tomto by som verila lekárom

ninusa7
15. jan 2018

Len preistotu isto nebolo 😊

marienka24
autor
15. jan 2018

@jvlo anopyrin si brala a beries uz od zaciatku tehotenstva cize uz od 1.trimestra?

1988majka
15. jan 2018

@marienka24 anopyrin versus injekcie ako fragmin fraxiparine a clexane maju rozdielny mechanizmus ucinku takze nedavaju sa automaticky injekcie. Ak si niesi ista porad sa s hematologom.

jvlo
15. jan 2018

@marienka24 anopyrin beriem od chvíle ako sme sa začali snažiť o bábätko a budem ho brať do 36 týždňa. Takže kľudne ho ber,ak ti ho dr predpísala. Akú máš diagnózu?

marienka24
autor
15. jan 2018

@jvlo diagnoza je MTHFR homozygot, jeden missed abort (samovolny potrat), matka prekonala trombozu. Bola som aj na hematologickom vysetreni kde mi hematologicka napisala do spravy, ze moje krvne vysledky su v norme a nepotrebujem ziadnu liecbu liekmi. Gynekologicka o tom vie pretoze som jej doniesla spravu z hematologie. No napriek tomu usudila, ze pre istotu bude vhodne aby som uzivala Anopyrin.

petrag25
15. jan 2018

Mne ten anopyrin pride ako vseliek, naco všetko ho davaju? Ja som mala v prvom tehu problem s pecenou a robili mi akutnu sekciu, ale to vas nechcem doplasit, len natrafila som na podobne osudy zien a tiez tam niektore pisali ze uzivali anopyrin pri dalsich tehu..

jvlo
15. jan 2018

@marienka24 ak ti na hematologii robili len trombofilne stavy,tak sa možno tvoja dr obáva, že máš s krvou aj niečo iné, čo sa bežne nevyšetruje a môže to spôsobiť potrat. Čiže je to na tebe,či budes brať anopyrin ako ranu istoty, alebo to skusis bez neho

jvlo
15. jan 2018

@marienka24 mne na hematologii najskôr tiez našli len "nepodstatný" heterozygot a až neskôr zistili,že mám vysokú lepivost krvných doštičiek.

1988majka
15. jan 2018

@marienka24 skor by som sa spoliehala na hematologa. Ale zas nevysetrovali asi lepsivost dosticiek takze na toto vysetrenie by si sa este mohla na hematke opytat.

nika99102
9. mar 2018

Ahojte mamicky ja som v 6tyzdni a dnes mi povedala hematologicka ze mam vysoke hodnoty zrazanlivosti som po dvoch potratoch tak mi pridala k anopyrinu aj malu davku fragminu pomohlo to niektorej

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre