Som v I.trimesrri tehotenstva. Gynekologicka mi predpisala uzivanie Anopyrinu. Lenze v pribalovom letaku som citala, ze v I.trimestri uzivanie nie je odporucane kvoli moznemu poskodeniu plodu. Mate s tym niekto skusenost? Viete poradit? Dakujem za kazdu odpoved
@marienka24 Ja som si pichala Fraxiparine. Tiež mi gynekológ predpísal Anopyrin, ale začala som krvácať a v nemocnici mi lekár povedal, že je to od Anopyrinu.
Skús sa popýtať ešte v lekárni.
Zavisi od toho preco to dala. Pri niektorych ochoreniach napriklad krvnych dosticiek po opakovanych potratoch musia baby brat anopyrin v tehotenstve. Pri inych ochoreniach zrazania krvi alebo niektorych rizikovych faktoroch tvorby zrazenin sa dava Fraxiparin resp. idealne Fragmin.
Ahoj. Ja som anopyrin užívala celé tehu až do 36. Týždňa, potom fraxiparin a všetko ok.
Radila by som sa radsej s hematologom.Automaticky sa davaju inj clexan a nie tbl
@marienka24
Beriem aj anopyrin + si picham fraxiparin (ten som dostala len pre istotu).Vďaka anopyrinu mám doma zdravú dcéru a ďalšie bábätko čakám. V tomto by som verila lekárom
Len preistotu isto nebolo 😊
@jvlo anopyrin si brala a beries uz od zaciatku tehotenstva cize uz od 1.trimestra?
@marienka24 anopyrin versus injekcie ako fragmin fraxiparine a clexane maju rozdielny mechanizmus ucinku takze nedavaju sa automaticky injekcie. Ak si niesi ista porad sa s hematologom.
@marienka24 anopyrin beriem od chvíle ako sme sa začali snažiť o bábätko a budem ho brať do 36 týždňa. Takže kľudne ho ber,ak ti ho dr predpísala. Akú máš diagnózu?
@jvlo diagnoza je MTHFR homozygot, jeden missed abort (samovolny potrat), matka prekonala trombozu. Bola som aj na hematologickom vysetreni kde mi hematologicka napisala do spravy, ze moje krvne vysledky su v norme a nepotrebujem ziadnu liecbu liekmi. Gynekologicka o tom vie pretoze som jej doniesla spravu z hematologie. No napriek tomu usudila, ze pre istotu bude vhodne aby som uzivala Anopyrin.
Mne ten anopyrin pride ako vseliek, naco všetko ho davaju? Ja som mala v prvom tehu problem s pecenou a robili mi akutnu sekciu, ale to vas nechcem doplasit, len natrafila som na podobne osudy zien a tiez tam niektore pisali ze uzivali anopyrin pri dalsich tehu..
@marienka24 ak ti na hematologii robili len trombofilne stavy,tak sa možno tvoja dr obáva, že máš s krvou aj niečo iné, čo sa bežne nevyšetruje a môže to spôsobiť potrat. Čiže je to na tebe,či budes brať anopyrin ako ranu istoty, alebo to skusis bez neho
@marienka24 mne na hematologii najskôr tiez našli len "nepodstatný" heterozygot a až neskôr zistili,že mám vysokú lepivost krvných doštičiek.
@marienka24 skor by som sa spoliehala na hematologa. Ale zas nevysetrovali asi lepsivost dosticiek takze na toto vysetrenie by si sa este mohla na hematke opytat.
Ahojte mamicky ja som v 6tyzdni a dnes mi povedala hematologicka ze mam vysoke hodnoty zrazanlivosti som po dvoch potratoch tak mi pridala k anopyrinu aj malu davku fragminu pomohlo to niektorej
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@marienka24 ja som ho užívala a neskor mi ho nahradila fraxiparínom - ten som pichala celé tehu...Mám krásnu zdravú dceru, možem byť kludná...Dnes uz je to bežné