ahojte kočky
Mám takú menšiu dilemu je možnost že by som mohla byt tehotná netestujem pretože je to ešte velmi skoro
Ale hned ma začala trápit otázka anestezie v tehu kedže 18,5 ma čaká operácia kolena formou artroskopie pod lokalnou anestezou.
Chcela by som vediet či stým má niektorá skúsenost hlavne stou anestezou v tehotenstve.
dakujem krásne za všetky príspevky rady a ine veci
nez ti budou delat ten zakrok, tak uz budes najisto vedet jestli nebo nejsi tehotna a o pripadnem tehotenstvi musis informovat sveho lekare a on rozhodne jedtli se zakrok delat bude nebo ne, zamlcet to v zadnem pripade nemuzes, takze jedine se svym lekarem bys mela resit nakolik je to rizikove pro tehotnou
@sardinka336
Dakujem je to moja druha operacia behom pol roka takže viem co je to za bolesť a tú prvú mi robili na tom istom kolene ale normalne museli rezat
Už sme to vyriešili muž povedal že chce aby som bola najprv zdravotne v poriadku takže snazilkovat naplno sa budeme dva mesiace po operacii keď už budem fit
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Toto konzultuj s operatérom, anesteziologom ...osobne si myslím, že je možné, že operaciu odlozia. Neabsolvovala som ju naštastie ale moj manzel ano a nie je to maličkost. Tak ako pri kazdom invazivnom zakroku aj ked tu sa jedna o na oko maly zakrok, malu jazvu ale aj ked zriedkavo ale mozu sa vyskytnut komplikácie ako je infekcia, opuch, cievne alebo neurologické kompikácie....niekedy sa zavádza do kolena tzv. drén aby z kolena odtekal obsah do zbernej flaše. Bola som s manzelom ked mu to vytahovali z kolena tu hadičku a poviem ti ze bolest na hovado...nasledne po zakroku mu boli nasadene antibiotiká aby sa predišlo infektu. A samozrejme kratko po zakroku mal bolesti, ktore tlmili liekmi. Skratka len som ti chcela popisat čo to je za zakrok a prečo si myslím, ze je mozné ze ti ten zakrok odlozia.
Tu je o tom taky celkom zrozumitelny članok...http://www.maminka.sk/clanek/tehotna-na-operacn...