Anestéza v tehotenstve

mamik5
18. apr 2017

ahojte kočky
Mám takú menšiu dilemu je možnost že by som mohla byt tehotná netestujem pretože je to ešte velmi skoro
Ale hned ma začala trápit otázka anestezie v tehu kedže 18,5 ma čaká operácia kolena formou artroskopie pod lokalnou anestezou.
Chcela by som vediet či stým má niektorá skúsenost hlavne stou anestezou v tehotenstve.
dakujem krásne za všetky príspevky rady a ine veci

sardinka336
18. apr 2017

Toto konzultuj s operatérom, anesteziologom ...osobne si myslím, že je možné, že operaciu odlozia. Neabsolvovala som ju naštastie ale moj manzel ano a nie je to maličkost. Tak ako pri kazdom invazivnom zakroku aj ked tu sa jedna o na oko maly zakrok, malu jazvu ale aj ked zriedkavo ale mozu sa vyskytnut komplikácie ako je infekcia, opuch, cievne alebo neurologické kompikácie....niekedy sa zavádza do kolena tzv. drén aby z kolena odtekal obsah do zbernej flaše. Bola som s manzelom ked mu to vytahovali z kolena tu hadičku a poviem ti ze bolest na hovado...nasledne po zakroku mu boli nasadene antibiotiká aby sa predišlo infektu. A samozrejme kratko po zakroku mal bolesti, ktore tlmili liekmi. Skratka len som ti chcela popisat čo to je za zakrok a prečo si myslím, ze je mozné ze ti ten zakrok odlozia.
Tu je o tom taky celkom zrozumitelny članok...http://www.maminka.sk/clanek/tehotna-na-operacn...

katriona1
18. apr 2017

nez ti budou delat ten zakrok, tak uz budes najisto vedet jestli nebo nejsi tehotna a o pripadnem tehotenstvi musis informovat sveho lekare a on rozhodne jedtli se zakrok delat bude nebo ne, zamlcet to v zadnem pripade nemuzes, takze jedine se svym lekarem bys mela resit nakolik je to rizikove pro tehotnou

mamik5
autor
19. apr 2017

@sardinka336
Dakujem je to moja druha operacia behom pol roka takže viem co je to za bolesť a tú prvú mi robili na tom istom kolene ale normalne museli rezat
Už sme to vyriešili muž povedal že chce aby som bola najprv zdravotne v poriadku takže snazilkovat naplno sa budeme dva mesiace po operacii keď už budem fit

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre