Ahojte, potrebovala by som poradit ohladne amnio v Nitre. Ide mi samozrejme o najodbornejsi a najbezpecnejsi pristup podla Vasho nazoru. Alebo ste isli do BA alebo niekam inam. Ak ano tak preco? Dakujem Vam za kazdy nazor! neviem ako sa rozhodnut,kam ist...
Konečne .Veru aj budem ,bolo to nekonecneeee,ale uz je to v pohode 😀
ahoj ja sm z nitry,ale boli sme v blave ,lebo sme cakali dvojicky a na genetike nam povedali,ze dvojky tu nerobia bo to je riziko,takze s odberom v nitre nemam skusenosti,ale odber nie je vobec bolestivy,drzim ti palce 🙂
Ahojte,v piatok musim na amio a strasne sa bojim.ani nie zakroku ale,ze po nom budu niake tazkosti.citala som o tom potrate,odteku plodovej vody,bolestiach,predcasny porod,zafarbenie plod.vody krvou.tak neviem ci to stoji zato.vysli mi obydva testy AFT zle na dawnou syndrom a vyratali mi pomer 1:110.
Ahojte,váhala som,či to napísať..ale možno niekomu pomôže moja skúsenosť.Obidva testy vyšli pozitívne na DS ( 1:45),takže som bola poslaná na genetické vyšetrenie k Dr.Barošovej(Nitra).Ona samozrejme preferovala amniocentézu hned...ale..!
Poslala nás von do čakárne,aby sme sa porozmýšlali o možnostiach.Strašne som sa bála odberu plodovej vody..a aj to 1% riziko pre mňa bolo dosť vysoké(nakolko to rátajú iba za 48 hodín..) Tak sme sa rozhodli o TRISOMY test.(odber krvy).Vyšla doktorka,a ked sme jej povedali že na plodovú vodu neideme-no mala zaujímavy výraz tváre..To je pravda,že za tú krv sa platí 350 eur..,a AMC hradí poistovňa,ale tam môžeš ist iba cez ňu..takže ruka ruku myje !! Teraz som v 21.týždni,a všetko je v poriadku 🙂 Čakáme malú Evelynku 🙂 Ešte nás čaká morfologický ultrazvuk..,ale môj gynekológ vravel,že všetko je ok-len to musí potvrdit lekár s licenciou.(Dr.Slezák)
Ahojte.
Mna dnes poslal gynekolog k dr.Borosovej na geneticke testy,nakolko prvý mi vysiel negatívny a druhý mi vyšiel na DS 1:35. Viete mi prosim povedat co ma tam caka? Ria05 ty si pisala,ze ta hned poslala na amnio.to ti ani nevzala krv? Ja sa tej amnio velmi bojim.
Ahoj...ona odbery vôbec nespravila...
No sa pýtala na TRSOMY test..či máme..,ževraj tie odbery spraví aj ona,ale my sme chceli u vlastného gynekologa.Povedala,že ked test bude v poriadku..aj tak by odporúčala amnio,pretože tam je 100% výsledok.TEST iba 99% ☺Ja som bola spokojna s testom.Ináč sa pýtala,či v rodine neboli nejaké choroby vrodené a tak.
Ďakujem za odpoveď. Avšak zle hovorí..lebo amnio tiež nieje 100% je tam 99,4% no stále je tam malé riziko. Chcela by som ísť na to morfologické sono, nemáte s tým skúsenosti?
@jana20 aj tam som bola- v Dunajskej Strede-z BA tam chodí Dr.Slezák.Tam si pozrel-a aj poukazoval všetko:bruško,obličky prsty..aj články prstov 🙂, chrbticu..proste všetko.To vyšetrenie trvá minimálne 30 minút. A kto má štastie-dostane aj fotku 🙂
Držím palce..,viem aké to je byť v takej situacii.Ale treba myslieť pozitívne!
@jana20 ahoj, aj mne vysli testy zle, riziko na downa 1:20, mam 34 rokov. Moja lekarka ma hned posielala na amnio, to som vsak odmietla, musela som jej to podpisat v karte. Ani nad trisomy testom som neuvazovala, ultrazvuk v 12tom tyzdni som mala dobry, nosova kosticka bola pritomna, tak som sla len potom v 20tom tyzdni na morfo, tam mi lekar povedal, ze nic nenasvedcuje tomu, zeby to mal byt down.
Tie testy nie su 100%,kazdy sa zlakne,lebo su z krvi,ale tam sa berie do uvahy viac veci, maju na to tabulky,a ked nieco nesedi,uz je zle. Drzim prsty,aby bolo vsetko o.k.
Ked nechces ist na amnio,nechod,nikto ta nutit nemoze. Na tvojom mieste by som isla na nejaky kvalitny ultrazvuk
Ahojte.
Dakujem za podporu..no dnes sme boli s manzelom na genetike a odtial ma poslali sa dat objednat...no a zajtra idem na to...bojim sa velmi.ale chcem vediet ci je babo zdrave. Baby tie co ste boli,prosim co ste si tam brali so sebou? Pyzamo, hyg.potreby - co vsetko? zasa tam nechcem ist nabalena.Dakujem
@jana20 ahoj, bola si na AMC? My ideme s MM zajtra na vysetrenie a mam velke obavy... Co si potrebovala? Ako to prebiehalo?
Dakujem za odpoved
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj ja som bola v Nitre tento piatok na amnio a som spokojna .robi to pani doktorka Máňova veľmi milá doktorka, mladucka a ľudská .v ambulancii pri odbere sú 2 doktorky, a dve sestricky .naozaj profesionálny prístup .a co sa týka toho rizika potratu.tak podľa môjho názoru je každé tehu rizikové až kým neporodime.vselico sa moze stať,ale netreba na takéto veci myslieť ale pozitívne myslenie je ozaj dobre na psychiku .ja Nitru odporúčam