Ahoj, som uz v 13 tyzdni, ale to,ze som tehotna,som doteraz vobec,ale vobec netusila, mala som normalne dvakrat menstruaciu i ked jedna trvala kratsie,ale nic mimoriadne som na tom nevidela, nemala som ani ziadne priznaky,mozno trocha viac unava isty cas,ale v praci som normalne fungovala,zle mi vobec nebyvalo,doteraz nic podobne nepocitujem,ani zmena chuti,len maso nejak nevyhladavam,pretoze nanho nemam chut,ale to som si tiez vobec nespajala s tym ze by som mohla byt tehotna.Problem je,ze mi tentoraz menstruacia uz meskala,nikdy predtym sa mi to nestalo,tak som isla na gynekologiu a tam mi potvrdili tehotenstvo,bola som v ten den 13+4, dnes uz vlastne koncim 13 a presne den predtym ako mi zistili graviditu, som vypila na otcovej 50tke asi pat deci tvrdeho alkoholu a pivo. Predtym som vobec nepila, absolutne nic,ani dlhu dobu pred otehotnenim,ani pocas,akurat teraz pred par dnami. Strasne sa bojim, sice citam vsetko mozne, ale pisu,ze v tomto tyzdni uz je dieta vyzivovane cezo mna.... Nemate prosim Vas niekto podobnu skusenost,pripadne neviete mi poradi,bojim sa,ze sa ten plod poskodil. ☹ Pocitujem to ako uplny murphyho zakon,pit vobec nezvyknem a akurat takto sa mi to stane ☹
Ahoj nestresuj ja som pri prvej dcere tiez dost pila ,, nevedomky,, kedze som bola pubertacka, discobary a tak... velmi velmi som sa bala ale nastastie vsetko bolo ok.
neviem, priatel mi vravi stale, ze to bolo menej, vsak ja ani neviem, asi 5 poldecovych poharov, a pivo...
@sanym nezvyknem, naposledy som mala alkohol presne na silvestra, neviem presne kolko toho bolo, priatel aj ludia z tej oslavy vravia, ze to nebolo vela, ale tak ja som viackrat brala do ruk ten poldecovy poharik a potom som si dala male pivo este... ved som aj pekne vypadala teda...
@14petulka88 myslis pocas celeho tehotenstva? ci? co znamena ,,vela,,?
@luciana33 - ako pisu baby, tu uz nic nepomoze, treba dufat, ze sa nic nestalo 😔
aha, tak neviete asi ani vy, ci taketo jednorazove opitie sa moze poskodit plod, alebo ci pravidelne uzivanie alkoholu...no nic teda...
fajn, ak by sa teda nasiel niekto kto mal takto alkohol uz v neskorsom tyzdni, nech mi napise ako to dopadlo, dakujem.
nestresuj sa! nemusi sa nic stat, vela mamiciek popija aj v case tehu, lebo maloktorá to vie hned na den presne. vela ludi strasi vseliekymi historkami-vsetko sa moze stat ale nemusi!!! niektore su super zdrave baby, nic zle nepiju nejedia a mozu mat problem s otehotnenim i donosenim, ine piju i fajcia a je to bez problemov. preto sa netrap a ani NECITAJ TAKE SOMARINY!!! ked uz vies, ze si tehotna papaj co ti chuti, uzivaj si brusko i vsetky pekne /ale i tie horsie/ chvilky. pridu kontroly a uvidis ako sa drobcovi dari! nedaj sa vystresovat takymito situaciami. 5x0,5 je len 2,5deci, cize polovica co pises... ak si sa citila vpohode, ze si si nevyvracala cely zaludok i to co tam nie je, nemusi to nic strasne znamenat! takze klud, lebo stres moze ovela viac uskodit ako to vypitie si!!!!
@luciana33 Jasne ze nie pocas celeho zo zaciatku kym som nevedela ze som tehotna. Isla by som urcite na 3D/4D utz vtedy taka moznost nebola.
@14petulka88 môj syn bude mať sedem rokov a bola som s ním v 20 tt na 3D ultrazvuku v Košiciach, takže bola taká možnosť.
@luciana33 určite na ten 3D ultrazvuk choď, ten ťa aspoň trochu upokojí 🙂
@danusskaaa nevracala som, sice uz po prvom sa mi zakrutila hlava, tak ale dala som si este, neviem, pat,sest,tych poldecakov a pivo.hmm,dakujem ti.
@luciana33 na 99% sa nestane nic...aj ja som si dobre supla ked som este nevedela ze cakam malu a nic jej nieje...a ani ma len nenapadlo to riesit nebodaj sa strachovat cele tehotenstvo..poznam xy takychto pripadov a vsetky maju zdrave deti...radsej si pekne uzivaj tehotenstvo a nepanikar 😉
@danusskaaa fíha, si ešte mladučká, ale napísať tehotnej babe ktorá sa opila, že 2,5 deci (ona v prvom príspevku spomína 5 deci) tvrdého alkoholu je "len" a že nemá čítať somariny. 😝 tak to je fakt moc. Chápem, že si ju chcela ukľudniť, ale...
Môj názor je taký, že žena ktorá sa pred otehotnením nechráni a má teda pravidelný nechránený styk je vlastne každý mesiac potenciálne tehotná a piť tvrdý alkohol by fakt nemusela. Ale možno som už príliš stará a moje názory predpotopné. 😀
@luciana33 nejde o alkohol, ale o to či dieťatko nemá nejaké viditeľné vady, alebo poškodenia, kontroluje sa tam každá kostička na tele dieťaťa a aj orgány, robí sa nejak od 16 do 20 týždňa tehotenstva, ja som bola s prvým v 20 týždni, lebo tiež som si vypila kým som nevedela , že som tehotná, ale všetko bolo v poriadku, ten 3d ultrazvuk ma upokojil. S druhým synom som už na 3D nešla, keďže som nemala dôvod.
@luciana33 No, v podstate si si vybrala lepsi cas na pitie. Organy su uz urobene, teraz sa uz zvacsuju a dovyvijaju, takze zasadnu chybu ako napriklad slepotu alebo poruchu stavby srdca si s tym sposobit nemohla. Ak si neotravila pecen, tak by to mohlo byt ok. A pecen sa vie samoliecit. Takze nemusis chytat paniku. Najhorsie nasledky ma alkohol v prvych tyzdnoch alebo dlhodobe pitie.
uz to neovplyvnis ... ale alkohol je teratogen pre plod a moze sposobit problem u dietata ... aj ked ho matka uziva v malom mnozstve ... moze sposobit napr. spomalenie rastu dietata {bez inej priciny typu poruchy stitnej zlazy atd//, mensi objem hlavicky a mozgu, hyperaktivitu, rozne poruchy ucenia atd...
proste stalo sa co sa stalo to mnozstvo je dost velke na cloveka co bezne nepije ... ale teda treba verit ze to bude ok ... a uz viac pocas tehotenstva nepit ...
nikdy nie je spravny cas na pitie v tehotenstve ci lepsi ... v neskorsich stadiach sa zasa tvoria struktury v mozgu a poskodenie je zasa ine ... v zmysle napr. poruch ucenia a pod.
Ja poznam jednu zensku,ktora si kazdy tyzden dopriala tri velke piva minimalne lebo ved Lekar jej pivo dovolil,tak co...Nejak nepochopila ze povolil obcas a maximalne pohar.A dieta ma zdrave.Ak sa ma nieco zle stat stane sa aj keby si dodrziavala vsetky pravidla...Vedome si to neurobila,tak uz len cakaj na sono a povedz o tom lekarovi hlavne
Hlavne uz nestresuj, podla mna zas 5 poldecakov za cely vecer nie je az tak strasne vela, ked si popri tom aj pila nejake nealko a jedla, tak myslim, ze to nie je nic hrozne.
@biancarv Vazne? nevedela som o tom myslela som ze je to spustene len posledne roky.
@luciana33 nestresuj...nie si prva ani posledna...niektore vypiju aj viac ako 5 poldeci 🙂 ... drzim palce, ale myslim ze vsetko bude fajn.... hlavne je pekne ze si takmer cely prvy trimester prezila v nevedomosti a nie ako my niektore v strese 🙂 ... nic sa neboj.... v takom skoro stadiu babu islo len minimum z tych 5 poldeci 🙂 drzte sa 🙂
@luciana33 absolutne sa nestresuj! Keby sa po alkohole malo nieco stat, tak sme pol krajiny dementni 🙂 ja som sa tiez bala, a to som bsolvovala nevedomky ze som v tom zopar veselych akcii a teraz mam sikovnicu sikovnu 🙂 moja matka sa mi tiez s niecim podobnym "pochvalila", ked ma cakala a som tu, aj s vysokoskolskym diplomom 🙂 alle zase, aby sa tu niekto nezacal pohorsovat - alkohol v tehu urcite neschvalujem... ale ked nevies, tak nevies... ty hlavne pokoj a uzivaj si tehotenstvo 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@luciana33 tu už žiadna rada nepomôže, ostáva už len dúfať, že bude všetko v poriadku. Zarazilo ma ale jedno - píšeš, že piť vôbec nezvykneš a vypila si nárazovo 5 DECI! tvrdého alkoholu a pivo. 😕 veď to by človeka ktorý nepije zabilo. Dúfam že je to preklep.