Ahojte, všade čítam o falošných poplachoch z Tripple či AFP testov. Je tu niekto približne v mojom veku - mám 38 rokov - kto mal výsledok, že všetko je O.K. ? Aby ste rozumeli, čakám na výsledok testu, som psychicky pripravená na zlú spravu a falošný poplach, ale - je vôbec v mojom prípade možné, že správa bude dobrá ?
Rodila som v 38, a všetko ok, a na amnio som bola aj ja. Hlavne kľud. Keď nemáte v rodine genetické chyby, tie testy budú v poriadku.
To odporúčanie prišlo pred alebo po teste ? Išla si ?
@bb6 samozrejme ze moze byt dobra... ja som poslednych chlapcov rodila na 38 a 41 rokov...vysledky vsetky ok, bola som aj na morfologickom utz, aj tam vsetko ok. akurat pri tych testoch na DS {dawnov syndrom} uvadzali ze mam zvysene riziko vzhladom na vek, tam mi to vyslo nejak 1 ku 400 , keby som bola mladsia je to este priaznivejsie lebo vysledok bol upraveny vzhladom k veku. 😉
Netreba sa stresovat.
36, vysledky som mala ok, o amnio nikto ani necekol 😅
Kamosku posielali po tychto testoch na amniocentezu. Ma 36 a rovno sa spytala, ze keby mala o rok menej, ci by ju tam tiez odporucali. V 35 este nie, v 36 uz ano 😲 tam sa to lame, statisticky rizikovy vek... nesla, vsetko je nastastie ok.
ahoj, ja som mala veľmi zlé vysledky triple testu, a to ani nie vysoký vek...30. A narodilo sa nám krásne zdravé dievčatko. Doteraz mi nikto nevysvetlil, čo tie vysledky spôsobilo...
Ja som mala vysledky zle pri oboch detoch. prve som mala 24 druhe 29, vysledky na downa 1:70. obe deti su zdrave
Ja som rodila v 34. testy mi vyšli zle, riziko rážštepov neurálnej trubice 1:45, odporučili mi amniocentézu, ale som odmietla, boli sme radšej na troch morfologických utrazvukoch, každý vyšiel dobre a narodila sa nám zdravá dcéra. Veľakrát som počula, že niekedy testy vyjdú dobre, všetko je v poriadku a narodí sa choré dieťatko a mamičkám čo vyjdú testy zle sa narodia zdravé deti. Tieto testy sú neobjektívne, mne na genetike povedali, že výsledky skresľuje napr. aj to keď žena na začiatku tehotenstva krváca.
ja mám 37 a zdravého 20 dňového Kubka 🙂 testy boli ok..ale mali sme skôr morfologický, kvôli mojej cukrovke..
@bb6 Hlavne kľud. Ja som rodila ako 33, 36 a 38 - ročná. Vždy som mala testy ok. O amniocenteze mi môj lekár povedal toľko, že v mojom prípade je riziko možného potratu po amniocenteze vyššie ako riziko, že budem mať postihnuté bábätko. Hlavne kľud. Nestresuj. Odporúčam dobrý morfologicky ultrazvuk. Ja som kvôli tomu cestovala z BA do Martina k MUDr Grochalovi, ktorý všetko presne premeral, pozrel, počítal všetky články na prstoch. Neľutujem jediné euro, čo som zaplatila. Morfologicky ultrazvuk odporúčam, ale vyber si odborníka, ktorý sa zameria na vrodené chyby a nie na to, aby si mala peknú 3D fotku. Držím palce!
Mam 34, riziko DS 1:49000, NTD: 1:7900. Vzhladom k veku super...
inac,baby, na morfologickom sone mi v Martine MUDr. Grochal ((inac velmi mily a ustretovy) povedal, ze nech si z toho veku nic nerobim, ze dnes sa to prilis zohladnuje a stale sa tym strasi. ale vek prvorodiciek prirodzene stupa a situacia je ina ako pred 30timi 40timi rokmi ... a tiez mi vravel, ze ak by hrozilo amnio, nech este radsej pridem na sonok nemu a prekontroluje este raz (ja som u neho bola len na zaciatku, v nejakom 12tom tyzdni - a na zaklade jeho vysledkov a krvnych testov u mojej gyn nakoniec nebolo treba ani amnio ... tak som spokojna )
Všetký Vám ďakujem 🙂 . Viem už aj vlastné výsledky, takže teraz aj ja môžem potvrdiť, že niekedy vyjdú dobre, nález je negatívny (DS 1:5600, NTD 1:2700).
Prve babo v 40, vysledky OK, druhe babo 42 vysledky trochu horsie. Pri obidvoch som absolvovala amniocentezu, nakolko som ju chcela. Nikto ma nenutil. Bola tam baba,38 a vysledky testov mala doslova ukazkove a napriek tomu sa rozhodla na amnio. Ta bohuzial dopadla zle. Je to na kazdeho rozhodnuti. 😉
@lelia dopadla ako zle? chore babo?
@lindush123 nestretla som sa s nou, mala mat dievcatko downika.Ale zial plodova voda neklame, su tam bunky babatka. Ale zazraky sa deju, takze ... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala minuly rok v 36 rokoch vysledok ok....odporucali amnio len na zaklade veku;)