Žienky, v čase pôrodu mám akurát 36 rokov, tak ma berú ako 36 ročnú. Všetky 3 hodnoty triple testu som mala v rámci referenčných hodnôt, ale výsledné skóre mám 1:230, screening pozitívny. Lekár hovorí že je to hraničné. Mňa len zaujíma či tu sú žienky, ktorým po 36tke vyšiel negatívny triple test a ake mali skóre keď tak. Myslím si totižto, že na základe veku mi prisúdili pozitívny výsledok. V 12tt sa robil kombinovaný test, tam sa tiež určovalo rizíko DS a vyšiel mi negatívny 1:2100. Na amniocentézu nejdem, akurát zvažujem trisomy test.
v čase pôrodu som mala 37 rokov, testy dopadli výborne, ale aj tak ma celé tehotenstvo vláčili po genetike sa ultrazvukoch. by som povedala, že pri starších rodíčkách je to už folklór toto strašenie.
@loxon dakujem, tiez ma utvrdzujes v tom ze triple test je velmi skresleny pre starsie zeny, aj ked ja sa teda starsia necitim ale podla ich programu kedze 2 tyzdne pred pôrodom budem mat 36 rokov tak uz spadam do rizikovej skupiny, podla nich. vies co, ja asi ani trisomy nevezmem akurát pojdem na morfo usg, tam mi povedali ze odhalia vady na 97%.mne to staci, je to riziko zivota, ja nie som ten co zivot dava a ani vziat by som ho nemala odvahu.
@zuska2001 dakujem, vies co, ja uz mam tych vysetreni dost, kedze amnio neberiem tak lekar povedal ze nema vyznam chodit na genetiku, z tadial posielaju na amnio. Ja sa stara necitim a ich program dava take skore najma na zaklade veku. Mna by velmi zaujimalo ked by som sa dopracovala k niekomu v labaku kto tie testy vyhodnocuje ze ako sa vyhodnocuju. Pretoze nerozumiem ked mam vsetky 3 hodnoty v ramci referencnych hodnot, to AFP. HCG a E ze preco je taky výsledok. Co uz viem, tak automaticky na zaklade veku davaju skore 1:300 pre 36 rocne, tak to si potom vymyslaju skore ci ako mam tomu rozumiet? Mne staci uz aj ten prvy test 1:2100 ze vysiel negativny, a morfo usg, naco dalej nas po vysetreniach vlacia?
@bianca2 ja som rodila ako 37rocna druhykrat,cize v case odberu som mala cez 36rokov. Skore neviem, viem len,ze bolo uplne v poriadku a dalsie skumania sa nemuseli robit,cize ani amnio,nic.
Ale kamoske to vyslo pri oboch detoch tak,ze na amnio sla,kedze mala zle hodnoty. No obe deti ma zdrave,amnio vyvratila vysledky triple testov.
@bianca2 ahoj posledne dieta som rodila ako 39 rocna s vyssou vahou triple test v 12 tt 1:40 v 15 tt 1:15 riziko DS bola som na odber plodovej vody a nelutujem mame zdrave krasne dievcatko a cele tehu som si uz len uzivala
Vysledky mojich testov: v 29rokoch 1:290, v 33 rokoch 1:35, teraz v 39 rokov 1:270. Ako matematik sipim nejaku zradu v tej ich rovnici na vypocet pravdepodobnosti🙂 Dvakrat som podstupila amnio, nastastie dvakrat vsetko Ok!
dakujem zienky, pisala som este do 2 diskusii a viacmenej to po 35tke vychadza dost divoke az na 2 zienky posielaju kazdu na amnio alebo dalsie vysetrenia resp trisomy test namiesto amnio.co citam tak po 35 su zeny z klinickeho hladiska 100% pozitivne preto posielaju dalej.mne bude stacit morfo usg a potom sa rozhodnem ci trisomy ale morfo usg je na 97 percent ako mi hovorili u Dr Dankovcika v KE tak to mi bude stacit.
Ahoj, ja mam 37 rokov, v 12tt som mala 1:780, v 16tt 1:3300, bola mi doporucena amnio, ktoru som odmietla, vysledky z genetiky ok, boli sme minuly tyzden na morfologickom ultrazvuku v BA u dr.Holana, vsetko je ok, bol skvely, vsetko poukazoval, cakame zdraveho chlapceka... 😵
Nestresujte sa baby, vsetko bude v poriadku, drzim prsty... 😉
Neviem naco ma posielali, asi je to dobry biznis...
Mne tesne po 30-ke (prvorodička) cca 1:300 môj gynekológ to bral v kľude, že sa nemám obávať. Pre istotu som bola u Grochala . Pri druhom som čakala vzhľadom na vek tiež a bolo to O.K.
@bianca2 bohuzial som nemohla mat deti skor,nebudem opisovat celkom preco ako mlada som 3x prisla o babo,dceru som rodila v 36r,mala som zle vysledky na DS,bola som na amnio,bez problemou,ale tri tyzdne cakania bol velky stres,nastastie vsetko okia dcera sa narodila zdrava,syna som rodila skoro 44,r,opet to idtezle vysledky na DS,amnio vsetko vylucilo,v20tt,zme noli aj u Grochala,tam tiez vsetko oki,takze dnes mam dve zdrave deti vo veku 9r.,a 21m.
Pri druhom dieťati v 35-ke mi vyšiel triple test pozitívny s pravdepodobnosťou downovho syndrómu 1:2. Prvý aj druhý morfo ultrazvuk vyšiel negatívny. Amnio aj potrat som odmietla. Bolo to psychický náročné obdobie, ale vďakabohu v decembri sa nám narodilo zdravé dievčatko.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bianca2 ahoj, ja budem mat v case porodu 37 rokov. Tripple testy mi vysiel pozit. 1:220. Boli sme na genetike a tam mi povedali, ze nemam predpoklad vzhladom na rodokmen aby dietatko malo Downov syndrom. Amniocentezu som odmietla a dali sme si spravit trisomy testy, hlavne kvoli kludu v dalsich mesiacoch. Tie vysli negativne a teraz nas este caka velky morfo u Grochala v Martine. Pre ten pocit to urcite stoji, aj ked viem, ze by som si dietatko nechala aj s pozitivnym testom.Drzim palce, aby tiez vsetko dobre dopadlo.