Ahojte, zaujimalo by ma, aky rozdiel mali vase deticky medzi porodnou vahou a poslednou vahou na sone? Mne dnes povedali, ze dietatko ma 3740 g. Termin mam o 4 dni, zda sa mi to vela
v 39tt podľa sona cez 3,5kg.. pôrodná váha bola 3100g 😉
môj syn mal pri poslednom sone, ktoré bolo týždeň pre pôrodom odhadovanú váhu 4kg. narodil sa s váhou 3100g. 😉 moc by som sa na to nespoliehala.
mne povedali týždeň pred pôrodom, že Kubko viac ako tri kilá vážiť nebude a keď sa narodil, tak vážil 3650 g, takže moc to skresluje sono 😉
mne môj doki na poslednom sone v 39tt odhadol malinkú na 3300g, narodila sa o týždeň nato, presne na termín a mala 3400g takže mne to celkom aj sedelo 😉
Mne pri tretej v den porodu tvrdili ze je do 3,5kg a mala 3995g 😝 😀
pri mne bol moj doki mimo,alebo sono 😀 doki hovoril,ze mala ma okolo3440g,a narodila sa 2760g.Netreba vobec mysliet na take veci.A hlavne sa nestresovat,ak doktor povie,ze je velke.
Mne deň pred pôrodom povedal doktor, že malý môže mať až 4,1 kg a nakoniec mal 3,6 kg a 52 cm, takže tiež si myslím, že to dosť skresluje 🙂
no mne pri synovi tesne pred porodom povedal dr.že tak do 3kg maly mal 3100g tak v podstate sa trafil,maly sa narodil v 38tt
pri prvom mi doktor v den porodu povedal vahu 3500 g a maly mal 3550 a pri druhom, v den porodu 3000 g a aj mal 3000 g.
Ja si myslim, ze je to aj na doktorovi, ako vie s tym sonom robit merania.
den pred porodom bolo sono 3200gr a skutocna vaha bola 3530gr 😉
k porodnej vahe sa este vyjadrit nemozem, pretoze mam termin az v oktobri, ale pre mna zaujimave boli aj rozdiely medzi sonom u dokiho a 4D. doki mi povedal v tom case 12OOg a na 4D to bolo takmer 1500g takze asi zalezi aj od pristroja
USG váha málokedy sedí, záleží od lekára aké má oči a ako dokáže zmerať bábo a v akej polohe je hlavička...
+/- 300 g je uplne normálne...
mne povedali, že deti budú mať pod 2000 g, jeden mal 2000 a druhý 2200 g...na staršieho mi povedali, že má malú hlavičku a nezodpovedá týždňom a bol uplne krásny a tabuľkový...
mne v deň pôrodu povedal, že asi 3500g ale zároveň doktor povedal, že to môže byť +/- 500g. No a bolo to +500g. takže rovných 4000g
velmi sa nespoliehat🙂 vahovy odhad tyzden pred porodom 3 300g...a narodil sa mi 4 600g macek🙂))))))
nám to celkom sedelo... ale nie je to pravidlo... netreba sa spoliehať 🙂
mne pri michalovi/15r dozadu/povedali ze bude mat vahu pod 2500g a mal 3200-ma den pred porodom zbytocne stresovali 😠
Mne tvrdili podľa USG že bude mať syn do 4 kg a mal 2,85, mala som veľa plodovej vody.
no u mňa 5 dní pred pôrodom podľa USG váha 3080g a keď sa dcérka narodila mala 3060g..mám šikovného doktora 😵 😵 😵 😵
Mne v 35tt povedali, ze mala ma uz 4500g a este urcite priberie. Som si aj poplakala lebo som mala strach, ze moze mat aj okolo 5-6kg. Nakoniec mala rovnych 4000g a to sa narodila v 42tt.
mne v pondelok na uzv povedali ze maly bude mat 3338g a v piatok sa narodil a mal 4300g- sekli sa o kilo 🙂
sono 3700g
por. vaha 2400g.
Ahoj 🙂
den pred porodom na sone - vraj 3850g
porodna vaha - 4300g
@egyptanka - tak to je sakra rozdiel fuha.
tie odhady fakt len z rezervou brat... oni sa +/- 500 g seknu pravidelne, ako tu citam, tak aj viac... Saska mala mat podla odhadu 3,5 kg a narodila sa 2920 g... Max mal mat 2600 - v 33. tyzdni... narodil sa v 38. tyzdni s 2550 g...takze tak
Mojej druhorodenej odhadovali den pred porodom cca. 4100g, nakoniec mala "len" 3740g, ale ona mala od malicka velmi velku hlavu, tak to asi preto. 😀
mne povedali v den porodu, ze kazdy z mojich chlapcov ma cca 1400 gr., vecer, ked sa narodili jeden mal 1990gr a druhy mal 1995 gr... Takze, treba to brat s rezervou 😉
dva dni pred pôrodom mi vraveli že majú okolo 2500g a mali 2450 a 2350g 🙂
Nam vraveli podla sona 3500 g a maly mal pri narodeni 2750 g , takze by som sa na to moc nespoliehala, zalezi od doktora a od pristroja 😉
Odhadu vahy podla USG by som neverila. Pri prvej dcere den pred porodom 3100g a narodila sa 4315g. Druha dcerka, pred dvoma mesiacmi, tyzden pred porodom 3040g a nakoniec krasnych 4250g. Moje deti neboli az take velke ako boli tazke. Asi tazke kosti 😉
v noci pred porodom...mlada doktorka odhadovala 3500 az 3600g, o hodinu neskor ma primar vysetroval zo spodu a odhadol maximalne 3300g (sono nepozeral vobec)...porodna vaha 3170g
pri prvej si nepamatam, nebolo to dolezite zistit presne...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, tak mne stále tvrdili že moje deti majú 1900g, dcéra mala napokon 2500, syn 2700 a ďalší syn 2870g.
ja by som sa na to sono nespoliehala 😀