Ahojte maminy,
chcem sa spytat tych, co uz su po 12.tyzdni tehotenstva, ze aky UZ vam v tomto tyzdni robili? vaginalny alebo cez brucho?
A prosim tie, co cakaju dvojcata a viacercata, stalo sa niektorej z vas, zeby videli iba jedno babätko a dalsie az na dalsom UZ? Napr. az v 15 alebo 20 tyzdni?
DAKUJEM velmi za vase vsetky vase odpovede, budem aspon vediet, co mozem alebo nemozem ocakavat a naco sa prichystat.
@stratenanajdena v 12tt sa robi uz cez brucho a nie nieje mozne ze by tqm boli dve a doktor to nevidel. Musel by byt jedine slepy. Ako nehovorim mozno sa to stalo jednej z miliona ale urcite dobry doktor vie rozoznat ci je jedno alebo dve
@stratenanajdena a preco si vlastne myslis ze by tam boli dve?
Ahoj..ako pisu baby..okolo 12.tt uz je plod dostatocne velky na to,aby ho dokazal uz zachytit uzv cez brusko..jako moze ti ho spravit pre istotu este zo spodu,ale myslim,ze uz bude robit len cez brusko🙂 s dvojickami skusenost nemam🙂 ale myslim,ze proste to trepotajuce srdiecko si vsimne hned..ci je tam jedno,alebo 4🙂 mozno sa pletem..
ok, dakujem. mne vzdy robili v 12.tyzdni vaginalne, aj vcera, kvoli tomu sijovemu prejasneniu. Tak som zvedava este ktorym maminam dvoj a viacerciat v kolkom tyzdni zistili, ze je tam viac ako jedno babätko.
@stratenanajdena moja setranica ma dvojicky a zistili jej to v 8tt preto viem ze nieje mozne aby doktor nevidel dvojicky v 12tt. Babatko je uz velmi velke na to aby videl ci je jedno alebo styri
@sibalka21 lebo na UZ z piateho tyzdna ked som si ho zvacsila v pc, v tej ciernej skvrnke bolo vidno viac ako jedno, presne ako ma vyzerat na piaty tyzden, fazulka, v hlavicke tmavsia bodka, srdieckova vydut, malicke kyptiky ako plutvicky na mieste noziciek a ruciciek a este aj ten chvostik mali vtedy 🙂 no a potom tam bola dalsia tmavsia skvrnka, o kusok dalej a tam tiez taka fazulka! a neboli to iba nahodne skvrny a ciary z UZ. Volnym okom to narychlo vidno nebolo. A viem ze syndrom miznuceho dvojcata je velmi casty, ale zasa zeby ostalo iba jedno...
Tak preto sa pytam na vase nazory. lebo boli aj take pripady, ze videli az na dalsom UZ viac deti.
stratenanajdena Mne robil v 13tt vaginalnym sonom,tiez vraj preto aby lepsie zmeral NT. zajtra ideme do poradne tak snad nas uz kukne cez brusko 🙂 Co sa tyka viacpocetnych tehu tak to neviem.
@stratenanajdena ako nrhovorim mohli byt dve s tym ze druhe sa vstrebali. Pokial by boli v piatom tyzdni dvr tak by to doktor videl a povedal by ti. Ved uvidis na dalsom co a ako. Potom napis ci su dve 🙂
@sibalka21 toto som nasla v jednej diskusii tu na MK:
"mne to zistili v piatom tyzdni, no kamoske az v piatom mesiaci (jedno sa skryvalo za druhe) "
Inac aj na vcerajsej fotke (na dvoch) z 12.tyzdna (spravil mi styri rozne) sa mi zda, ze vidim zboku v uzadi akoby tvaricku spredu a na druhej fotke biele bodky za sebou ako stavce na tom istom mieste (vyrazne, tis som si vsimla hned!), ale je to mimo tej ciernej dutinky kde je to babätko, ktore mi merali. zeby bolo fakt za nim?... aj to co merali, sa strasne rychlo pohybovalo a otacalo stale dopredu - dozadu...
za nim myslim ako dvojvajecne...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
myslim asi skor dvojvajecne, nakolko v tom vaku, kde kontroloval babatko videl len jedno, cize identicke dvojicky tam nie su. ale zeby bolo druhe niekde za nim, nad nim, zeby ho to prve prekryvalo, a on by to nevidel pri vysetrovani? robili mi UZ odspodu.
Stalo sa to niektorej vas?