Akú máte skúsenosť s kombinovaným testom?

biancal
12. sep 2012

Zdravim, chcem sa vas opytat pripadne poprosit o skuenosti s kombinovanym testom v 12-14 tyzdni tehotenstva. Ako prebieha, je to nevyhnutne, kedze je to spoplatnene? Ak mi vyndu zle vysledky, nebudem sa zbytocne znepokojovat? Ja som toho nazoru, ze ako to ma byt tak tak to bude a nijak tomu nezabranime . Moj dr. ma toho doslova "tlaci", ale neviem sa rozhodnut. Poradte prosim, dakujem 😒

albireo
12. sep 2012

ja mam pozitivnu skusenost. Kombinovany test je ovela spolahlivejsi pri stanoveni chromozomalnych vad (napr.Down) ako stare tripple testy. Tak isto sa z neho -aspon v Dansku stanovuje pravdepodobny termin porodu. Ak si test nechas urobit na akreditovanom pracovisku, nemas dovod sa zbytocne znepokojovat.

blumka
12. sep 2012

@biancal na tomto teste som bola pri oboch babach a nasledne ako mi vysli dobre vysledky som odmietla tripple testy. Kombinovany test je spolahlivejsi ako tripply, ktore mam pocit, ze len mamicky stresuju. Nie je hradeny poistovnou takze si ho treba zaplatit, ale podla mna radsej toto, ako ist na nespolahlive tripple testy a potom ak vyjde zly vysledok, bud riesit amnio alebo cakat na velky ultrazvuk alebo stresovat ci babo bude zdrave.

daimon
20. okt 2012

ahoj, ja som absolvovala tento test, je spolahlivejší a rýchlejší, nemusela som mesiac čakat ako pri tripple testoch, je síce velmi drahý ale aspoň som mala hned výsledky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre