Ahojte, patrim k tym, co sa budu vydavat v tehotenstve. Velmi sa na to tesim, ale zaroven by som chcela pocut aj skusnosti od inych mamiciek, ako to zvladali, ci ste neboli velmi unavene, resp. by som bola aj rada, keby ste mi mozno poradili, dokedy by som tu svadbu cca mala mat, ci do polnoci, alebo ci je vhodne opustit svadbu este skor. Trosku sa toho bojim, aj ked radost je samozrejme velka. Toto je moje druhe tehotenstvo, predtym som mala predcasny porod prave v 6. mesiaci, ale trosicku neskor to vychadzalo na tyzdne. Verim tomu, ze svadba je zatazujuca, aj psychicky, aj fyzicky, napriklad tancovat urcite nebudem... No kazdopadne budem rada za vase rady, postrehy... 😉
@cherry1981 dakujem, mozno keby sa nestalo to predtym, asi preto sa tak bojim. Ale aj ja verim, ze vsetko bude v poriadku 🙂)
@leeenka26 ja som sa vydavala v 7.mes....resp.uz na zac. 8.m. a v pohodicke som to zvladla.. 🙂 saty boli tazkeeee 😀 aj ked lahucke 😀 tancovat som netancovala a do rana som nebola tiez.....ja by som na Tv.mieste velmi nehladela na to co je vhodne, ale na to ako sa budes citit 🙂 vela stastia 🙂 🙂
ahoj, aj ja som mala svadbu v piatom, no na konci piateho,netancovala som len prvy tanec s manželom, potom len minimum, svadba bola len taka mala, skončili sme asi o pol jednej, mala som rizikove, tak to skor bolo take posedenie 🙂 ale aj tak to bol kráááásny den 🙂 držima palce 🙂
ahojky...ja som mala síce svadbu ešte pred otehotnením, ale dalo to zabrať...chcem ti len povedať aby si sa šetrila...ak ju už nemôžte presunúť na neskôr...zo mňa sa stala rizikovka zo dňa na deň...celých 5 mesiacov mi bolo dobre, nemala som nevoľnosti, behala som, pracovala som a zrazu som skončila hospitalizovaná v nemocke...a kámoške skončila svadba pred polnocou keď ju záchranka brala s krvácaním...našťastie obe sú v poriadku...
ale tak či onak uži si to...je to len raz v živote 😵 (poväčšine)
ahoj jasom sa vydavala v cca 11-12tt takze to bolo celkom ok aj ked som boal dost unavena do postele som sa dostala o 7 rano ale dalo sa to zvladnut a aj som tancovala a aj unos bol.....kamaratka sa vydavala uz asi v 7 mesiaci uz mala proste dost velke brucho a normalne tancovala vsetko tiez aj unos bol to je na tebe ako sa budes citit a este urobila take ze chvilku pred polnocou si isla na chvilku oddychnut a nikto to neriesil a nehladal svadba pokracovala normalne a potom o polnoci normalne zisli dole a fungovala dalej ..takze to je od toho ako sa citis ty 😉
ahoj ja som sa vydavala v 6 mesiaci..obrad sme mali len okolo 30 minut sme poprosili farara aby to nebolo na dlho. a na hostine sme s mm tancovali spolocny tanec a potom som uz velmi opatrne lebo som mala strasne nohy opuchbute a aj bolave krcove zili... nerobili sme ziadny program navyse..aj ked bola vykrucanka kazdy bol upozorneni ze nech ma netocia velmi...dalo mi to zabrat na druhy den som sa nevladala pohnut... urob si vsetko tak na co sa budes citit a nie to co budu chciet ostatny...drzim palce a gratulujem 🙂
@leeenka26 ahoj. Ja som sa vydávala v piatom mesiaci. Sobáš bol o štvrtej. Tancovala som normálne dá sa povedať, s každým a do tej pol noci som bola úplne v pohode, ale potom som začala byť velmi unavená, tak sme niečo pred druhou odišli. Každý to chápal, nikto nebol nahnevaný ani urazený a hostia sa bavili do 5 rána, bez nás 🙂
@leeenka26 ja som sa vydavala tiez v siestom mesiaci, aj som tancovala aj som sa bavila v pohode, bola som do pol 3, potom sa mi uz chcelo spat tak som sla domov 😉 inak vobec som nemala pocit ze som tehotna ze by ma to na svadbe nejak obmedzovalo (okrem pitia alkoholu samozrejme 😀 )
Ja som sa tiez vydavala v 6 mesiaci a nemala som ziadny problem ,,vytancovala som sa najedla ,,,zabavila s rodinou s priatelmi s manzelom ,,,a skoncilo to o 6 rano a nemala som ziadnu ujmu ,,,ba prave naopak bolo mi super 😉 ,,,,Drzim palce nech ti to skvele dopadne 🙂
dakujem vam vsetkym, moc ste mi pomohli, aspon sa viem trosku zorientovat, ze co a ako. Radsej sa budem setrit a budem to mat maximalne do polnoci. Nechcem nic riskovat, ide mi hlavne o male, kedze som o jedno uz prisla ☹
@leeenka26 Ahoj, ja som sa vydávala v treťom mesiaci. Hlavne buď v kľude a sleduj to ako sa ty sama cítiš aj keď je to v ten deň ťažké lebo sa toho bude diať okolo teba veľa. Mne sa pred svadbou dosť zvýšil tlak, vraj iba zo stresov tak mi na internom odporučili v tie dni brať magnézium čo trochu zníži to napatie. Myslím že mi to pomohlo, beriem ho aj teraz. Svadba dopadla nad moje očakávanie, v ten deň som nebola vôbec nervózna, akurát sobáš mi dal zabrať ale ten sme mali krátky bez omše teda iba tú pol hodinku a farár bol veľmi pohodový 🙂 Zábavu sme mali sv menšom rodinnom kruhu, trochu sme zatancovali ale skôr to bolo také posedenie a o pol noci sme sa s manželom pobrali lebo som bola už unavená. Všetci to pochopili a aj bez nás sa ďalej bavili skoro až do rána :D Takže nemaj obavy ani z toho, keď budeš proste unavená nič nepodceňuj a oddychuj, sú to tvoji najbližší, isto to pochopia.
Prajem ti skvelú zábavu, uži si ten krásny deň hlavne v pohode! 🙂
ja sa tiez pridavam bol a som v 4mesiaci ked sme sa brali ale koli tomu ze mi byvalo zle hlavne vecer sme nerobili velku svadbu len taku doma 🙂 a nejako mi to ani nevadí
Ahoj, ja som sa vydávala pred dvoma týždňami na prechode 23 a 24 týždňa. Tiež som mala obavy, pretože mám nižšie placentu ale zvládla som to, a dokonca mi aj bolo aj luto, že to tak rýchlo ubehlo. My sme mali sobáš bez omše takže tam to bolo rýchle. Fotenie sme absolvovali predtým, bral na mna ohlad aj fotograf, robil prestávky a zohrievala som sa v aute lebo zrovna vtedy pofukoval vietor. V šatách som sa cítila dobre, mala som dobré takže ma vôbec neobmedzovali. Snažila som sa ale týžden pred svadbou aj trošku oddychovať, ležať panvou a nohami hore. Vydržala som do pol piatej rána, v podstate až dokonca. Trošku som si aj zatancovala, aj ked som to moc neprehánala. Aj na vykrucanke boli voči mne zhovievaví a hrali nám trošku pomalšie piesne a každý si so mnou trošku zatancoval a hned išli další. Na čo som si dávala pozor, že som v kostole aj na fotení mala silonky a kupila som si aj také jemné biele legíny aby som predsalen neprechladla. Ale myslím, že to určite zvládneš. Mne nebolo zle ani na druhý den, neboleli ma ani nohy. Ale aj po svadbe som dovybavovala veci čo trebalo a snažila som potom znova oddychovať. Držím palce a hlavne mysli pozitívne ale vsetko s mierou.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leeenka26 Ja som mala svadbu tiez ked som bola tehotna, bola som ale v 5-tom mesiaci a uplne v pohode aj som si zatancovala, a boli sme az do rana 😀 Sice je to uz par rockou dozadu, ale uplne v pohode a bezproblemovo som ju zvladla, drzim palce, nech to prebehne hladko a ste spolu stastni 🙂 🙂 🙂