Ako zvládate teplá v tehotenstve ?

simiatomi125
21. jún 2018

Ahojte žienky . Nechcem za každú otázku písať krátke správy , tak ma napadlo že toto by mohla byť lepšia varianta. Chcela som sa spýtat čo vy a tehotenstvo v tomto teple? Bud skúsenosti ktoré ste mali , alebo ako ho prežívate teraz ? Ja som v piatom mesiaci a toto teplo ma zabíja . Mám pocit že sa ešte len oblečiem a už mám všetko mokré . Prežívate to každá takto ? Strašne bývam podráždená 🙂 čo inokedy som sa v lete a pri tom krásnom slnku len usmievala :D . Ako ste si vy v lete poradili , poprípade ak máte triky ako to leto v tehotenstve prežiť lahšie , napíšte 🙂 . Váha sa mi na hor ešte nepohla takže to je asi taký najmensí dôvod ktorý by to mohol spôsobovať. Ďakujem za každý príspevok . ANemusí to byť rada , úplne stačí ako to prežívate vy . Ďakujem ;*

veronice
21. jún 2018

Ako zvladam? Nezvladam :D :-/ 2-3x denne studena sprcha a obklady na celo a to som teraz 10tt a mam nakazane lezat...robota mi chyba len z toho dovodu ze mam v kancli cely rok konstantnych 23 stupnov...zajtra sa ma vraj schladit tak v to velmi dufam lebo z tohto som uz fakt hotova....vobec sa ten vzduch nehybe :( no a vela vela pit...

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@veronice no ved práve to . Ani ja toto počasie vôbec nezvládam :/ . Ani to krásne slnko si neviem užiť. A presne ta sprcha funguje aj u mňa

kathy93
21. jún 2018

Tak ja som dnes začala 35tt a je to hrozné... Von ani nechodím keď nemusím ale pravdaže musím lebo mám psa v byte a toho treba aj venčiť. Ale to len tak na rýchlo ideme vždy. A keď náhodou musím niečo vybavovať a byť vonku tak strach začali sa mi aj zapareniny robiť na stehnách hrôza. Ale v byte máme klimatizáciu takže aspoň to. Vonku vždy od tepla aj poriadne opuchnem😒 už nech je koniec júla

liligreg
21. jún 2018

Ja som rodila pred necelými troma rokmi (začiatkom septembra), leto 2015 bolo hrozne horúce. Malo chladných dni. Dokonca som bola na dvoch pohreboch v auguste a vonku 38st... ako som leto zavládla? Prežila som to len vďaka ventilátoru, ktorý šiel takmer nonstop a nohy som mala v lavori. Pracovala som do konca juna (to som denne do ba vlakom odchádzala) od juna som robila len z domu, učila som cez skype, nohy pod stolom v lavori a občas som si išla dať studenú sprchu (proste sme si dali 5minut pauzu a tak to slo).. veľa vody som pila, jedla melón. von som chodila minimálne, ráno som spávala aj do 10.30 (vtedy keď som nemusela byt na skype).. a to bežne som ranné vtáča a budím sa najneskôr 6.30.. nejako som obed uvarila a zase si ľahla.. ale ja som celkovo nemala rada leto a teplo ( na dovolenke na plazi, môže byt kľudne aj 40, ale inak teplo nemám rada), čiže vždy som ho prespala. Čiže len voda a ventilátor. Najhoršie to bolo počas hospitalizácii v nemocke, slnko pražilo do izby, žiadna klíma.. no nic ženy, pevne nervy

mija777
21. jún 2018

@liligreg presne ja som tiež rodila toto leto v 2015, ale v auguste. To bol čistý des... Nevedela som sa dočkať kedy porodím. Ešte aj keď som porodila to bola taká riadna vlna horúčav, v nemocnici sme boli za veľkými oknami ako v skleníku. No radosť spomínať :D
Ja som mala vždy rada leto, ale toto pred cca 3 rokmi bolo prelomové. Teplo v tehotenstve sa zvláda úplne inak..

beky1813
21. jún 2018

Ja nezvladam tepla ani s detmi, ked som bola tehotna, to bol cisty hotor pre mna. Najhorsie rocne obdobie

baja15
21. jún 2018

Momentálne v 36.týždni a tiež skôr nezvládam...Stále mokrá, nervózna, nič sa mi nechce robiť, najradšej by som len sedela pred ventilátorom alebo v sprche. Dnes som bola s dcérkou v meste a skoro kolaps kým som vytlačila kočík so slečnou aj s nákupom domov. Pred 2 rokmi som bola na tom rovnako akurát o 2 týždne neskôr som mala termín, v pôrodnici na izbe cez 30 stupňov, varená vo vlastnej šťave a keď sme prišli domov letné teploty skončili...

hennyinnsbruck
21. jún 2018

Ja som v pohode zatial hadam to tak ostane... .(som 18tt)...rano o 8 mej idem so psami na 1-2 hod, poobede na 10 min nech sa vycuraju a Potom az vecer.

liduska12
21. jún 2018

Ja som bola minule leto tehotna a v auguste som skoncila aj v nemocnici. Mala som rocnu dcerku k tomu, takze hocikam sa vychystat bolo take, ze zo mna lialo kym sme vysli von a to som vzdy isla predtym do sprchy. Ale doma to riesim tak, ze mam zavrete okna a stiahnute zaluzie, aby co najmenej tepla islo dnu. Otvorene mam len na opacnej strane bytu, kde je chladok 🙂 a castejsie sa sprchujem v tychto horucavach...

krepes
21. jún 2018

Nuz asi tak ze som sa schovavala pred slnkom ako sa dalo, lebo sa mi hlava tocila ledva na mna zasvietilo. Sprcha, ventilator a nejak sme to dobojovali.

rybka16
21. jún 2018

Ja neznášam teplo ani za normálnych okolností, som antiletný typ. Som len na začiatku tehotenstva, ale už sa bojím, čo to bude v júli, v auguste, lebo už teraz mám dosť, keď niekam idem, ešte mám aj nízky tlak, takže ideálna kombinácia. V byte zvykneme mávať 30 stupňov, keď sú horúčavy, a robím z domu, takže už sa teším. Vždy len ventilátor pustený a chodím sa chladiť do sprchy a do umývadla.

misinka0611
21. jún 2018

Ja som si prežila koniec tehotenstva minulý rok v lete. Určite si aždá spomína ale teplotné rekordy padali. Porodila som 12.9 a to som ešte 8 dní prenášala.

Do 34tt. som pracovala a absolvovala 25 minútové cesty pešo na autobus, ťahala 12stky. Nástup na materskú bol pre mňa vykúpením ( ležala som vo vlažnej vode vo vani alebo sa opierala o obklady v technickej miestnosti kde som trávila čas - áno možno je to smiešne ale bola som hotová už. :D ) Čerešnička na torte bola tá, že sme sa prisťahovali do novostavby a ani žalúzie sme nemali, francúzske okná a obývačka otočená na stranu kde poobede praží.

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@kathy93 ano aj ja sa snazim tomu teplu vyhybat ale tak aj ja idem kazdy den von 🙂 co keby nemusim ani tam nepachnem :D

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@liligreg ach jaj to sa len tazko cita :/ ... Ako moje zaciatky boli celkom ok ked zacalo teplo ale ako nahle sla teplota vyssie ako 25 stupnou tak je to strasne . My nastastie byvame v rodinnom dome v starsom ma hrube mury takze netreba ani klimu a ani ventilator , ale tak teplu vonku sa aj tak nevyhnem

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@baja15 fuu to uz je dost pokrocily tyzden :/ ako jasne ze to caka aj mna ale ja sa este nacakam . Takze ked budem v takom tyzdni hadam uz take tepla nebudu :(

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@liduska12 to aj u mna sprcha fici na plne obratky :D ale niekedy mam pocit ze sa osprchujem a akoby som v sprche ani nebola :D

liligreg
21. jún 2018

@simiatomi125 rodičia aj svokrovci sú v dome, my sme sa práve vtedy, keď som zostala tehotná presťahovali na byt. Ale veru, všade som sa cítila rovnako. Aj toto je staršia bytovka, čože klasické hrubé múry.. ale čo keď vonku upek, že ani smeti nechces vyhodiť ísť 😂 lebo sa bojíš, že uhoris Jak bosorka. Inak.. mne bolo najlepšie na medziposchodi vyzula som topánky a chladiča saY chrbát o stenu oprela ( taka ta klasická cianzikova umývateľnú farba, čo super chladí, bola na stene)

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@rybka16 ou tych 30st doma nezavidim :( to uz sa ozaj nie je kde potom pred teplom schovat :/ drzim palcr

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@misinka0611 ja som aj rada ze budem dodit v novebri ... To uz je taky v pohode mesiac . len teda prezit to teplo :(

ena87
21. jún 2018

Ja som 38tt a musim povedat ze kazdy den cakam na ochladenie.Doma este 1,5r dcera tak ta mi da zabrat aj bez tych horucav.Riesim to hlavne tak ze von vychadzame az ked trosku zajde slnko a sprcha je samozrejme moj najlepsi kamarat.A este ladove kocky,len tak pojedam ako cukriky 😕

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@liligreg :D haha my taku farbu asi ani nemame :D asi urcite a to.medziposchodie tiez haha .... Ja si vacsinou zatiahnem zaluzie a je mi fajn . ale ked mam ist von tak je to pre mna riadna facka :/

simiatomi125
autor
21. jún 2018

@ena87 nooo tie ladove kocky asi skusim :D aj ked ja mam v tehotenstve problem ze si dam len studenu vodu a boli ma hrdlo :D ale na chladenie je to fajn inspiracia :D

ingelika78
22. jún 2018

@simiatomi125 Ahoj ja zijem v tropickej oblasti kde je cez 30 stupnov celorocne. Ale od novembra do februara su najhorucejsie mesiace 😎 ako to znasam? V praci klimatizacia, dona tiez, aj v aute, ale mne to nejako nevadi ja milujem leto a teplo. No termin mam koncom roka okolo Vianoc - to ale bude masaker s horucavou - tak este netusim ako to zvladnem vtedy 😉

buba1riky1
22. jún 2018

No ja som rodila minuly rok v juli. No to bola katastrofa. Akurat som bola v nemocnici ked boli najväcsie horucavy. Aj babätka boli len v plienocke do vankusikov sme ich nemohli ani balit. No ja som bola nervozna asi zo vsetkeho😄😀.

baja15
22. jún 2018

@simiatomi125. Myslím že dovtedy sa už určite ochladí 😉

julianko
22. jún 2018

viem že ako sestra bola tehotná v lete tak to bolo šialené

simiatomi125
autor
22. jún 2018

@ingelika78 jeminenko 🙂 ja tiez leto milujem ale ako som ostala tehotna pre mna je idealne pocasie riadne burky a dazd :D nejako mi teraz to teplo vadi a zit este ako ty v oblasti s takymi teplotami , to by som.musela mat minimalne namotovanu k telu nejaku prenosnu klimatizaciu :D

simiatomi125
autor
22. jún 2018

@buba1riky1 ach jaj :/ za toro som vdacna ze mam termin v novembry ... Ved ja by som to teraz neprezila :D

simiatomi125
autor
22. jún 2018

@baja15 no to by som bola rada 🙂

sonicka96
22. jún 2018

@julianko ummm,prečo šialene? :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre