Ako zistím týždeň tehotenstva?

Ahojte baby, prosím ak viete poradte. Ide o to, že 27.7.-1.8. som mala normálnu menštruáciu. Ale 12.8. mi prišla nečakaná a trvala do 16.8. Potom, 29.8.sme mali "ten" styk a odvtedy som ani mrchu nedostala. Keď som si robila prvý test, vyšiel neg. a asi o týždeň som si robila druhý ten už vyšiel pozitívny 🙂 tak som si urobila ďalšie dva 😀 pre istotu a 22.9. šla k lekárovi. Ten mi robil UTZ a vraj tam je nejaký základ a má to 3,58mm. Podľa neho by som mala byť v 9tt lebo to stále rátal od tej mrchy 27.7. ale hneď nato povedal že na ten vek je to strašne malé. Takže 6.10. tam idem zase. Tak neviem. Kamarátka mi hovorila že mi pravdepodobne celé tehotenstvo budú skákať tie dva týždne a že podľa dr. bude bejby vždy malé na svoj vek. Len naozaj nerozumiem tým výpočtom a tomu v ktorom týždni vlastne som. Prosím poraďte mi, je to moje prvé bábätko a naozaj v tom mám hokej 😀 😀 Ďakujem 🙂

evittam
30. sep 2015

@patulienkakukulienka Veď ak vieš kedy ste bábo "spravili" tak je to jasné, či?! 😀 Ak to bolo toho 29.8. tak rátaj odvtedy, nie je na tom nič zložité. 😉 Lekár to bude vždy rátať podľa poslednej MS či už mu povieš hocičo.....Čiže podľa toho si v 4tt.+3

cvakatko
30. sep 2015

No ja sa tiež môžem orientovať len podľa "dátumu oplodnenia" ale to som si istá tak na 60% že to mohlo byť 14-15 september, lebo predtým som MS nemala, potratila som 30.8. tak neviem ako to mám počítať, testy mám pozitívne dokonca digitálny ukázal 1-2 týždne od oplodnenia včera... tak uvidím čo povie test o týždeň, až potom pojdem k lekarovi.

ps. nemyslite ze by to mohlo byt este z toho tehotenstva predtym? myslim hormon... aby som sa netesila zbytocne... neviem uz co si mam o tom mysliet...

damarafrigg
30. sep 2015

Na tu velkost podla uzv to moze byt aj 5-6tt. Ja pouzivam na vypoc. tuto stranku. www.tehotenskakalkulacka.sk Tam zadas datum poslednej menzes. Ono aj ked ti budu robit uzv tak im to vyhodi tt podla velkosti. Ked sa bude lek.pytat na datum posl. menzesu tak povedz prvy termin s tym ze ti dosla po dvoch tyzd. aj druha. A oni si uz z toho vypocitaju termin.u

gabrielaslivkova
30. sep 2015

@patulienkakukulienka podľa mňa si v 7tt - tehotenské týždne sa počítajú od prvého dňa poslednej menštruácie a ty píšeš, že to bolo 12.8. (čo by aj približne sedelo, že plodné dni by si mohla mať toho 29.8.). V čase kontroly (22.9.) si bola cca v 6tt, kedy je veľkosť plodu 2-4mm, čo by tiež sedelo na to, čo ti povedal doktor. Povedala si mu o druhej menštruácii? Potom by ti to vyrátal asi správne... 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre