ahojte,som prvy raz tehotna🍀tak preto sa pytam...posledju ms som mala 25.4.2019 ,v stredu budem podla ms 4tt a potom o tyzden som objednana k dr vychadza to 5tt+1den... ak ste tu take,co boli v tomto tyzdni na sono dakte vediet,ci tam bolo uz nieco vidno..dakujem
Ahoj, ja som bola na prvom ultrazvuku v 6 týždni a už bolo vidno gestačný vak a peknú blikajúcu machuľku, veľkú asi 3 mm. Teraz už som začala 8 týždeň a vo štvrtok idem na krv.
neboj sa, všetko dopadne dobre. Ja som tiež mala tie isté obavy ako aj ty a nakoniec je všetko v poriadku. Krv zvyknú brať v 8 týždni a mali by už vystaviť aj tehotenskú knižku. Ja čakám prvé bábo, ale všetky potrebné informácie som našla tu vo fórach a tiež aj na babyweb.
@macko1007
ahoj, ja som bola 1x min tyzden, v 7tt =>6tt+5 a uz bolo krasne vidno aj male, aj bijuce srdiecko 🙂, vystavili mi tehu knizku a tento idem na odber krvi, skor sa asi fakt neoplati ist
@limia7 dakujem si zlata...aj ja vsetko len tu a na inych forach...mna len znepokojuje ze ma picha sem tam vo vajecniku pravom tak 10sekund a prestane...ale viem ze telo si na vsetko zvyka..
@nikushka46 viem len mna tak objednala sestricka a vedela ze som v 4tt tak mozno nieco uz vidiet bude 🙂
Mne napríklad kázal prist v 12tt a vtedy mi zoberie krv, asi aj knižku vystaví, lebo som este nič nedostala :( akurát mi ultrazvuk robil 🙂
@macko1007 to mám aj ja, je to taký akokeby zvláštny kŕč na vaječníkoch, ale ako si napísala, telo si zvyká na zmeny a pripravuje sa. Ja každý deň trpím nevolnosťami počas celého dňa a zjedla by som všetko, čo nemá nohy a neutečie mi z taniera 🙂 ale to by vraj po 3. mesiaci malo prejsť
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@macko1007 ahoj 🙂 ja som síce bola v 9tt, ale baby čo boli skôr hovoria, že sa neoplatí ísť skôr ako 8tt, lebo že tam nie je este nič vidno 🙂