Ako vypočítať týždeň tehotenstva?

25. sep 2021

Zdravim otehotnela som na 5 den cyklu, iba vtedy som mala styk ,ako si vypočítať ze v akom som tyzdni ?

zuzanaete
25. sep 2021

Nemusela si otehotniet na 5. den cyklu. Spermie preziju 3-5 dni a vo vynimocnych pripadoch aj dlhsie. Takze pokial nevies, kedy si mala presne ovulaciu, tak lekar bude urcovat podla sona.

banalu
25. sep 2021

TT sa pocita od prveho dna poslednej menstruacie aj ked realne niesi tehotna. Je niekolko kalkulaciek na nete, staci zadat datum. Presnejsie TT sa urcuje potom na ultrazvukoch podla vahy babatka a posuva sa termin porodu ak je to potrebne.

miskamicha
25. sep 2021

Skus tehu kalkulacku. Ale urcia ti tyzden tehotnstva na prvotrimest.skriningu podla CRL.

autor
25. sep 2021

Len tehotenská kalkulacka je asi pre mna blbost lebo ja som nemala v strede cyklu ovulaciu

majamat
25. sep 2021

malo zien vie, ekdy mali ovulaciu, na zaciatku tehu sa rata podla dna posednej ms a potom sa moze zmenit TP podla sona ktore sa urobi na konci 1 trimestra. to ukaze velkost babatka a teda ak je o tyzden vacsie, dr moze zmenit TP a o tyzden skor.
v 2 a 3. trimestri by a uz TP menit podla velksoti nemal, lebo tam uz sa zacina naplno prejavovat individualna predispozicia - ved neiktore dieta sa narodi v termine a ma sotva 3 kg a ine skoro 5kg. to je dovod, ze naposledy na konci 1 trimestra to dr, moze urobit.
ale nechapme preco, niektori dr toto akoby nevedeli.

konikkon
25. sep 2021

Aka blbosť. U každej ženy sa tehotenstvo ráta od prvého dňa poslednej menštruácie. To sa ťa predsa ako prvé pýta aj lekár. Následne sonom upresni presný týždeň a deň. Už si bola u lekára na potvrdenie tehotenstva? Čo ti povedal?

atack
15. okt 2021

Ahojte, neviem do ktorej skupiny mam napísať ohľadom môjho problému tak skúsim napísať tu... Mešká mi ms 5 dní, mam bolesti pod bruškom už niekoľko dní je to len občasné.. Cca pred týždňom som mala biely hustý výtok, bez zápachu a včera som mala slabo hnedý výtok co to môže byť 🙈? Ďakujem

mimi2567
6. nov 2021

@atack unizdovanie sa, alebo začiatok tehotenstva.. Podľa mňa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre