Mate nejake triky ako vela nepribrat pocas tehotenstva? Som typ zeny, ktora "pribera aj z vody" a tak by ma zaujimalo ako sa to da aj bez pohybu. Prve tehu bolo rizikove a take bude urcite aj druhe. Sladke som nejedavala a napriek tomu som pribrala 30kg!!! Bola to hrozna zataz na telo, tak pri druhom tomu chcem zabranit.
Da sa to vobec? Jasne, ze bez liekov a chemie...
@mamcucha podla mna je to skor psychicka zalezitost...ako kazde prejedanie sa....proste si to treba vyriesit v hlave, ze nechcem pribrat a preco a stale si to pripominat a ked tu chladnicku otvoris este sa pokusit prinutit ju aj zatvorit....skus si najst nejake ine aktivity na zabitie nudy, ktora nuti k jedlu...ked nemozes vecer zaspat bez jedla, tak bud hore...citaj si knihu alebo nieco podobne...ver ze skor ci neskor zaspis 🙂
Nejest!!ja vzdy stihla som pribrala 22kg lebo som jedla vsetko a vela. Ze sak iba raz som tehotna. A teraz pol roka po porode mam furt 12kg navyse. Hrozne
Mám 4 deti, ale ja som priberala od 10 - 15 kg. Tak normálne. Obmedziť sladké, aj malinovky a troška viac ovocia a zeleniny. S cvičením to nepreháňaj. A myslím, že je to aj v genetická záležitosť.
@levma
@dollynkaa
@bonaqa2013
@evittam
Ja uz nemam stitnu zlazu, takze priberanie je u mna samozrejmost. Aj na hladovanie som zvyknuta, ale ked budem tehotna, mozem sa obmedzovat v jedle? A do akej miery? Nerada by som ublizila babatku. Sladkosti nejedavam, ani ochutene malinovky, len vodu a to aj pri prvej. Neviem ako si ustrazit kalorie.
Tak asi teda cesta vedie k obmedzeniu muky a vseobecne skrobom? A jasne, ze chladnicku zamknut na casovy zamok, aby sa otvarala len od 7:00h do 17:00h.. 🙂
@mamcucha hlavne ide o to stravovat sa zdravo. takze ziadne salamy, konzervy, ecka a podobne... ked budes jest vela hlavne zeleniny, tak sa kludne prejedaj 🙂 ovocie je tiez fajn, ked budes potrebovat cukor cukor. a potom maso - hlavne tmave...kvoli zelezu...tak skus dodrziavat tieto rady...jest zdravo a verim ze to nejako zvladnes. ja som tiez strasne vela pribrala, ale snazila som sa jest zdravo ako som pisala vyssie a oplatilo sa. po porode islo hned vsetko dolu + este 10 kil navyse, lebo som aj pri dojceni chcela dat babatku to najlepsie 🙂 to bola pre mna velka motivacia. ale ja som to dodrziavala uplne sialene. nehladovala som. ale salamy napr. som nedala 2 roky do ust a tiez ine nezdrave veci...vysmazane a pod...a to som teda riadny zrut. ale babatko bola moja motivacia. drzim palce.
@le4 tak ja som pribrala 30kg a to v druhej polovici tehu. Jedla som co mi chutilo a fakt som sa nenapchavala sladkym. Skor som musela mat vsetko slane, kde bol cesnak. 🙂 Neviem, ci je to tou stitnou, ale mavam hrozne chute a neviem kedy dost. Asi fakt staci len obmedzit porcie. Ale ako? Nechcem aby babo hladovalo...
@levma cukor ako taky mi nechyba. Chyba mi muka alebo skrob ako priloha(ryza, zemiaky, pecivo). Zelenina ma nezasyti, uz som to skusala a bola som stale hladna. Da sa teda zelenina nahradit niecim inym? Napr ryby mam strasne rada. 🙂 Len si neviem predstavit ako jem cervene maso a prilohu mam rybu. 😀
@mamcucha myslim ze cast problemu je to, ze v tehotenstve sa zvysuje energicka spotreba, a ked sa zena snazi nepribrat a udrzuje porcie ake mala pred tehu, tak potom je jej to malo a zacne vselico pomimo pojedat. Alebo moze zacat jest prilis velke porcie, lebo nechce byt stale hladna. Tak myslim, ze tie porcie si treba trochu strazit, ale nie uzkostlivo.
To iste moze platit pri kojeni. Mne pocas kojenia po cca 3-4 mesiacoch pomohlo jest jedno extra jedlo navyse (dovtedy som potrebovala jest ovela viac a potom uz nie). Clovek zo zotrvacnosti moze jest privela. A myslim si, ze tiez preto som trosku viac pribrala pocas tehu ako som chcela. Ale nebola to ziadna katastrofa.
Takze by som povedala, ak zena nema problem s vykyvmi vahy pred tehu, nech vahu uzkostlivo neriesi ani pocas, ona sa o seba postara a 3-4 kg navyse sa daju zvladnut a ja som prve dva mesiace dost schudla kojenim, stale som bola hladna. Aj by som potom chudla samovolne dalej, lenze som bola nastavena na svoje velke porcie chichi.
p.s. Ja by som prilohy nevynechavala a vobec nedietovala. Tradicne jedla tak ako su, su nutricne vyvazene kombinacie (naozaj). Zabudni na reci typu toto je kaloricka bomba atd, tuky treba aj babatku na vyvoj nerovv a mozgu. Treba jest co najviac cerstvej a tradicnej stravy a malo bieleho cukru a babo bude mat co treba a ty nebudes podvyzivena (zivinami, mineralmi, vitaminmi). Podla mna preto niektori ludia maju divoke chute a stale na nieco chut, lebo kalorii prijimaju vela, ale stale im chybaju ziviny.
je to jednoduche. jest viackrat, cca kazde 3 hodiny. nejest sacharidy . cvicit 🙂
este ma napadlo,vela pit , ale cistu vodu alebo mineralku..ziadne sladene napoje
ja som dala plus 20. predtehu som napr. nejedavalapecivo. ale pocas - ja sa proste bez chleba na ranajky nenajem :( skratka neviem preco, ale telo si to pecivo vyziadalo. apreto si myslim, ze som aj pribrala viac ... okrem toho som tym prasrila a od 8ho mesiaca sa nevazim 🙂 resp. len pred kontrolou a na cislo rychlo zabidnem. kaslat na to, potom zacnem sportovat a snad zhodim ...
takze, @mamcucha, podla mna, ak sa vies vzdat peciva, bude to lepsie. ale ak nie, kasli na to a netrap sa 🙂
@mamcucha určite nehladuj, to by nebolo dobre ani pre teba ani pre babatko. normalne pravdielne jesť pestru stravu. ak sa da žiadne vypražane alebo presladené. A čo si myslím, že pomôže, chodiť niekam von, urobiť si nejaký program, byť s ludmi v spoločnosti. Nič fyzicky namahave ak maš rizikové, ale aspon byť niekde mimo domu, lebo doma to najviac ťahá do chladničky, a občas sa človek zabudne a len zobe a zobe 😀
Ahoj,co Ti poviem,ja som začínala na 65kg,do porodnice som isla ako 87kg,jedla som normalne,samozrejme aj sladké,ale s mierou,kila sa na mňa lepilo jedna radost.Ale rok a pol po porode som na skoro povodnej vahe,čo má tesi.Hmmm,tie hormony 😀
jest normalne mnozstva, ako pred tehu, akurat pestrejsie a viac zeleniny 🙂 A hlavne nie za dvoch.
@le4 ja musim hladovat od puberty, keby som jedavala ked som hladna, tak mam 100kg. 🙂. Nejedavam sladke, nechuti mi to, pijem len cistu vodu, nic sladene, ani kavu nepijem. No zase zo zeleniny alebo ovocia sa nenasytim. Asi mi to robi ta stitna, ze sa na mna vsetko lepi a neviem ako sa tomu vyvarovat.. :(
@alexandra2222 okrem toho cvicenia to tak robim. 🙂
@mamcucha skus tehotensku jogu. je to super vec. ziadna velka makacka 🙂
@alexandra2222 aj take je? 😀 Pozriem na nete, dakujem. 🙂 A myslis, ze to fakt pomoze?
@gabusa1975 mam dost hormonov aj mimo tehu. :D Tak to je dobre, ze to mas uz dole, gratulujem a drzim palce, nech to tak aj ostane. 😉 Ja mozem o povodnej vahe len snivat. 🙂
Tak u mna by som tuto otazku vobec neriesila:Dbola by som rada keby som priberala nakolko teraz je moja vaha nizka..
Mne joga pomohla. Bavilo ma to, nic ma neboli ( rodim buduci tyzden) , perfektne na chrbticu a hlavne nie je zo extra fyzicky namahave cvicenie- cize zvladne kazdy. Ak si z ba, odporucam katku jurenkovu
@mamcucha fu no tak tento problem som mala aj ja. Tazke radit. Dokonca som sa v puberte dostala az do stavu ze som bola v nemocnici s anorexiou, pritom som nebola typicky pripad co sa stale vazi atd len som nechcela moc pribrat a priberala som z mala. Jedla som ovela menej ako spoluziacky (uz pred anorexiou). Co mi pomohlo tento rok bolo cvicenie HIIT. Zrychlil sa mi metabolizmus. Nabrala som svalovu hmotu, ktora spaluje 🙂.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mamcucha Ahoj, tak ja som tiež typ ako ty - vypijem viac vody a už je to na mne vidieť 😀 😀 😀 😀 . Počas obidvoch tehu som pribrala cca 15kg, takže nič strašné. Ale nijak som sa extrémne neobmedzovala. No ono asi treba nejak vyváženú stravu, nie moc sladké a myslím, že hlavne nejesť v noci ako mi hovorili niektoré kamarátky, že jedávali. To som ja nerobila, lebo som ani nemala chuť. 🙂 . Tak držím pršteky aby sa podarilo bábo a aj nie toľko pribrať. 🙂