Chcem sa opýtať ako Vám boli interpretované výsledky po amnio...lebo ked to je ako pri AFP, tak to mi je na nič.
Človek chce vedieť áno, nie a štatistika výskytu mu nato neodpovie!
@veriaca Na vysledkoch z amnio som mala napisane "normalny muzsky karyotyp" (tzn. 46 chromozov ako ma byt bez znamok nejakeho poskodenia alebo chyby), odpoved jednoznacna, ze sa narodi dieta s normalnym poctom chromozomov.
Ale ani vysledky amniocentezy nie su zarukou toho, ze sa narodi zdrave dieta (normalny karyotyp nevylucuje ine problemy).
Povedia Ti, ci sa vylucili / potvrdili chromozomove poruchy - a ak sa opytas, aj ti povedia vsetky tie diagnozy. Mne ich vymenovala, ale bolo mi to na nic, nic mi to nehovorilo, poznam iba DS - ktory je vraj najcastejsim problémom.
Ale naozaj to neznamena , ze je dieta s istotou zdrave, moze mat ine poruchy, ktore sa na chromozómoch neprejavia.... Uplnu istotu nebudes mat dokonca ani ked sa dieta narodi, ved vela vaznych diagnoz sa prejavi az casom ☹
Ale hlavu hore, treba sa tesit a nie malovat certa na stenu! Ved vacsina deticiek je nastastie zdravých 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?