Ako to je s maródkou počas tehotenstva?

janabanana
30. dec 2011

Ahojte žienky je to len pár dní čo som zjistila že čakám bábo, nenápadne sme sa dostali k teme že pokud sa mi podarí otehotniet doktor ma vypíše na PN automaticky a keď nie daju ma vypisat z personalneho. čo ja si nemyslím. nemám že až tak rizikové povolanie (veduca v chovatelských potrebách) aspon myslím, ide mi hlavne o to veď ma vedenie nemože nutit ist na PN pokud si doktor nebude myslieť že je to nutné. či to mam ja skreslené???

anjelicek26
30. dec 2011

@janabanana - nutit ta nikto nemoze, ale urcite treba zvazit dovody, preco by ta lekar chcel vypisat na pn-ku - urcite to nerobi len tak. Zamestnavatel ta na pn poslat jasne - nemoze - ved nie je lekar, neposiela podklady zdravotnej poistovni, neviem, na zaklade coho by potom mala tato tu pn-ku vyplacat?

janabanana
autor
30. dec 2011

@anjelicek26 To chápem pokud doktor povie že nieje možné abych robila pochopím len som pochopila z rozhovoru s nadriadenou že firma bude požadovať vypisanie na PN ale nutiť mna aebo doktora proste nemožu

anjelicek26
30. dec 2011

@janabanana neviem ako moze firma vyzadovat vypisanie na pn? Pokial si myslia, ze mas rizikove povolanie (to tvoje pod ne z hladiska ohrozenia zdravia nespada), musia ta preradit inam alebo poslat z PLNYM PLATOM domov, nie na pn-ku.

janabanana
autor
30. dec 2011

@anjelicek26 to som si tiež myslela pokud ma tam nechcu tehotnu bzt tam nemusim len nech platia.... aj ked ja bych radsej pracovala...

liz_lemon
30. dec 2011

@anjelicek26 PN sa posiela do socialnej poistovne, nie zdravotnej

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre