Ako ste si chránili bruško pred starším súrodencom?

24. máj 2022

Idem si po radu k viacnasobnym maminam. Mam rocneho synceka, ktory je pomerne divoky, ked ho treba prezliekat a prebalovat. A som v 21.tt. V praxi to znamena, ze casto schytam kopanec do bruska (neviem sa dostatocne vzdialit od pultiku, syn ma dlhe nozicky 🙂. Kedze mam placentu vpredu, rada by som tieto situacie minimalizovala, aby sa nieco neudialo. Mate nejake tipy a triky? Ako ste sa chranili vy?

tosomja
24. máj 2022

Vysvetliť mu, že nesmie kopat, lebo v brušku je bábätko?? Tiež som mala ešte menší rozdiel a len stačilo chytiť nôžky, že nesmie, pochopil.

nika23t
24. máj 2022

Juuj, taky maly drobec si to bude pamätať maximálne pár sekúnd, že sa nesmie jasit a kopať... Neustále mu to pripomínaj, ale neostáva Ti iné, len si ustrážiť vzdialenosť. Držím palce, veľa síl prajem ♥️

beata_k
24. máj 2022

No nijak. Oci na stopkach a obozretnost na 100%. Z boku sa ti prebalovat neda?

ailiba
24. máj 2022

Poznam to🙏. Zacala som ho prebalovat aj prezliekat postojacky. Plus si davam pozor a stale opakujem, ze nesmie kopat (to pri jaseni). To bolo na zaciatku. Inak si zvykol rychlo. Maminku nesmie kopat. Aj tak sa mi stalo, ze ma raz dost silno kopol a potom ma celu noc bolelo brucho.... Nastastie sa nic nestalo (ale ja mam placentu vzadu).

jakubrianka
24. máj 2022

v roku sme už prebaľovali nie na pultíku, ale na zemi na prebaľovacej podložke, práve preto, že dieťa je už dlhé a živé, tak aby nespadlo. Na zemi si vieš aj skôr ustrážiť, aby ťa nekopol. Dôrazne treba napomínať že kopať sa nesmie. Ja som aj vysvetľovala že v brušku má súrodenca a ho to bolí, prípafne kreslila na b4uško bábatko aby vedel o čom rozprávam :D. Odvtedy chodí a hladká, bozkáva bruško.

domka222
24. máj 2022

Ja som dala na gauč a sadla som vedľa neho, nie oproti

autor
24. máj 2022

@beata_k no on je celkom zapasnicek. Nechce ist na pultik a da do toho vsetku svoju silu 🙂. V podstate sa dost musim snazit, aby som ho udrzala. Cize nejake vysvetlovanie, alebo drzanie vzdialenosti, prebalovanie zboku moc nehrozia. Budem viac zapajat manzela, ale predsa nie vzdy je doma. Tie kopance nie su silne a doteraz ma netrapili. Ale od posl.poradne viem, ze mam placentu vpredu a tym je to vaznejsie. Rozmyslam ako na to, potesim sa akymkolvek praktickym radam 🙂. Este mozno vymenit pultik za postel, ale to mi zas odide rychlo chrbat...

pukina
24. máj 2022

Dietatu sa aspon da dohovorit a vysvetlit. Ja mam 2 macky a zo zaciatku ked sa spolu hrali a nahanali a ja lezala, tak som si preventivne musela davat na brucho vankus 😂😂 teraz si uz brucho reflektivne chranim, no uz tolko cezomna nelietaju

ailiba
24. máj 2022

A postojacky? Ked bude stáť a drzat sa postele a das mu tam zatial nejaku hracku? Chce to cvik takto vediet prebalit a prezliekat dieta, ale je to bezpecne.

autor
24. máj 2022

@ailiba fiiiha tak to musim vyskusat 😅. Dakujem za tip!

ailiba
24. máj 2022

Ja som to robila a robim tak prave kvoli tehu. Ale chce to cvik, dat dobre plienku, ked dietatko stoji😅. Aj maly ti casom pomoze... Dviha nozicky, drzi si bodicko. Alebo sa chyti pracky a zatial tam "steluje" a ja prebalujem a obliekam.

beata_k
24. máj 2022

Po stojacky nie. Neskor bude problem sa postavit s bruskom. Nie nemozne, ale tazke.
Este by som skusila dat prebalovaci pult kusok vyssie. Nech ho nemas ma urovni bruska.

autor
24. máj 2022

Vdaka mamky za brainstorming. Zatial mi vychadza najrealnejsie skusit to prebalovanie postojacky. Je sice este trochu nestabilny v stoji a hrozi, ze ocura podlahu, alebo ja zle pripevnim plienku...😂...ale to sa zrejme s pribudajucim casom bude zlepsovat. A teda bezpecnost je prvorada. Ste super baby, dakujem a pekny den prajem!

amelia89
24. máj 2022

moje dieta malo tak od 11 mesiacov nohavickove plienky a prebalovala som vacsinou v stoji. pult som pouzivala mozno 5mesiacov. neviem si predstavit ho tam zdvihat v roku a udrzat. to ti verim ze je narocne. kazdopadne s tym bruskom - ozaj len davat pozor,po mne sa vkuse liapal,lozil, brusko nebrusko. teraz zas striehnem aby nevypichol oko bratovi alebo neprisliapol ruku,nenatrepal sa do postielky k nemu a tak 😂😂😂😂

autor
24. máj 2022

@beata_k tu by som sa bala toho dvihania nad uroven bruska. To cupnutie k stojacemu babatku bude zrejme pre mna jednoduchsie aj vo vyssom stadiu. Ale vo finale bude aj tak zavisiet od synceka, ako so mnou pri tejto novej metode bude spolupracovat 😂

zuzanka.zuzu
24. máj 2022

neviem si predstaviť vysvetliť ročnému aby nekopkal 😀 síce pochopí, že chránime bruško, ale nevie vyhodnotiť vzdialenosť. to nevedia poriadne ani starší, vidím to denne v detskom kútiku. a tiež ešte nechápe následok kopnutia. no nič, asi budeš musieť predvídať.

cecilia29
24. máj 2022

Ja som už 29tt a placenta v predu, malý má vyše 2 rokov a je to ťažké. Ani jemu vysvetľovanie nepomôže. S prebaľovanim není problém , ale ja zase uspavam tak že sa ku mne mojka a vykladá po mne nohy. Takže už to musíme nejako zvládnuť. Tiež sa bojím

autor
24. máj 2022

@amelia89 😂to verim, ustriehnut tak maleho starsieho surodenca bude narocne. Na tie terajsie kopance mu vravim zo srandy, ze ved pockaj, sestricka ti to raz vrati 🙃.

autor
24. máj 2022

@cecilia29 tiez to mam podobne s uspavanim. Tam sa tiez vie celkom jasit 😄, ale to prebalovanie je vacsi boj. Jasne ze uplne tomu asi nezabranime, ale pokial sa da, skusim byt opatrnejsia v dalsich tyzdnoch.

81anina
24. máj 2022

@amelia89 presne Pampers pants a problém vyriešený.
Postaviť niekam k stolíku nech sa drží a za pár sekúnd natiahnes pantsy ako gaťky 🙂

mandarinka555
24. máj 2022

Rozmýšľam, ako si len tie ženy "poradili", keď nemali koňa....

amelia89
24. máj 2022

skus vyskusat tie pants plienky - aj tebe to pojde lahsie aj rychlejsie 🥰

autor
24. máj 2022

@81anina tie som este neskusala a veru by odpadol problem s nedostatocnym stiahnutim a prilepenim plienky.

autor
24. máj 2022

@amelia89 to je super tip, dakujem ❤️

81anina
24. máj 2022

Ja som môjmu takú tú klasickú plienku v stoji nikdy nevedela dobre dať musel ležať tiež má kopal ako divý. Prešli sme na pantsy a bol pokoj teraz už chvalabohu cika a kaká do serbla 🥳

autor
24. máj 2022

Baby dakujem, idem to poskusat v stoji s nohavickovymi plienkami. Znie to celkom logicky, ale fakt ma to takto doteraz ani nenapadlo.

siska53
24. máj 2022

Ja som sa ho snazila vzdy zabavit. Ale nejak sme prezili a vsetko bolo ok.

selest
24. máj 2022

Moj uz mal sice uz 2 ale tiez kopal. Prebalovala som ho z boku na posteli alebo po stojacky ak sa len pocikal. Ked bol velmi divy a pokakal sa len som ho supla do vane. Ked bol muz doma vsetko s nim robil on. A vzdy som mala oci na stopkach a na bruchu vanus alebo ruku lebo on hocikedy na mna skocil ked som lezala na gauci atd. Uz automaticky som sa mu otacala chrbtom. Moj syncen nieje uplne standartne dieta tak je to pochopitelne ale mladsi rocny je akk ine deticky komunikativny a velmi mudry ale asi by tiez po minute zabudol ze nema kopat, predsa je to este babatko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre