Som v 17tom týždni svojho tretieho tehotenstva. Pri prvom som pribrala asi 14 kg, pri druhom skoro 20 kg. Teraz by som velmi nerada pribrala tak vela. Prvy trimester som schudla, teraz to uz telo dobehlo a spolu som pribrala 4 kg.
Nie je to velmi vela, ale zda sa mi, ze sa to prilis spustilo to priberanie a teda naozaj nechcem pribrat vela. Sladkosti mi vobec nechutia, takze sladkostami nepriberamm. Skor asi papam celkovo viac, ako treba. napisete mi, hlavne dievcata, co priberaju pomalsie, co za cely den priemerne zjete?
Inac cely zivot sa mordujem s hmotnostou a chudnutim, preto si chcem dat pozor, lebo viem, ze schudnut po porode moze byt velmi velmi tazke. Po prvom mi zislo sice vsetko, ale po druhom mi ostalo 9 kg navyse. A ked by mi aj teraz ostalo tak vela kg navyse, tak potom budem vyzerat ako tulen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
@adeli79 mala som rizikove tehu a celu dobu tehu + este asi mesiac pred otehotnenim som mala PN .. bez vychadzok, no aj tak som behala.. mala som aktivny pohyb, na zahrade, prechadzky, vylety, domace prace.. nezdalo sa mi, zeby som jedla prilis... a aj tak.. pribrala so 21 kil 🙄
ja sladkosti praveze teraz vobec nemusim, nechutia mi. skor mam chut na vsetko slane. ale zacala som jest viac peciva a tiez napr.maslo a salamu, co som predtym nejedavala. takze moze byt, ze z toho. zase toho nezjem na kila. a chodim do prace, hybem sa, staram o 2 deti, ale asi si telo uklada aj tak. vecer padam od unavy z celeho dna. asi obmedzim tie salamovo maslove veci. 😉
@adeli79 ahoj, ja som 31+4 tt a teraz mam este o 4 kg menej ako pred otehotnením (82 kg).... zo začiatku mi bývalo riadne zle, schudla som do 17 tt a nejak sa to teraz drží stále na rovnakej váhe... a myslím, že je to tým, že jem menšie dávky a častejšie (asi pozostatok, že sa bojím, že mi bude zase zle)... a doprajem si aj čokoládu aj sladké aj čipsy večer pred telkou, keď mám na ne chuť, neobmedzujem sa... jem asi pravidelnejšie, každé 2,5-3 hod. a zjem jeden rožok, a nie dva ako predtým, alebo tri ale tak za 5-6 hod...a samozrejme veľa veľa ovocia a zeleniny...
@adeli79 No ja som pri prvom pribrala 20 kíl ale z toho som mala v tele dosť vody, pretože pri pôrode mi zišlo 11 kíl. Teraz som druhý krát tehotná a jem presne tak isto...Dosť ma pálila žáha, takže som sa veľa neprejedala, nakoľko mi všetko stálo v krku. Vraciať som nevraciala ale akosi som mala organizmus nastavený na zdravú stravu 😉 Ovocie a zelenina - veľa, veľa, veľa, mlieko, syry...A asi od polovice tehotenstva som si každý deň varila čerstvé polievky a potom mi išli veľmi na chuť kysnuté koláče a samé múčne jedla 😉 😀 😀 Sladkosti som tiež nejako nemusela....Ale zato som si to vynahradila tými koláčikmi a kyselími žížalkami..😀
@adeli79 😀 😀 Mne tiež chutia suché rožky, čerstvé rožky..maslo a salámy - vysočina!!! No neviem či sa dá váha ustrážiť, keď telo si žiada iné..😀 Moja sestra si myslela, že nebude tak veľa jesť, pribrala pri prvom skoro 25 kíl ale zo začiatku sa pri druhom držala ale potom......Sa roztrhla a všetko jej išlo na chuť...Asi si bábätko toľko veľa pýtalo papkať..😀
mňs by zaujímalo, prečo sa žena musí v tehotentstv eobmedzovať. Je jasné, že alkohol , surové mäso a cigarety nie, ALE to by nemal nikto.
Ale prečo tehotn ážena nemôže citrusy, sladké, huby, nivu? Prečo by sa mala týrať a odopierať si veci, ktoré má rada? ako to môž eublížiť bábu? Veď aj ono si musí zvykať na tie potraviny. preto je aj toľko alergií, leboo sa ženy v dobrej mienky príliš obmedzovali v tehotenstve.
A prečo sa nemôžu umýva ťokná? to je tiež podľa mňa hlúposť, poriadok je dôležitý.
A prečo s anemôže stýkať s mačkam ia psami? To keď už má predtým mačk ualebo psa, to ich má vyhodiť? j by som teda nemala to srdce. také niečo môže spraviť len človek, ktorý nemá srdce, vyhodiť zvieratko kvôli tehotenstvu
@lussy23 ja som v prvom tehu jedla vsetko , teraz som druhy krat tehu a akurat minuly tyzden som citala co nemozeme jest a preco a tiez som s a docitala ze nivu nemozem a pritom den pred tim som si dala pomazanku z nivy. no vyvolavaju predcasny porod alebo potrat, ale ak s a to je vo velkom , myslim ze v malych mnozstvach to nevadi , sak volakedy internet nebol jedlo sa vsetko a deturence boli zdrave, teraz s a obmedzujeme a decka su chore alebo alergicke , no ja jem aj teraz vsetko co mi chuty okrem masa , to mi nechuty, iba ked tak nasilu kuracie alebo trocha bravcoveho ani to by osm nemala podla netu..
@adeli79 v prvom tehu som pribrala 8 kg a jedla s om normalne ako pred tim , teraz som pribrala 7kg a to cez den si dam nieco a vecer sa doslova nazerem a potom ma brucho tlaci ze si ani lahnut pomaly nemozem ☹ ale ked niekto domna nasilu tlaci tak to nie ked som neni hladna nedam si .
@pokladik5 nič v zlom ale strašný pravopis 😒 y a i dávaš asi ako ťa napadne
Ja jem tak ako predtým akurát som začala jesť lososa a sem tam kuracie mäso-predtým som mäso nejedla.Samozrejme viac ovocia a zeleniny.Mastné a vyprážane mi nikdy veľmi nechutilo ani malinovky takže ak chcem zhrešiť dám si malú sladkosť.Som v 30tt a pribrala som zatiaľ 8,5kg-podľa môjho lekára dosť no mne sa to veľa nezdá kedže priberám len do bruška
@blackcat8885 len 8? , ja som zacala 22tt a pribrala som 8,5 a to len do bruska🙂, co bude potom neskor ? a to s a nenapchavam vobec ☹
ja som sice este len 14.tyzden,ale telo sa mi akosi samo nastavilo a jem menej a casto tiez take 2,5-3 hodky.....
nemozem naraz polievku a druhe jedlo ako predtym,musim si medzitym urobit pauzu...a tak mi to vyhovuje,lebo tiez nechcem vela pribrat... nato co kde na nete pisu ako sa mame stravovat kaslem...moje telo samo najlepsie vie co chce a podla toho sa riadim... prve tri mesiace som mohla len chleba s maslom,jogurty a zemiaky na pyre...vody som vypila nasilu ledva 2deci denne... teraz je to lepsie,ale nebudem nasilu pit 3litre vody,ked nemozem,len preto,ze to vsade pisu a odporucaju... chutia mi polievky tak tym dohanam tekutiny...
Caute baby, som tu nová🙂
Pripajam sa k vam, tehulkám, ja som síce iba v 10. týždni, ale rada by som sa podozvedala, čo a ako, pred cim sa vystrihat a co naopak dodrziavat...zatial je vsetko ok, pomalinky rastieme a mierne priberám, dost vraciam a neustále som unavená a jest mi nejde, musim sa nutit, aby som nieco, čokolvek zjedla, katastrofa, ale hej, to su tie zaciatky...je normalne, že obcas citim tlaky v podbrusku a mavam pocit, že mám dostat periodu?co sa týka jedla, je vela toho, co by tehotne nemali, ale aj ked si to zena da v primeranom mnozstve, nic sa jej nestane, ja lubim aj nivu, aj skoricu a rada si dam aj zazvorovy caj aj ostatne zakazane veci a malé je ok.
Ta kyselina listova je až tak strasne dolezita???su lekari, ktorí to neodporucaju, ved kazda ta jedna tabletka je obalena v urcitom chemickom zlození a to predsa skodí, nie je lepsie sa radsej dopovat tou zeleninou???
@liebling211 Ja som kyselinu listovú nebrala vôbec,jedla som veľa zeleniny,ovocia-hlavne šalát,paradajky,uhorky a malý rastie a všetko vyzerá byť ok
@liebling211Čauko, ja som tu tiež len chvíľku.
Mne tiež zo začiatku nechutilo, jedla som len aby mi nebolo zle, keď už som mala chuť, tak na blbosti typu hranolky, pizza(ale udržala som sa, som na PN a keď to nemáš doma, tak aspoň nepoješ) tiež som bola uplne ko, asi od 8tt do 14tt, mala som(stále mám) naordinovaný kľud, tak som väčšinou preležala pred telkou. Teraz som v 16tt, už som ok, plná energie 🙂 a už mi celkom chutí.Som sa bála čo po vianociach(šalát, rezne, kapustnica...jasné, že po trochách a medzitým ovocie) a vážim tak isto, aj o trošku menej(zatial som pribrala 1,5kg).Sladkosti mi nechutia od začiatku.
Tie tlaky v podbrušku, to sa ti rozťahujú svaly, maternica, to som mala aj ja, teraz je to lepšie. Ten zázvorový čaj-niekde zakazujú, inde odporúčajú, ja som ho proti nevolnosti sem tam pila, aj lízatká gravipop proti nevolnosti ho obsahujú-inak tie mi veľmi pomohli.Ja som pregnium s kys. listovou brala už pred otehotnením a stále beriem. Tie potraviny, hlavne treba jesť kvalitné, čo najviac bez chem.prísad
@blackcat8885 No vidis to, tak nie som sama, ja si ju sice sem tam dam, ale som rada, že su aj dalsie baby, co maju podobny nazor 😀
@zuzulica Dakujem za odpoved😀 niektore veci mi pomohli, beriem na vedomie😀
Ahojte, tak ja som 35+ 3 dni, pribrala som zatial od povodnej vahy 5 kg... prve tri mesiace sa moja vaha absolutne nehybala, potom som asi mesiac - dva vracala, schudla som 1 kg, no a od vtedy pomalinky priberam.... okolo konca 5 az do konca 7 mesiaca ma chytali vyslovene zachvaty pazravosti, vtedy by som povedala, ze by som zjedla aj vagon chipsov, kolacikov a najlepsie zapit to nejakou sladkou vodou... 😀 😀 😀 Kedze som ale aktivny sportovec, povedala som si dost, a ked som dostala chut na sladke tak som si dala ovocie a ked na slane tak zeleninu.... Samozrejme som obmedzila aj prisun Coca-coly, ktoru som predtym pila denne na litre a zacala som si sledovat co a ako zjem. Takze miesto jedneho, dvoch kaloricky vydatnych jedal som si dal 5-6 malych porcii zdravsej stravy... Inak velmi mi sli na chut ryby, takze tie som si dopriala a ovela menej ako pred tehu som mavala chut na maso.... Samozrejme musim podotknut, ze denne sa snazim dodrziavat aky-taky pohybovy rezim, aspon 2-3 hodinky prechadzok, cim dalej menej narocnych ale predsa aspon nieco... 😝 No a tento posledny mesiac mam pocit, ze jem este menej, kedze nemam ani velke brusko, mam pocit ze mimi mi tlaci rovno na zaludok a teda zjem este mensie porcie ako predtym.... 😵
Ahojte, aj ja sa pripojím. momentálne som v 11tt, zatiaľ nebadám nejaký nárast kíl, dokonca som schudla 1kg lebo mi od 7tt bývalo špatne a jedla som skôr len z nutnosti. ale som zvedavá koľko to nakoniec bude, lebo niečo určite pribudne 🙂. moje chute sú už teraz lepšie, akurát také všelijaké 🙂. chutí mi viac bravčové ako kuracie a hlavne na omáčke, zemiaky, sladké jedlá, polievky...a po minulé týždne som bojovala so strašnou chuťou na vyslovene nezdravé veci-mcdonald ma úplne mátal a v čase ked mi bývalo zle to bolo jediné na čo ked som pomyslela, tak sa mi žiadalo. ale udržala som sa...akurát sa chystám po úspešnom ukončení prvému trimestra si trochu "vyhodiť z kopýtka" a do toho mcdonalda si zájdem. najväčšie dilemy som mala cez sviatky, lebo tie ťažké jedlá boli všade a ja som nemala silu vyvárať niečo iné, takže som si dopriala vyprážané pár dní po sebe, majonézový šalát, aj kapustnicu. ale tak všetko s mierou. s ovocím a zeleninou je u mňa celoživotný problém, ale dosť si dávam mandarinky, rajčiny, kápiu. a užívam aj kyselinu listovú. niektoré veci o ktorých sa píše na nete, mi stále vrtajú hlavou, že ako to vlastne je, či sa to môže alebo nemôže...napr. kúpať sa vo vani, naťahovať sa po niečo, či ked sa rozčúlim, neškodí to bábätku...a tak 🙂.
@lussy teraz uz vobec nemam take chutky, horsie to bolo v tom 6-7 mesiaci, ale ako som pisala, ked som chccela slane, dala som si osolenu zeleninu- papriku, paradajku, ked sladke, tak nejake ovocie.... Neprejedam sa hlavne kvoli samej sebe, nechcem pribrat 20 kg a potom to pracne zhadzovat, snazim sa udrziavat aj v pohybe, aby netrpeli moje klby a chrbtica...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adeli79 ahoj adeli. ja som momentálne v 30 + 2 tt a doteraz som pribrala 6,5 kg. Nieže by som to sama tak chcela, ale mi to aj celkom vyhovuje, lebo nemám problémy s chrbticou, ani s klbami, ani mi neopúchajú nohy, nezadýcham sa tak skoro 🙂)) Ale hovorím,že nie je to preto, že by som to sama tak chcela, ale koli tehotenskej cukrovke a alergii na bielkovinu kravského mlieka, soju, intoleranciu laktozy. Alergiu mi zistili v marci tohto roka (z hodou okolností som aj v tom mesiaci otehotnela) a odvtedy držím bezmliečnu diétu. Pravda je, že vďaka nej som nezhodila kilečká, ale zbavila som sa zdravotných ťažkostí. v prvom trimestri som stratila 4 kg, koli nevoľnosti. takže tie som nabrala späť do pôvodnej váhy. No v 27 tt mi zistili tehotenskú cukrovku, takže mám obmedzené všetko sladké a tiež musím držať diétu 🙂 takže žiadna výhra, niekedy by som naozaj tak zhrešila nejakou dobrou čokoládou 🙂
Takže moje stravovanie: nejem sladkosti, a ked tak bez cukru, napr. štrúdla je super s jablkami a orechami bez cukru je super, pijem veľa vody, nejem vôbec mliečne výrobky, ale to v tvojom prípade nebude nutné, pretože nemáš obmedzenie v alergii 🙂)), jem veľa listovej zeleniny a zeleniny vôbec, jem veľa vlákniny, sem tam nejaké to ovocie, pravidelné jedenie cca. 6 - 7x denne v malých dávkach, pravidelný pohyb + ja si počítam ešte sacharidy (koli cukrovke). neviem, či som ti pomohla, ale určite jedz to, čo si telo pýta, ale v rozumnom množstve 🙂 držím palce 🙂