Ako sa počítajú týždne tehotenstva?

beatrice1111
3. jún 2024

Ahojte. Potrebovala by som vysvetlit pár veci.
Robila som si test clearblue 31.5. ukázal mi 2-3. To mi meškala MS dva dni. Neviem ako sa to celkovo pocita v ktorom som tyzdni ale to som vraj už v 5, lebo prvý deň poslednej MS bol 1.5. Vraj sa to tak pocita od prvého dňa poslednej MS. Nechapem tomu aj keď som tehotna už 3x😂 K lekárovi som objednaná 3.7. Bojím sa že treba ísť skôr ale na druhej strane minuly rok som prekonala MA a šla som k lekárovi až keď malo byt počuť srdiecko, čo sa nestalo, tak teraz mám aj strach ísť skôr ako čo dopadne. Je to podľa vas ok ísť neskôr? Ďakujem

jaskolka
3. jún 2024

@beatrice1111 ano, týždne tehotenstva sa normálne počítajú od 1.dna poslednej menštruácie, aj termín pôrodu sa tak určuje. Potom neskor sa to upresni podľa veľkosti plodu na usg.
No testy to rátajú "inak", tam sa počíta od doby ovulácie. Čiže 2-3tyzden na teste ti skutočne sedí na taky prebiehajúci 5 týžden podľa poslednej menštruácie.
Nemá zmysel ísť skoro k lekárovi , lebo toho veľa ešte neuvidí a budeš akurát viac v strese. Podľa toho, ako ta objednali, budeš približne v 9 týždni a to už bude s určitosťou možné potvrdiť, ci je gravidita prosperujuca
Ono to je vždy taj, ze tie prve týždne je to buď - alebo. Teraz toho sa veľa urobiť nedá, len sa dat co najviac do kľudu, stres je najhorší pre bábätko. Držím palce 👌

beatrice1111
autor
3. jún 2024

@jaskolka ďakujem pekne ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre