Ahojte chcem sa vás opytať ako sa počítajú týždne tehotenstva???? lebo ja neviem ani v kolkom som u doktorky mi to nepovedali ešte, tak chcem vedieť či sa to teda počíta od dňa poslednej menštruácie alebo ako? dakujem za odpovede 🙂
@doduska77 tu si môžeš pozrieť,v ktorom si týždni a čo sa práve deje http://najmama.aktuality.sk/vypocet-terminu-por...
Ďakujem vám 🙂 ešte kebyže mi viete určiť pohlavie :D
Najdi si tehotensku kalkulacku na googli a ta ti to presne vyrata. Myslim, ze je aj na stranke najmama.sk
http://www.tehotenstvo.academy.sk/ páči sa, malá pomôcka
@monicm Ahoj neda mi sem napisat pretoze som velmi nepochopila ten system s tyzdnami tehotenstva.Vcera som bola u lekara a tak isto sa ma pytal kedy som mala poslednu menstruaciu a ratal.Ked som mu povedala kedy sme zacali pracovat na babetku tak na usg videl a povedal ze by to tomu datumu kedy sme zacali pracovat aj odpoveda.Normalne podla mnestruacie by som bola v 7tt. a podla skutocnosti kedy sme zacali 3+4tt. Tak neviem doktor mi este nenapisal v ktorom som kedze to sam nevedel ani babetko nebolo vidno na Usg iba ciernu dieru 😀 Takze asi tak moje postrehy 🙂 Inak doplnim ze cakame nase prve dieta a strasne sa na to tesime.
@satyn ak vieš presný dátum oplodnenia,resp. viete,kedy ste zapracovali na dieťatku,tak sa to počíta ináč,ako len podľa poslednej menštruácie,nakoľko tam mohlo dôjsť k oplodneniu v rozpätí 28 dní(u väčšiny žien je takýto cyklus).preto aj pri pôrode sa berie tak,že dieťa je v termíne,ak je od 38-42 tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
áno,počíta sa od prvého dňa poslednej menštruácie.napr. posledná menštruácia bola 1.2.2014,vtedy sa počíta prvý týždeň,hoci oficiálne ešte nie si tehotná.8.2.2012 by bol druhý týždeň a tak dalej.. k dnešnému dňu by si bola v piatom týždni,lekár/ka by zapísala 4+2tt,to znamená 4 týždne aj dva dni.snád som to teraz nejako nepoplietla 😉 😉 😉