Ako sa dá nevedieť o tehotenstve?

4. sep 2022

Ahojte. Ste tu nejaka mamicka, alebo poznate nejaku, ktora nevedela do vyssieho stadia tehotenstva o tom, ze je tehotna? Len ma zaujima, ze ako sa to vlastne da prehliadnut, ked si vezmeme taku zenu priemernej postavy, ktora nevie napr. do 6mesiaca ze je tehotna? Ved to uz nema menstruaciu, rastie brusko, atd..

anjelicek26
4. sep 2022

Kamaratka do 19ho tyzdna...ale ona mala MS (predpokladam, ze skor spinila prvu cast tehu s nejakeho hematomu), brusko nemala absolutne ziadne, ale to prvorodicky vacsinou nemaju... neskor ked citi zena pohyby a dietatko je vacsie, tak to "nevediet" si neviem predstavit...

elizabet173
4. sep 2022

menštruáciu, teda nie menštruáciu, ale krvácanie v čase menštruácie mať môže aj prvú polovicu tehotenstva, mala som to tak. aj keď nie do polovice. A bruško som teda mala až koncom šiesteho mesiaca, aj to si málokto všimol. Pred časom tu na MK bola mamička, ktorá zistila až v 6. mesiaci, že je tehotná, viem, že narýchlo zháňala výbavičku, bolo to tretie dieťa. Ja so, to zistila len preto, lebo mi začalo bývať zle.

elizabet173
4. sep 2022

@anjelicek26 nemusí to byť len špinenie, ja som normálne krvácala, takmer týždeň

floren
4. sep 2022

Muzovej tete do konca piateho mesiaca tvrdili,že má cystu

viestta
4. sep 2022

Môže sa nazdávat, že je to prechod.

kabba
4. sep 2022

Ja som mala spoluziacku na strednej, ktora to netusila do 7. mesiaca. MS jej chodila nepravidelne, takze neriesila. Zle jej nebyvalo, ziadne ine priznaky tiez nemala. Az ked jej zacalo brusko rast trosku a zacalo dietatko kopat, tak sla za svojou doktorkou, ze ma asi nieco s crevami, ze je v kuse nafuknuta a citi pohyby criev velmi… tak ta bola velmi prekvapena vtedy 🙂

soldi
4. sep 2022

Ja som vedela lebo som si robila testy, ale keby som si nerobila, tak neviem. Cyklus som mala bezne taky ze aj pol roka nic - blbol po vysadeni HAK, brucho mi nenarastlo takmer vobec - cvicim, takze mam pevnu brusnu stenu, zle mi nebolo, pohyby az okolo 22tt som citila lebo dieta som mala otocene chrbtom k pupku, cize kopalo smerom dnu.
Tehotne som sa zacala citit az okolo toho 20tt a to som sa musela na to vyslovene sustredit 😀
Takze ja si to viem predstavit ze ked sa niekto nesleduje a neriesi, tak si nemusi vsimnut

domak2
4. sep 2022

Moja kamarátka zistila až 5. mesiaci, lebo chvíľu predtým rodila, proste si myslela, ze ešte nemá ms po pôrode 😁

majla87
4. sep 2022

Alebo moze byt aj dojciaca, pri dojceni nebyva MS alebo byva nepravidelna, takze nemusi tiez hned vediet.

becca234
4. sep 2022

Aj mojej mamine tvrdili že má cystu..až v treťom mesiaci sa to ukázalo ako tehotenstvo 🙈Bolo to však 29 rokov dozadu 😀

dominikamacakova
4. sep 2022

Ja do 4m a nemala som žiadne brucho a nemala som menzes kvôli dojčeniu

selest
4. sep 2022

Ak je zena pri sebe, nema pravidelnu ms a ma zdravotne problemy napr crevne, zaludocne atd ktore sa daju zamenit s priznakmy v tehotenstve, ak je placenta vpredu ze neciti tak pohyby atd tak si to do nejakeho casu predstavit viem.

majka176
4. sep 2022

Ja poznám jednu mamičku, ktorá bola po pôrode dvojičiek. Dlho nevedela, že je tehotná. Keď bola asi v ôsmom mesiaci, mala divné pocity v bruchu, išla na usg a tam jej povedali, že o mesiac rodí. A tento chlapec je teraz dcérin spolužiak🙂

cervenaruza123
4. sep 2022

Ja jednu poznam, dokonca dost stihla a zistila to niekedy az v 7. ci 8. mesiaci. Je to malo caste, ale stava sa. Ja som vedela, ze som tehotna, ale brucho dlho nic. Co sa tyka pohybov, mala som vpredu placentu, tak som dost dlho citila pohyby len ako ked sa mi creva hybu a to ja mam take travenie, ze aj tie silnejsie pohyby boli niekedy take, ze som fakt nevedela, ci to zase creva sa mi hybu, ci dieta.
No je to velmi individualne, su zeny, co tehotenske priznaky citia tak vyrazne, ze maju este negativny test a uz vedia, ze su tehotne. A su take, ze su tesne pred porodom, brucho take, ze sa ich boja ludia spytat, ci su tehotne alebo sa len viac najedli a ich nafuklo, pocitovo sa citia normalne a mnohe zeny mavaju falosny menzes aj pocas tehotenstva. U takych je o dost lahsie prehliadnut priznaky fakt az skoro do porodu. Ked je zena obeznejsia, ma nepravidelny cyklus, nema na seba cas, tak svojim telesnym zmenam nestiha venovat extra pozornost, tak je sanca o to vacsia. Nehovoriac o tom, ze niektore aj maju podozrenie, ale maju negativny test, tak na to zabudnu a pritom su tehotne. Lebo aj to sa stava, vynimocne su zeny, co aj cele tehotenstvo nebudu mat pozitivny test.

monicka976
4. sep 2022

Moja spolužiačka na strednej to zistila až v 5 mesiaci. Mala normálne celý čas pravidelne menštruáciu, úplne bez príznakov a ani nepribrala ani bruško nemala.

vilma7
4. sep 2022

Kamoškina kolegyňa (vzdelaním dokonca zdravotná sestra) nevedela do pôrodu. Bola obézna, menzes chodil. Zrejme žiadne príznaky. Potom išla do nemocnice, že pár dní nevie ísť na stolicu a divné bolesti brucha a išla domov s dieťaťom.

loyda
4. sep 2022

Moja kamoška mala 16 rokov, menzes mala pravidelne nepravidelný, zle jej nebývalo. Bola trošku viac pri sebe a nikdy nemala ploché brucho, čiže aj keď sa zagulatila, nevšimli sme si to nikto, pretože stále nosila voľné tričká a mikiny. No a v deň D zobudila ráno mamu, že ju strašne bolí brucho. Sadli do auta, šli na chirurgiu s tým, že asi ju chytil slepak. A tam jej pán doktor vravel, že rodí. Šok pre ňu a ešte väčší pre jej mamu....

gab
4. sep 2022

44 - rocna zena porodila doma v kupelni v sprchovom kute dievcatko. Myslela si, ze ju boli slepe crevo a s pomocou svojho priatela (otca babätka) porodila doma v sprche. Zachrankar, co ich prisiel previezt na sanitke do nemocnice, bol nas sused a hovoril, ze ona vôbec netusila ani nemala ziadne priznaky o tehotenstve. (AT)

elizabet173
4. sep 2022

v posledných mesiacoch tehotenstva mi to príde nepravdepodobné, veď to už sú dosť silné kopance

deti95060810
4. sep 2022

@elizabet173 nemusí... niektoré bábo je lenivé...syn bol presne takýto. Toho som nepočula aj mesiac...

deti95060810
4. sep 2022

bola som tehu a nemala som žiadne príznaky... a to ma zmiatlo...Bolo o moje 3 tehu .. lekárka mi oznámila 15 tt - išla som s tým že nemám menzes...
Dnes dcéra nastupuje do 9 ročníka...

terezka1947
5. sep 2022

Dá sa. Kamoška bola v prechode,potvrdenom. Aj sa chránila,aj mala menzes-nikdy ho nemala silný,čiže to brala,že všetko ok. Problémy so štítnou žľazou, výkyvy váhy,únava ...s tým bojovala celý život. Zle jej nebolo,nič nenasvedčovalo tomu,že by mohla byť tehotná.
Až sa jej nezdalo,že nejako veľmi cíti pohyb "čriev"😊
Poslali junz gastro na usg ....a bolo cca 5mesiac
Pritom má 2deti a obe tehotenstva prevracali,prespal,prvé dokonca prelezala prvé mesiace v nemocnici.

3009
5. sep 2022

Moja dcéra pri druhom tehotenstve tiež do polovice 6. mesiaca mala menzes, žiadne príznaky tehotenstva, až keď začala cítiť nejaké pohyby v bruchu išla doktorke a bola v 1/2 6. mesiaca. Vtedy jej lekár povedal, že u nej to bolo spôsobené tým, že rok pred tým bola na gyn. operácii cysty a tie hormóny ešte neboli v poriadku a preto mala riadne menzes. Potom už menzes po 1/2 6. mesiaca neprišiel.

gelory
5. sep 2022

No tak ale ak si vezmeme, ze nema pravidelny cyklus, tak to moze moze byt. Kolkym kockam vybehne bruskoi az na konci tehu, takze ano nam sa to moze zdat nemozne, no je kopec takych pripadov

kacena4
5. sep 2022

bezproblemov, nie vsetky zeny si sleduju kazde prdnutie ci skrkanie v bruchu... ja som to tiez zistila az v neskorskom stadiu, nakolko som doma mala male babatko neratala som s dalsim tehotenstvom 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre