Ako sa berie dĺžka tehotenstva?

7. feb 2024

Ahojte chcem sa vás opýtať ako sa berie dĺžka tehotenstva keď napr. naposledy mi doktorka povedala 9+2 čo mi aj presne sedelo s dňom kedy pravdepodobne bola ovulacia. Dnes by som teda mala byt 12+2 ale podľa veľkosti plodu je to 13+0. Ako to mám ďalej počítať, podľa pôvodného údaju? Alebo dnešného? 🙈

majamat
7. feb 2024

na konci prveho trimestra sa robi meranie babatka a podla toho sa urcit TP. do konca 1.trimestra deticky rastu velmi podobne, az ked tehu prebieha dlhsie, dochadza k rozdielom vo velkosti babatiek. cize v tom 2-3.trimestri, tam by sa uz TP menit nemal, lebo tak ako su narodeni ludia rozdielni, tak aj babatka.

cize mala by si ratat 13tt

anjelicek26
7. feb 2024

Tak to je len 5 dni rozdiel, podla mna to nejaky rozruch nenarobi, na konci ma kazde dieta v hlave vlastny kalendar, co sa tyka datumu narodenia... nechala by som si ten povodny, teda 12+2, potom uz rastu babatka individualne... nas je pomaly dva tyzdne mensi (sme nizky rodicia) a teda hoooodne pochybujem, ze by som ho kvoli tomu dva tyzdne prenasala...

dzejsik
7. feb 2024

Mne napr druhy syn vychadzal podla sona o tyzden vacsi ako podla poslednej MS a nakoniec sa narodil dva a pol tyzdna pred terminom a i tak mal 56cm a 3650g. Tak tych 5 dni rozdiel nemusis tak brat, zrejme ti bude pisat dva udaje tyzdnov - podla MS a podla merania.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre