Ahojte chcem sa vás opýtať ako sa berie dĺžka tehotenstva keď napr. naposledy mi doktorka povedala 9+2 čo mi aj presne sedelo s dňom kedy pravdepodobne bola ovulacia. Dnes by som teda mala byt 12+2 ale podľa veľkosti plodu je to 13+0. Ako to mám ďalej počítať, podľa pôvodného údaju? Alebo dnešného? 🙈
Tak to je len 5 dni rozdiel, podla mna to nejaky rozruch nenarobi, na konci ma kazde dieta v hlave vlastny kalendar, co sa tyka datumu narodenia... nechala by som si ten povodny, teda 12+2, potom uz rastu babatka individualne... nas je pomaly dva tyzdne mensi (sme nizky rodicia) a teda hoooodne pochybujem, ze by som ho kvoli tomu dva tyzdne prenasala...
Mne napr druhy syn vychadzal podla sona o tyzden vacsi ako podla poslednej MS a nakoniec sa narodil dva a pol tyzdna pred terminom a i tak mal 56cm a 3650g. Tak tych 5 dni rozdiel nemusis tak brat, zrejme ti bude pisat dva udaje tyzdnov - podla MS a podla merania.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
na konci prveho trimestra sa robi meranie babatka a podla toho sa urcit TP. do konca 1.trimestra deticky rastu velmi podobne, az ked tehu prebieha dlhsie, dochadza k rozdielom vo velkosti babatiek. cize v tom 2-3.trimestri, tam by sa uz TP menit nemal, lebo tak ako su narodeni ludia rozdielni, tak aj babatka.
cize mala by si ratat 13tt