Ahojte. Som sice len na zaciatku tehotenstva ale rozmyslam ci brusko mastit alebo nemastit 😀 Skor sa stotoznujem s tvrdenim, ze ak mate strie v genetike, ani ten najdrahsi krem nepomoze a strie mat budete. Mam kamaratky ktore toto tvrdenie aj potvrdzuju. Tak sa opytam aj vas ake su vase skusenosti, popripde aky krem ste pouzivali aby ste im predisli ? dakujem
Nemastila som. Strie nemam. Ani moja mama, starka...
ja natieram lebo ma svrbi natiahnuta koza, ale inak daju sa odstranit od 90€ podla mnozstva takze neriesim😅
Ja od 9tt bi-oil a strike teda ani v 41tt nastastie nemam. Ale moze to byt genetika. Paradoxne Syrien z puberty mam na bokoch, hoci nie som extra vysoka
@greta2017 mi to máme tiež v genetike ja som mala strie od puberty na zadku nohách a v tehotenstve už aj celé bruško a boky
Ja som asi vynimka, strie mam z puberty na stehnach a bokoch, mama aj sestra maju cele brucha posiate, ja nemam z tehotenstiev ani jednu, poctivo som natierala
Ja som pouzivala poctivo od konca tretieho mesiaca a bi-oil kazdy den a nemam ani jednu striu. Moja mamka mala cele brucho po dvoch porodoch dopraskane a aj stehna. Ale zial uz som sa jej nestihla opytat,ci vobec sa niecim natierala. Mozno ja to mam geneticky dane z otcovej strany...
Nemáme strie v rodine a nemala som ich ani ja, ak som si natrela dokopy 10x bruško, to bolo asi tak všetko. Takže ťažko poradiť či krém pomôže, možno ak tak zmierniť.
@greta2017 ťažko povedať, ja mám za sebou zatiaľ len jedno tehotenstvo a ani jednu striu, meriam ale 177cm a tým pádom som mala bruško roztiahnuté skôr po dĺžke, že nebolo moc vystúpené dopredu a myslím, že to zohralo tiež veľkú rolu. Inak som sa celé tehu natierals kokosovým olejom. Poznam ale známe, čo mi vraveli, ako sa natierali a majú strie a nakoniec z nich vyliezlo, že natierali sa ako ich napadlo, flákali to..Genetika ale zohráva určite najväčšiu rolu. Osobne si myslím, že natieranim nemas čo pokaziť.
Je to pravda, ze je to o genetike, ja som nemastila a nemam, kopa bab mastila a ma.
Ja mam strie na zadku/bokoch ako pamiatku na pubertu, kedy mi asi rychlo narastla prdel... Z tehotenstva ale nemam ani jednu... A to podla genetiky (moja mama) by som ma mat brucho so striami... Nijak zvlast som s on nestarala... Ale pocas tehu som dost jedla gumenych medvedikov... Zeby ten kolagen pomohol? 🤷♀️
@slniecko35 ja som presne taká výnimka ako ty 😉 strie z puberty mám, ale bruško po 2 deťoch nedotknuté. Natierala som pravidelne.
Ja som si myslela, ze.mam strie tiez v genetike, lebo este pocas puberty sa.mi nejake spravili. Ale v tehotenstve som sa poctivo mastila, pouzivala som najma mamaoil z dm a nemala som ani jednu striu
Ja som nemastila žiadnym špeciálnym krémom,len bežným telovým a nemám ani jednu. A to som v 1.tehu pribrala 13kg. V 2. len 8 kg.
Tiež si myslím, že za to môžu skôr genetické predispozície a podľa doterajších skúseností sa už asi každá pozná, ako jej pokožka reaguje na zväčšovanie 😁😁 ja mám napríklad pleť veľmi suchú a takú svrbivú, takže bruško a stehná si natieram - ale striedam buď obyčajné telové mlieko alebo detský olejček. Kamoška mi dala aj Bi-oil, pozrela som zloženie a pre mňa je ten hype okolo zbytočný - predražená zmes olejov 🤷♀️ ja by som do toho neinvedstovala 😁😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Používala som Bi-oil, elastiQ, dm olej, dm mlieko, kokosový olej a aj tak vyzerám ako slovenské cesty. Takže mne nič nepomohlo, ale beriem to pozitívne, mám dostatočne roztiahnutú kožu na druhé dieťa. 🤣