Ako predísť striám na brušku?

greta2017
8. júl 2020

Ahojte. Som sice len na zaciatku tehotenstva ale rozmyslam ci brusko mastit alebo nemastit 😀 Skor sa stotoznujem s tvrdenim, ze ak mate strie v genetike, ani ten najdrahsi krem nepomoze a strie mat budete. Mam kamaratky ktore toto tvrdenie aj potvrdzuju. Tak sa opytam aj vas ake su vase skusenosti, popripde aky krem ste pouzivali aby ste im predisli ? dakujem

evamea
8. júl 2020

Používala som Bi-oil, elastiQ, dm olej, dm mlieko, kokosový olej a aj tak vyzerám ako slovenské cesty. Takže mne nič nepomohlo, ale beriem to pozitívne, mám dostatočne roztiahnutú kožu na druhé dieťa. 🤣

jaroe
8. júl 2020

@greta2017 ja s tym tiez suhlasim. Ja som nastastie opacny pripad. Brucho vzdy obrovske, strie ziadne. Nakremovala som sa pocas kazdeho tehu max 10x, len aby sa nepovedalo, ale nebolo to nic specialne na strie. Obycajny telovy krem. Takze podla mna je to o genetike

klarissa25
8. júl 2020

Nemastila som. Strie nemam. Ani moja mama, starka...

amonet
8. júl 2020

ja natieram lebo ma svrbi natiahnuta koza, ale inak daju sa odstranit od 90€ podla mnozstva takze neriesim😅

kiki68
8. júl 2020

Ja od 9tt bi-oil a strike teda ani v 41tt nastastie nemam. Ale moze to byt genetika. Paradoxne Syrien z puberty mam na bokoch, hoci nie som extra vysoka

evkakozickova
8. júl 2020

@greta2017 mi to máme tiež v genetike ja som mala strie od puberty na zadku nohách a v tehotenstve už aj celé bruško a boky

slniecko35
8. júl 2020

Ja som asi vynimka, strie mam z puberty na stehnach a bokoch, mama aj sestra maju cele brucha posiate, ja nemam z tehotenstiev ani jednu, poctivo som natierala

flowerbomb
8. júl 2020

Ja som pouzivala poctivo od konca tretieho mesiaca a bi-oil kazdy den a nemam ani jednu striu. Moja mamka mala cele brucho po dvoch porodoch dopraskane a aj stehna. Ale zial uz som sa jej nestihla opytat,ci vobec sa niecim natierala. Mozno ja to mam geneticky dane z otcovej strany...

vilma7
8. júl 2020

Nemáme strie v rodine a nemala som ich ani ja, ak som si natrela dokopy 10x bruško, to bolo asi tak všetko. Takže ťažko poradiť či krém pomôže, možno ak tak zmierniť.

lucinka1988
8. júl 2020

@greta2017 ťažko povedať, ja mám za sebou zatiaľ len jedno tehotenstvo a ani jednu striu, meriam ale 177cm a tým pádom som mala bruško roztiahnuté skôr po dĺžke, že nebolo moc vystúpené dopredu a myslím, že to zohralo tiež veľkú rolu. Inak som sa celé tehu natierals kokosovým olejom. Poznam ale známe, čo mi vraveli, ako sa natierali a majú strie a nakoniec z nich vyliezlo, že natierali sa ako ich napadlo, flákali to..Genetika ale zohráva určite najväčšiu rolu. Osobne si myslím, že natieranim nemas čo pokaziť.

x_mery_x
8. júl 2020

Je to pravda, ze je to o genetike, ja som nemastila a nemam, kopa bab mastila a ma.

ikonica
8. júl 2020

Ja mam strie na zadku/bokoch ako pamiatku na pubertu, kedy mi asi rychlo narastla prdel... Z tehotenstva ale nemam ani jednu... A to podla genetiky (moja mama) by som ma mat brucho so striami... Nijak zvlast som s on nestarala... Ale pocas tehu som dost jedla gumenych medvedikov... Zeby ten kolagen pomohol? 🤷‍♀️

lucindav
8. júl 2020

@slniecko35 ja som presne taká výnimka ako ty 😉 strie z puberty mám, ale bruško po 2 deťoch nedotknuté. Natierala som pravidelne.

arcanne2
8. júl 2020

Ja som si myslela, ze.mam strie tiez v genetike, lebo este pocas puberty sa.mi nejake spravili. Ale v tehotenstve som sa poctivo mastila, pouzivala som najma mamaoil z dm a nemala som ani jednu striu

katka2505
8. júl 2020

Ja som nemastila žiadnym špeciálnym krémom,len bežným telovým a nemám ani jednu. A to som v 1.tehu pribrala 13kg. V 2. len 8 kg.

mala_kari
9. júl 2020

Tiež si myslím, že za to môžu skôr genetické predispozície a podľa doterajších skúseností sa už asi každá pozná, ako jej pokožka reaguje na zväčšovanie 😁😁 ja mám napríklad pleť veľmi suchú a takú svrbivú, takže bruško a stehná si natieram - ale striedam buď obyčajné telové mlieko alebo detský olejček. Kamoška mi dala aj Bi-oil, pozrela som zloženie a pre mňa je ten hype okolo zbytočný - predražená zmes olejov 🤷‍♀️ ja by som do toho neinvedstovala 😁😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre