Ako predísť ovisnutej a zošuverenej koži na brušku?

liann
31. aug 2011

Mozno moju otazku smerujem trochu skoro,kedze tehotna este niesom a najblizsie 2 roky nebudem ale akurat ten cas by som chcela vyuzit na nejaku tu "pripravu" . Pri mori som si vsimla dost vela mladych zien s nepeknou ovisnutou a zošuverenou kozou na brusku.Da sa nejakym cvicenim alebo mastenim pripravit to brucho, respektive predist tomuto, alebo je to geneticky dane ? Lebo nadvahu clovek nejako zhodi ale tohoto sa tazko len tak zbavi.Teraz mam tak 169 vysku , 60 kg cize nie som uplna vychrtlina ani nejak moc necvicim.Samozrejme zdrave babatko stoji za vsetky trampoty ale pokial by sa tomu dalo predist nejak tak by som to rozhodne skusila, ved aj pre manzela treba zostat zachovala , aspon najviac ako sa da 😀

zuzikkaa
31. aug 2011

prid sa spytat za 2 roky ked uz budes dlhsie registrovana a budeme ta brat vazne...

liann
autor
31. aug 2011

neviem co take hrozne som sa spytala...zaujima ma to a tu je najviac zien co by s tym mohli mat skusenosti tak som sa prisla spytat sem , myslim ze je logicke ze sa to nepojdem opytat na trhovisko !

zufzufmeister
31. aug 2011

@liann ahoj ja som po pôrode dva mesiace a veru ani ja sa asi tomu nevyhnem... Neviem teda ako sa dá pripraviť, ono je to aj geneticky dané - elasticita kože a tá moja veru elastická očividne nebola... Najhoršie je, že v 30 t. mi popraskalo brucho a mám ho komplet plné strií a k tomu ešte tá koža plus aj nejaké kilá ostali, takže nič moc... Asi hlavne cvičiť, nejaké masáže, ale fakt je, že to brucho u niektorých žien ostane hrozné... Ja už som pozerala aj plastiku a existuje na to zákrok - abdominoplastika brucha, tak prinajhoršom asi to....

martuska75
31. aug 2011

mne pomohlo este netehotnej cvicit pilates na brucho a potom uz len poctivo kremovat ajviac krat za den kremami proti striam. Musim zaklopat ale po dvoch detoch mam brucho take iste ako pred nimi. Aj ked teda este nejake kilo mi zostalo.

reisi
31. aug 2011

@liann po prvom tehu som mala brucho lepsie ako hociktora nastka aj postava super. Teraz po druhom to bude horsie ale zas dufam, ze sa to cvicenim i dietou nejak spravi.

micka21
31. aug 2011

@liann našťastie mňa tento problém obišiel a j keď ani sama neviem úplne presne prečo... pred tehotenstvom som mala asi takú istú postavu ako ty - 171 cm a 59kg, ale chodievala som na aerobic. Možno iba nejaké dva roky... Ale myslím, že to pomohlo najviac - brušné svaly boli pripravené na záťaž. Druhá vec, ktorá pomohla k tomu, aby sa mi nevytvorili strie - hneď od začiatku tehotenstva som si potierala bruško Weledou - olejom. Po prvom tehotenstve som bola na pôvodnej hmotnosti asi do 6 týždňov - a to nežijem na žiadnej zdravej strave, dokonca mi moc chutí sladké. Po druhom tehotenstve mi zostalo kilečko dve hore, ale nie je to žiadna tragédia. A možno je to tým, že už nechodím na aerobic... 😎

lin123
31. aug 2011

tato tema ma tiez zaujima, co som si o tom na internete prestudovala, tak najlepsie je aj cvicenie este pred tym ako planujes otehotniet ako pise micka a potom ked zistis, ze si tehotna, tak hned od zaciatku natierat sa mastnymi kremami, olejcekmi,ale nie iba natierat ale robit si aj masaz 2 denne pri natierani bruska, stehien prsnikov, zadku...to su casti tela, kde sa vytvaraju strie. Ale urcite vela zohrava aj geneticka predispozicia, ja mam 27 rokov a uz od mojich 17tich mam strie n azadku, stehnach a lytkach dokonca a dieta ziadne, takze neviem, ci mi nejaka priprava pomoze, ale pokusit sa o to mozem. 🙂

aliza
31. aug 2011

presne tak, cvicit cvicit a cvicit, ziadna genetika. Brucho je sval a ten treba spevnit, inak ochabne. Ja som aktivne sportovala pred prvym tehu, brucho som mala pevne a tak aj zostalo po porode. Takisto som cvicila aj pred druhym tehu, aj pocas neho, maly mi dal dost zabrat, ale ked som po porode zacala cvicit, vsetko sa vratilo spat a na tele ani nevidno, ze som bola tehu a to nie som najmladsia. Ked tam raz ten sval je, tak si to telo zapamata a pri troche cvicenia sa to vrati spat. Ale ked je sval ochabnuty uz pred tehu, tak sorry, ale nemozte cakat, ze odrazu po takej velkej zatazi, akou je tehotenstvo, sa sam od seba spevni, to by bol zazrak. A pozor, vela zien si zamiena chude brucho s pevnym. To, ze pred tehu zena ma male brusko neznamena, ze ho ma pevne.
A ja osobne som proti natieraniu, je to len obchodny tah, nic viac. Nikdy som sa nicim nenatierala a nemam ani jednu striu a to len vdaka cviceniu.

liann
autor
31. aug 2011

lin ja mam tiez strie , z puberty...na zadku,prsiach stehnach dokonca aj na kolenach...kazdopadne som rada ze cvicenim sa to da...ale asi treba aj utrafit tu spreavnu mieru , lebo tiez som citala ze tie kulturistky a take co maju fakt tehlicky na bruchu ze ani to nie je dobre pri tehu... aliza ty si ako sportovala ? 🙂

amouramour
31. aug 2011

aliza to ze to na tebe zafungovalo, nie je vseobecna pravda hned...ano ta genetika spravi fakt vela, niektore zeny si proste fakt nepomozu, zavisi to dost aj od tej genetickej vybavy, kvality a elasticity pokozky, ja poznam kocky co sportovali telo mali pevne, ale hups strie sa objavili....

spalka
31. aug 2011

podla mna tiez genetika, nie som velky sportovec, pred tehu som chodila obcas do posilky, po tehu vobec, akurat tak bicykel s malou ked je pekne 🙂, strie nemam (ale pocas tehu som sa o dusu natierala, pre istotu), ani ochabnutu kozu na brusku, kileciek navyse je este par, ale dufam ze ma za chvilu kopne dieeetna muuuza 😉

zzuzzik
31. aug 2011

@liann, nestrachuj sa nie kazda ma strie, ja napr. nemam nic ani striu ani ovisnute brucho, proste ako keby som ani nerodila, co som robila? snazila som sa vela nepribrat pocas tehotenstva (niekedy sa to neda, ale aspon sa pokusit) a mastila som brucho aj 4 krat za den, v kancli doma proste vsade a hlavne, ked rastlo posledne tyzdne som mastila mastila mastila ako diva, no a genetika ma na tom podiel, ale ja mam napr strie na zadku z buberty a vidis brucho mam pekne takze, mastenie mastenie a mastenie no a pred tehotenstvom cvicit, brusne svaly ti budu pocas tehulkovskeho obdobia pekne drzat brusko a po porode ti pomozu, aby sa ti vratila sik postava a pekne zvinula maternica (inak to mi zasa povedal moj porodnik) paaaaaa drzim palceky

jojuss
18. sep 2011

No mne pomohlo po porode stiahla som si brucho s klasickou plienkou :D a mala som bruško až dnu aj ked bolo velke 🙂

vianne
5. sep 2012

moja mama mala 8 deti a teda vzdy riadne brucho, povodne 45 kg a ziadne strie. a som mala edno dieta. 55 kg, a koncom posledneho mesiaca sa mi urobili strasne strie na bruchu a bokoch, odoteraz su fialove :( a to som pribrala slabych 13 kg, cize nic moc, ani dieta nebolo velke, mal len 3 kg. natierala som si brucho oleom na strie niekolkokrat denne cele mesiace, a nevyhla som sa tomu, teraz mam to brucho stale nejake slabe a to e uz rok po porode. takze fakt neviem od coho to zavisi.

milota164
25. nov 2015

ja som pouzivala krem proti striam od Bepanthenu nemala som po nom taky pocit napnutej pokozky, bola ovela pruznejsia. treba ale zacat zavcasu najlepsie hned na zaciatku tehotenstva kym este nerastie brusko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre