Ako prebieha vyšetrenie na Genetike po tripple testoch?

vikiz
13. jan 2011

Babenky neviete mi niektora poradit na co sa mam pripravit? idem na genetiku po zlych vysledkoch na prvotrimestrialnom screeningu. tripple testy boli uz negativne, no istota je gulomet a ja idem. Co tam bude , len konzultacia, alebo vysetrenie zhora zdola? Ake mate skusenosti? Idem konkrete do Blavy do Centra lekarskej genetiky.

metlonka
13. jan 2011

Ahoj, ja som na takom vysetreni bola...islo len o akysi "pohovor". Aspon v nasom pripade to bolo tak, ze sa ma vypytovali na vsetky zavazne ochorenia v rodine az do tretieho pokolenia a to iste aj z manzelovej strany. Ja som mala nizke hodnoty AFP, hrozil nam razstep....ale nakoniec na genetike sa prislo na to, ze som zrejme zle udala datum poslednej menstruacie a tym padom vsetky hodnoty boli zle. Takze aj takato "malickost" moze narobit take stresy...ale chvalabohu som sa vyhla amniozenteze. 😉 vela stastia zelam... 🙂

didiana333
13. jan 2011

No,ja som bola na genetike v NR a tam sa ma len pýtala doki,či niekto v rodine nemá šesť prstov a či nie sme s partnerom príbuzní...to bolo všetko...a na základe veku ( mala som 36 ) mi odporučili amnio...a to bolo všetko...

martinex
13. jan 2011

ahoj,aj ja som mala zle vysledky AFP a bola som na genetike...tiez to bol len taky pohovor,kde mi lekar vysvetlil,ze to vobec nic nemusi znamenat. nakoniec sme sa dohodli na opakovani testov. kedze aj tie mi vysli zle,lekar mi dal na vyber a ja som sa rozhodla pre amniocentezu-kdeze som chcela vediet na com sme-aby som sa vedela pripravit psychicky keby sa nam malo narodit nie uplne zdrave babo..nastastie z amnio nam vyslo,ze cakame zdraveho chlapceka 🙂 neboj,nie je to nic strasne 😉

traktor
13. jan 2011

tiez som bola, mala som zle triple..pytali sa na pribuznych, dedka, babku, prababu...ci sa vyskytli dake choroby v rodine a vypisovali sme papiere..tam nam tiez povedali, ze tieto triple nie su presne, staci zapal, choroba, zle vypocitany termin...a uz ukazu zle...podla mna, by sa vôbec nemali robit, skoro kazdej zene vyjdu zle a len ju stresuju 😠 a nakoniec je vsetko ok 😉 ... ziadne vysetrenia ..len pohovor..no a potom nam aj tak dali na zvazenie, ci chceme ist na amnio ci nie..ale nesla som..dietatko som uz citila, lubila..a nedala by som ho za nic na svete...a narodil sazdravucky a krasny chlapcek 😵 😵 😵 tak ti drzim prsty, nech aj u vas je vsetko ok, a nech si tehu mozes spokojne vychutnavat 😉

titulienka
13. jan 2011

geneticke vysetrenie je vlastne len pohovor, kde sa rozobere cela rodina...a vysledok geneticky aj tak bude zniet : ROZHODNUTIE NECHAM NA VAS....aspon u nas bol taky a myslim si ze vsade je taky...
samozrejme sme sa rozhodli pre amnio ajked som uz bola v 22.tt ale vysledok znel neopisatelne....cakate krasneho zdraveho chlapceka 😵 😵 😵
amnio sa netreba vobec bat 😉 nieje to nic strasneee, a ani bolestive...robi sa to pod dohladom usg, takze podla mna je riziko fakt minimalne....

baru2
29. okt 2021

@titulienka presne 🙂 suhlasim, amnio sa netrrba bat, ja som tiez bola v podobnom tyzdni, velka dilema ci ist na amnio ci nie, vela zien bolo proti a ja som sa bala o maleho, genetika vychadzala zle a sama mi to odporucila. Sla som. A naozaj bezbolestne, dr prijemny vsetko konzultoval sledovala som to cele na obrazovke. Po vysledkoch velka radost a vsetko opadlo 🙂 teraz som druhykrat tehotna a nebranila by som sa amnio

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre