Ako prebieha kolonoskopia?

kika2153
6. feb 2018

Ahojte žienky, chcem sa spýtať ako prebieha kolonoskopia ? Je bolestivá ? Čo treba robiť pri kolonoskpii ? Čaká ma to o pár dní.

osky
7. feb 2018

To ti nikto nevysvetlil?
A nedali ti nic na vycistenie creva?
Zvycajne treba prestat cca od rana alebo obeda jest,vela pit,
A vecer by si mala uzit pripravok ktory ti dali u lekara.
Kup si Saraticu a den predtym ju popijaj.
Vysetrenie nie je prijemne-zalezi ci budes uspata umrtvena alebo len ukludnena...
Pokial aj budes len ukludnena dakym oblbovakom,da sa to prezit.prave preto musis byt dobre vyprazdnena.
Snaz uz aj v tychto dnoch ostat len na zeleni e öahkych bezmäsitych jedlach.
Boli to len ked nie si vyprazdnena alebo ak su vnutri dake zrasty...ale da sa to vyfrzat.su horsie vysetrenia.zvlast pre zeny..

charleight
7. feb 2018

@kika2153 najprv čaká ťa vyčistenie čriev, den pred vyšetrením vypijes roztok z lekárne alebo od doktora s veľkým množstvom vody, ktorý vyvolá hnačky a vyčistí črevá, ďalší deň vo vyšetrovni si na vyšetrovacom stole si klakneš na kolená a do konečníka ti zavedú hadicu s kamerou, cez kt. bude lekár pozerať sliznicu hrubého čreva. Vyšetrenie nie je príjemné, môžeš cítiť nepríjemné tlaky , nutkanie na stolicu a možno aj bolesť.

siska53
7. feb 2018

@kika2153 tyzden pred tym sa drzi dieta. Pokyny,co mozes,ti mal.dat lekar,dokocna ta strava ma byt skor kasovita. Den predtym pijes taky roztok - cely den takmer. Este rano sa moze cisty vyvar,potom uz len ten roztok,presne je popisane,aky interval a mnozstvo. Lekar ti to predsa mal vysvetlit. Do toph behas stale na stolicu. Na dalsi den ides a zavisi od toho,ako sa dohodnete. Niekde ta uspia (ale tusim za poplatok),niekedy ti mozu pichnut oblbovak,ale mozes it aj bez neho. Ak ides vez oblbovaka,tak jasne,citis to,ak je to uz strasne neprijemne,zvyknu vysetrenie ukoncit,ak nic zavazne dovtedy nenasli. Idealne este par dni potom mat setriacu stravu,aspon 2-3dni,nez sa creva daju do normalu po tom vyplachu.

zuzu100
3. aug 2018

@siska53
@charleight
@osky
Dnes som bola na colonoskopii...hvála Bohu vysledok negativny....sle velmi ma boli konicnik...s cim by som to mohla natriet?? Malu ste aj vy také tazkosti?
Co mozem jest dnes po vysetreni? Dala som zeleninovy vyvar, varené zemiaky a vanilkovy puding.....ake stále som straaaaasne hladná

siska53
3. aug 2018

@zuzu100 ja len dietne som jedla radsej,take ako pri hnacke..

zuzu100
3. aug 2018

@siska53 aj ja len vyvar+ rezance, zemiaky, van.puding...a teraz este raz vyvar

siska53
3. aug 2018

@zuzu100 ten jeden den preto,aby to nebol taky sok pre telo a postupne som presla na beznu stravu, uz na dalsi den som skusila nejaky ten kolacik,kedze bolo medzi sviatkami 🙂 a kedze vsetko ok,pokracovala som v beznej novorocnej strave 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre