Chcem sa Vas spytat ako prebieha geneticke vysetrenie? Gynekolog ma chce poslat v 16tt na geneticke vysetrenie . Ale neviem zoberu mi len lrv alebo z plodovej vody?treba za ro nieco platit? Nemyslim vysetrenie co chodia tehotne zeny normalne,ale zblast nakolko o prve dieta som prisla. Dakujem za odpovede
boli sme v bratislave na genetike- dovod-zle skrining.vysledky-prebehlo to len formou rozhovoru o rodin.diagnoze,navrhli moznost amniocentezy,ktoru sme odmietli,pretoze ukoncenie tehotenstva sme nemali v plane
@magdalenkami to kvoli tomu by ste mali ukoncit?to preco?
keby amniocenteza potvrdila vazne poskodenie babatka,tak odporucaju ukoncenie
@magdalenkami jaj lebo mame to robili a nic sa nestalo neposkodilo plod:O
@nikus20 nám robila celý rodokmeň, z mojej aj priateľovej strany, všetky vyskytnuté choroby, kolko mal kto rokov ked zomrel...ja som tam bola kvôli zlému skríningu takže potom rozprávala o štatistikách a ponúkla mi amniocentézu na ktorej som aj bola a všetko bolo v poriadku. Mne krv nebrali vôbec....
@nikus20 aby sme sa dobre pochopili samotna amniocenteza neposkodi plod,len v minim.pripadoch moze sposobit potrat,zdoraznujem len v minim. a ukoncenie tehotenstva navrhnu v pripade ked sa plod nevyvija dobre a ma postihnutie napr downov syndrom,razstep a podobne.presne ako pise pani tiez nam robili rodokmen,boli sme tam s manzelom,ale skor nas ukludnili,navrhli amnicoentezu a morfologicky ultrazvuk
@magdalenkami ano ano uz som pochopila🙂 aj jedna znama mi napisala ze to je len malo percento no uvidime kcomu sa rozhodneme musims a dobre rozhodnut nakolko o dalsie dieta prist uz nechcem
@nikus20 nech vam vsetko dobre dopadne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
*krv