Ako povedat zamestnavetelovi ze som tehotna nakolko mam tazku robotu dviham tazke veci som predavacka neviem kedy a ako povedat .Poradte prosim 🙂
@malynostek a okamzite poziadaj o prelozenie len do pokladne 😉
predokladam, ze chces aj ziadat o preradenie na inu pracu? tak ti potom lekar musi vystavit papier, ze tu pracu, ktoru vykonavas, v tehotenstve vykonavat nemozes 😉
@malynostek alebo si vybav rizikove, ja som tiez bola, musela som ale aj keby som nemusela tak by som si vybavila, tiez som robila v obchode a o 2 mesaice sa budem vracat ☹
@katkas1 a to ma automaticky nevypise lekar vzhladom na tehotenstvo a pracu aku robim?
@malynostek Oznam az ked budes mat potvrdenie od lekara. Totiz v ochrannej lehote si pocas tehotenstva, materskej a rodicovskej len v pripade, ze to zamestnavatelovi PISOMNE oznamis (ja som to sefovi dala a jedno pare som si od neho nechala podpisat). Sucastou oznamenia moze byt aj potvrdenie, ze nemozes vykonavat pracu, ktoru vykonavas a ziadas o preradenie na inu pracu. Zamestnavatel je nasledne povinny Ta na inu pracu prelozit.
@malynostek ak mas normalnu veducu tak ta prelozi aj ked ju len ty poziadas, ak nie daj papier od lekara a musi ta prelozit
@malynostek ja som povedala šéfovi že musím s ním hovoriť o samote, a tam som to hneď vybalila. Urobila som to preto lebo som chcela mať od neho pokoj, stále mi dával hrozne moc práce a preťažoval ma. Vysvetlila som mu, že keď ma bude preťažovať skončím na péenke a niektorú prácu som rovno povedala že to robiť už nebudem. Musel to rešpektovať a bral to v pohode.
ja tuto situaciu poznam zatial len sluzobne, ale po skusenostiach mojich klientiek by som so zamestnavatelom v tejto citlivej zalezitosti riesila vsetko pisomnou formou, to co kto kedy povedal a ako to povedal, to sa len tazko dokazuje, ked to bude komunikacia vyhradne pisomnou formou (zaslanie, resp. dorucenie potvrdenia o tehotnosti pisomnou formou) tak ma tehulka istotu, ze zamestnavatelovi oznamila, ze je tehotna a je chranena z hladiska zakona a teda je chranena aj v pripade nech to tehotenstvo sa vyvija akokolvek, a druha vec, nemusi nikomu dokazovat kto v akom termine komu oznamil slovne, co je niekedy dost dolezite, ak sa vztahy na pracovisku skomplikuju....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
predložiť doklad od lekára