Ako pichať injekcie Fragmin počas tehotenstva?

mandy29
21. dec 2010

Ahojte...pichali ste si tieto injekcie počas tehu? Dostala som ich včera od hematologičky nakoľko mám hustejšiu krv a treba mi zriediť...Mám si ju pichať 5 cm od pupka, zobrať kožu medzi palce a tak pichnúť...Som v 21.tt zatiaľ brucho nemám až také veľké ale bude väčšie a bojím sa aby som nepichla tak že bábu ublížim...Máte s tým nejaké skúsenosti?

monikasun
21. dec 2010

@mandy29 ahoj, ja som sice len v 16tt, ale picham si fragmin druhy mesiac...je to v pohode, tie ihly nie su az take dlhe, takze sa neboj, babo bude ok 🙂

mandy29
autor
22. dec 2010

@monikasun ďakujem...ku ktorej doktorke chodíš?

monikasun
26. dec 2010

ja chodim k Dr. Benovej do novej nemocnice v KE, ak sa pytas na hematologiu 😀 Inac, este som zabudla, rozpravala som o tych inj. aj s jednou sestrickou, ktora hovorila, ze ak uz sa budes bat pichat do bruska, tak sa vraj daju pichat aj do ramena, ale to uz mozno budes k tomu potrebovat "asistenciu" 🙂

22mamina
26. dec 2010

@mandy29 ahojky, ja som si tiez pichala od 12tt ale clexane, nic sa neboj, babatko nepichnes, ved na bruchu mame fajne hrube sadlo 😝 a ihla je malicka 🙂
asi tak do 25tt som pichala do brucha a to som mala dost velke brucho uz od 20tt, potom do ramena, ale poviem ti, do brucha je lepsie, menej stipe 🙂

mandy29
autor
27. dec 2010

@22mamina ja mám pocit že zakaždým jak si pichnem do brucha na pravú stranu tak sa bábo zobudí...na´ľavej strane brucha s ami nedobre pichá, mám pocit že ma to viac bolí...a tie injekcie si musím pichať sama, lebo kebymi to mal pichať mm tak asi skolabuje pri tom, on má strešný strach od ihiel 😀 😀

22mamina
27. dec 2010

@mandy29 mne to pichal mm a dobre, len prva mu robila problem, ale potom mu to uz islo, neboj pre pokladik vydrzime vsetko ze? 😉

mandy29
autor
27. dec 2010

@22mamina ja s tým nemám problém, len mm bude mať, tak zatiaľ si budem pichať do brucha a potom uvidím ako to pôjde ďalej...ako inak máš? aké boli sviatky?

22mamina
27. dec 2010

@mandy29 neboj, nauci sa aj mm 🙂 a sviatky v pohode, krasne si ich uzivame, cely den nic nerobim len gulky na stromcek vesam, stale dookola, lebo krpec ma zabavku 😀 😀

mandy29
autor
27. dec 2010

@22mamina teraz som si pichla injekciu, no až na 3-tí krát sa mi to podarilo, zakaždým ma to tak strašne bolelo že som nevedela prepichnúť viac kožu a jak som vytiahla ihlu tak sa mi spustila krvička, len trošku...neviem čo sa stalo ale doteraz som s tým problém nemala...neviem či to bolo z únavy,alebo čo...neviem...
a ešte som sa chcela opýtať, nemôže sa stať že v pripravenej striekačke je vzduchová bublina?

milka2008
28. dec 2010

@mandy29 - ja si ich pichám už od 7. tt, zatiaľ do brucha. Hematologička mi povedala, že si ich mám pichať v rovine pupka, vtedy to najmenej bolí - teda môžeš aj viac do bokov, ak máš už väčšie bruško, ale v rovine pupka. Raz som si pichal vyššie a modrina jak svet... A tiež ma občas zabolia, hlavne, keď prepichujem kožu., ale čo nevydržíme pre naše bábätka, však? 😉
A vzduchová bublina - je tam, ale kvôli tomu, aby sa dostala celá dávka do tela. Tá bublina sa vôbec nedostane von zo striekačky do bruška, raz som skúsila už po vstreknutí ešte navoľno vytlačiť niečo a jedna kvapka vyšla, takže tá "bublina" zabezpečí, že sa celá dávka dostane tam kam má... 😉

mandy29
autor
28. dec 2010

@milka2008 aha, ďakujem za infošku, už som pokojnejšia 😉

vikus
29. dec 2010

Ahojte baby, môžem sa pridať do temy?
Ja som od hematologičky dostala fraxiparin a od 6tt mi pichá mm do brucha, lebo sama som si nevedela pichnut (spravila som si tri vpichy 😖 )
Teraz som v 9 + 5tt a 21 injekcii za sebou.

@mandy29 môžem sa spýtat nechodíš náhodou do Hemomediky?

mandy29
autor
29. dec 2010

@vikus chodím ku dr. Beňovej do novej nemocnice...a ty?

vikus
29. dec 2010

@mandy29 ja chodím k Dr. Hulíkovej do Hemomediky, to je tiez v novej nemocnici, ale ide sa cez dvor a je to uplne vzadu ako je medicina.
Mne sa modrina spraví skoro stále. Do lavej strany ma to bolí menej ako do pravej strany.
A co vam povedali lekari ako dlho si mate pichať inj.? MNe sa hematologicka vyhrazala ze cele tehu ☹
no ale ked nam pomoze udrzat nasu malu fazulku pri zivote tak to vydrzime

mandy29
autor
29. dec 2010

@vikus no mne povedala lekárka že plánovala že si budem pichať až od 28.tt ale nemala som dobré výsledky, začala mi viac hustnúť krv tak som musela začat o 8 týždňov skôr...a vyzerá tak že si ich budem pichať až do konca tehu...s čím máš problém ty?

vikus
29. dec 2010

@mandy29 tiez husta krv hyperkoagulácia, trombofilia nejaká mutácia heterozygotnej formy a APA protilátky mám pozitívne čo neviem čo znamená.
Mna lekarka tak vydesila a medzi riadkami vyčítala ze som mala prist skor ako som otehotnela, lebo ma nemohla liecit pred tehu. My sme sa s mm 4 roky snazili a konecne sa nam zadarilo a ani sme netusili ze sme tehu 😉 . A ona ma takto vydesi...

mandy29
autor
29. dec 2010

@vikus aj tak by ťa nejako špeciálne neliečila...a to kedy si začala ku nej chodiť? až jak si ostala tehu?

vikus
29. dec 2010

@mandy29 do tejto ambulancie chodim od 2008 predtým tam bola iná Dr. meno si uz nespomeniem a podla jej diagnostikovania boli dva roky vysledky v norme bez nutnosti liecby a teraz ked som isla v decembri po vysledky a konzultacie tak nadomnou len nariekala, ze co teraz co mi má dat .... a podotýkam ze mám vysledky lepsie ako sped 2 rokov 😠 ale co narobis
4 roky sme chodili na vysetrenia, posielali nás vsade az sme skoncili na klinike neplodnosti, kde nas odpísali ze nebudeme schopny mat potomka bez ich pomoci. Moj mm sa na... a viac sme tam nesli.
Napokon sa nam nasho drobca podarilo upiect intenzivnym nacvicovanim 😀 😀 😀

mandy29
autor
29. dec 2010

@vikus no vidíš...niekedy mám pocit že sa treba len nastrašiť a potom to už pôjde...aj my sme už mali ísť na vyšetrenia a v ten mesiac keď sa to malo rozbehnúť som už nedostala menštruáciu xixi

vikus
29. dec 2010

@mandy29 no parada, drzim palceky nech nam to vsetkym vyjde, nech su nase drobce v poriadku
obdivujem ta ze si vies sama pichnut inj. 😨

mandy29
autor
29. dec 2010

@vikus no vieš ja svojho mm by skôr ja pichla ako on...on pri pohľade na injekciu "kolabuje" 😀 😀 😀

vikus
29. dec 2010

Chcem sa vas opýtať, že ci ste inj. ktoré uzivate dostali od lekara po osetreni, alebo ste dostali predpis a platili ste nieco v lekarni.
Ja som prve tri balenia dostala priamo od lekarky ale predpokladam ze ostatne si uz musim vyzdvihnut v lekarni na predpis.
Fragmin co je aj nazov temy je asi nieco ine ako mam ja (fraxiparin), alebo nie? 😅

mandy29
autor
3. jan 2011

@vikus no neviem aké sú tie tvoje injekcie, ale ja som tiež dostala od lekára...a videla som už aj ženy čo si prišli po injekcie priamo k lekárovi..

marika17
3. jan 2011

Ja som si ich pichala do ruky /hore/.Je to príjemnejšie ako do brucha.Dostala som ich na recept,ale nedoplácala som.Možno niečo, ale keď tak nie veľa.

alex20
14. jún 2011

ahojte.ja som vcera prisla z nemocnice domov a tiez si mam doma pichat ten fragmin.mne povedali ze si ho mozem pichat aj do stehna,lebo do ruky neviem ako by som si sama pichala injekciu a som v 33tt.

eviq
20. júl 2011

@mandy29
@monikasun
ahojte baby, ja tiež chodím k dr. beňovej ale teraz mala dovolenku a ju zastupovala ina. chcem sa vas opytat, v ktorom tyzdni ste si zacali pichat a aký silný ten fragmin? ja mám 2500. brali ste k tomu aj nieco ine? duphaston alebo nieco...dakujem 🙂

mandy29
autor
20. júl 2011

@eviq ja som si pichala injekcie od 18.tt. prv fragmin 2500 a potom 5000 a ešte acidum folicum, magne B6 a vitamíny pre tehulky. Teraz po porode, sa mi to tak upravilo že nemusím si njič pichať a mám prísť na kontrolu až v januári...ty si už teraz picháš?

eviq
20. júl 2011

@mandy29 ano, hned od potvrdenia tehotenstva, teda od 4tt+2 ale ja uz som po 2 potratoch, dufam, ze to pomoze

atap
20. júl 2011

Baby, ja si pichám už 6,5 mesiaca fraxiparín - to je niečo podobné ako fragmin. Ja som pri injekciách odpadávala a pri braní krvi ani nehovorím, preto to bolo pre mňa hrozné ale zároveň som išla na hematologiu hned ako som mala pocit že som tehotná, takže si pichám od nejakého 3 tt.... 😉 Da sa to zvladnuť, chce to len zvyk.... Ale s tými inj. sa cítim istejšia, preto som rada že ich mám.... A veľa báb písalo, že práve s nimi donosili dieťaťko... 😉

monikasun
20. júl 2011

@eviq ahoj eviq, ja som brala fragmin hned, ako som zistila, ze som tehotna, priblizne v 5-6tt, brala som 2500, posledne tyzdne 5000 trikrat do tyzdna. Okrem toho femibion, acidum folicum, aktiferin (zelezo). Teraz mame uz 7 tyzdnoveho chlapceka, a fragmin si uz pichat nemusim, najblizsia kontrola o 6 mesiacov 😀 Prajem vela uspechov vsetkym !!!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre