Ako oznámiť rodičom tehotenstvo a sťahovanie?

petra0017
25. máj 2013

Doktorke ešte len pôjdeme pre 100% potvrdenie na bábo sa teším ,chceme bývať u priateľa majú veľký dom ,ale moja otázka je iná ako to povedať mojím rodičom postupne či ako?Oni nechápu že chcem ísť bývať k priateľovi sú proti tomu a môj otec ešte horší neviem ako zareaguje a ako mu to teda oznámiť 😒 neviem čo ďalej ....

trish31
25. máj 2013

@petra0017 tak,oznamit im to predpokladam chces,tak m jednoducho povedz,aj s priatelom,ze si tehotna.Snad nechcu,aby ste byvali oddelene,alebo ano?

petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aneet112
25. máj 2013

skus ich pozvať na večeru,snad vonku nebudu vyvadzať...... 😉 alebo ak sa bojiš oznamiť že si tehotna,rieš to cez mamu..polož jej na stol malinke detske papučky..a neboj ona otca určite spracuje...inak gratulujem k babatku a držim palce

sissy27
25. máj 2013

@petra0017 no tiež by som nechcela, aby moja dcéra išla bývať k svokre, nech by to bolo aj najväčšie sídlo v strednej európe a širokom okolí... je tu dosť tém na tému ako sa "super" býva so svokrou, prečítaj si a prehodnoť...
a doma to oznám normálne, čo ťa zabijú, uhryznú, vydedia? no tak budú chvíľu naštvaní, môžu nesúhlasiť, ale asi ťa nepripútajú o radiátor... si už dospelá (aspoň podľa veku 😅 ), tak si s nimi večer sadni, oznám, že budú starými rodičmi, oni sa spýtajú, ako si to predstavuješ ďalej, ty im povieš, že sa sťahuješ a je to vonku...

sissy27
25. máj 2013

@petra0017 nechcú, aby si vôbec niekoho mala, alebo sa im nepáči tento konkrétny priateľ? aký majú na to dôvod? predpokladám, že odstávajúce uši to nebudú...

trish31
25. máj 2013

@petra0017 lenze ty si si ho vybrala za partnera a on bude otec Tvojho dietata,takze sa s tym budu musiet zmierit

petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trish31
25. máj 2013

@petra0017 nuz,tak tatinko sa bude musiet zmierit s par vecami si myslim,ze dost zasadnymi

sissy27
25. máj 2013

@petra0017 jaj mno, neboj, predýcha aj otec 😉 choď prvé za mamou, daj jej pár dní, aby to sama spracovala a potom to oznám ešte raz obom, mama už nebude prekvapená a bude môcť spolupracovať 😅 no otec sa holt bude musieť zmieriť so situáciou a ako som písala, tak určite ťa nezabije... inak čudná predstava, že by si dospelé deti nemali nikdy založiť rodinu ale ostať navždy pri rodičoch, veď on sám si založil vlastnú rodinu, nie?

katecameron
25. máj 2013

s byvasním u svokry by som ako matka nesuhlasila ani ja uz teraz 10rocnej dcere vstepujem do hlavicky aby nikdy nebyvala u svokry pretoze mladí maju byvat samy moje byvanie u svokry malo fatalne dosledky cize chapem tvoju matku

danjelca
25. máj 2013

ale to bývanie so svokrou si premyslite 😀 si mladučká a ona ta bude považovať za dieťaťko o ktorej dieťa sa musí ona postarať.

petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katecameron
25. máj 2013

@petra0017 neboj to sa zmení svokry su niekedy ok ale len kym sa nevydas alebo neporodís babatko potom sa zmenia na bestie a mrchy

elizabeth888
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ritusuk
25. máj 2013

nevidim do toho,ale...aj mne rodicia vstepovali,ze najlepsie mi bude slobodnej a bezdetnej,vtedy som to nechapala a vzdorovala,myslela som si,ze ja sama viem najlepsie co je pre mna dobre.teraz,ked mam pred svadbou a 3 deti,tak ich uz chapem,mat dobry vztah je tvrda,usilovna praca,mat deti je obrovska zodpovednost,treba platit ucty,svet uz nie je gombicka.na privadzanie deti na svet,ked neni kam a casto ani z coho,mam velmi radikalny nazor,nehody sa stavaju,aj mne sa stala,ale vedome?teraz este nevies co vsetko byvanie so svokrovcami obnasa,vsetko je ruzove a o rok tu opat pribudne tema 'priatel je radsej s kamaratmi' alebo 'svokra'...sorry za uprimnost,ale rodicia vidia nasich partnerov casto uplne inak a ked sa im nieco nezda,ma to svoj dovod povacsinou...

trish31
25. máj 2013

Ono je pekne,ze jej pisete,ze nema byvat so svokrou,otazne ale je,ci maju vobec kde byvat a z coho platit najom?hm
@petra0017 ?

krasneleto
25. máj 2013

@petra0017 tvoj otec neni trosku na hlavu? no vobec by som sa tym nezaoberala... budes mamina, priatela predpokladam milujes, budes mat svoju rodinu. budes byvat u svokry / nie je to vzdy katastrofa a ako sama pises lepsie ako doma/ a vasim to oznam... nadseny tym evidentne nebudu, tak by som to povedala len tak medzi recou, ze budu babkou a dedkom a ze sa stahujes.. vela stastia...

petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sabina1975
25. máj 2013

ako sorry ale z tohto mi vychadza ze vsetky svokry su mrchy a nevesty su zlate mile atd. ano aj ja mam mrchu svokru povlacila nas po sudoch udavala kde sa dalo(a to sme u nej nikdy nebyvali) ale to vsetko mala na svedomi jej choroba teraz sa lieci a je to trochu znesitelnejsie no a ja som tiez svokra s nevestou vychadzam v pohode mame fajn vztah dokonca si tykame ja si myslim ze ak bude byvat u svokrovcoch tak je to predovsetkym o tolerancii a nie o tom ze jedna alebo druha si budu robit zle na to nemusia spolu byvat

krasneleto
25. máj 2013

@petra0017 presne tak v tomto pribehu si ty , tvoj priatel a babatko. to je tvoja rodina.. kedze nemate inu moznost , pojdete k svokre a ked pises ze je to lepsie ako doma, tak ti mozno aj pomoze. nie je pravda ze kazda svokra je krava. moja mama je napriklad uplne perfektna mama, aj babka aj svokra. dovolim si neskromne tvrdit ze by to iste povedala aj svagrina o nej... a nazory tvojho otca su pre mna mimo, ale tak nesudim.... pamataj ze ty mas uz svoju rodinu a ta sa coskoro rozrastie, tak cim skor zbal veci aby si mala kludne tehu...

kikina84
25. máj 2013

@petra0017 to je tazka otazka,pravdepodobne nieco predchadza tomu,preto vasi nechcu aby si s tvojim priatelom bola,takzko sa radi ked nevieme o co ide..pokial si v nejakom pruseri ty ,pripadne tvoj priatel a vasi su naneho nahnevany a nechcu aby si s nim bola,tak nema podla mna zmysel im nic hovorit,,zvaz pre a proti a jednoducho sa k nemu odstahuj,pokial vies ze to zvladnete.. 🙄

petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
trish31
25. máj 2013

To aj mna zaujima,preco ho nemaju rodicia radi?

petra0017
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ritusuk
25. máj 2013

@trish31 otazkou je,ci sa dali na dieta vedome,s tym,ze proste dieta chcu alebo to bola 'nehoda'.naco ludia,ktori nemaju kde byvat,nemaju poriesene financie a ani vztahy s rodicmi,maju deti?cisto z lasky?

trish31
25. máj 2013

@petra0017 to je troska chore,ale nie je to ojedinele,moja kamoska aj so sestrou ked si nasli priatelov,ich otec to bral dost tazko,dokonca mal taku krizu,ze odisiel od rodiny lebo sa citi nepotrebny.Potom sa vratil...Proste Tvoj tatino sa musi zmierit s tym,ze uz nie si jeho male dievcatko,aj ked pre otcov je to tazke

trish31
25. máj 2013

@ritusuk toto som sa samej seba pytala v inej teme,kde riesi kocka ze nemaju peniaze ale opat otehotnela...To neviem ani ja,ci to bolo nahodne,alebo ako...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre