Ako nepribrať veľa v tehotenstve?

ssima28
9. okt 2018

Ahojte baby mám otázku aký jedalniček by ste doporučili v tehu aby som veľa nepribrala? Mám pravdepodobne vysunutu platničku ( nechcem ísť na magnet keď som tehu, tak to nemám oficiálne potvrdené no podľa ortopéda je minimálne vysunutá ak nie aj poškodená ) a neodporúča mi veľmi pribrať (v prvom tehu som pribrala 28kg)a nemyslite si že som sa napchavala sladkostami práve naopak nechutilo mi sladké. Pohyb mám obmedzený na minimum tj 30minut a potom to striedať zo sedením a ležaním a takto to ide dokola každý deň ak nemám bolesti.Beriem aj vitamíny pre tehotné a minerály koli tej chrbtici no potrebovala by som upraviť jedálniček tak aby malo aj to bábo dostatok živín. Ďakujem za rady...

sasunka
9. okt 2018

@ssima28 Ahoj, ja som v prvom tehotenstve pribral 20 kil a tiez som mala pocit ze ved vela nejem a nechapala som ako sa to na mna nalepilo. Teraz v druhom mam tehotensku cukrovku a az teraz naozaj viem co je to vela nejest, resp.jest zdravo, vyvazene. Zatial som pribrala 10kg a to som uz v 8mesiaci. Poradim Ti mat stale plnu chladnicku zeleniny + maso, vajcia, syry, orechy, minimum peciva, nic sladke - ja si robim take "kolace" na desiatu alebo olovrant ze 1 lyzica vlociek, maku, orechov, cukru, trocha masla. Upecies a mas 1 porciu a viac proste nezjes kedze nemas 🙂 Kupovane sladkosti vobec, to je uplny grc. Alebo jemny tvaroh s trochou cukru a nakrajanou kockou horkej kvalitnej cokolady je tiez fajn "dezert". Hlavne sa vyhybaj potravinam s vysokym glykemickym indexom lebo tie nabadaju k tomu aby clovek mal casto na nieco chut.

nistika
9. okt 2018

no veru klasicky diétne, aj ten cukor by som dala preč celkom, lebo je to závislá látka, keď ho celkom vylúčiš, prestaneš mať chuť na sladké 🙂 ale zase či to pomôže nevieš, niektoré priberajú počas tehotenstva "aj z vody"

janulka2811
9. okt 2018

Ono nezalezi od jedalnicku,zalezi ako a co budes jest.Ked budes jest ako pred teho tak priberes normalne.Ja sa neprejedam nejem nic naviac sladke,cipse atd ... a som 28tt a 6kg ...

ssima28
autor
9. okt 2018

@sasunka jej ďakujem to skúsim akurát cukor vymením za med ja vážne málo cukrim nejde mi to na chuť akosi. @nistika ten cukor nahradím medom aj keď asi ani to nebude treba mne skôr teraz chutí kyslé 😄 @janulka2811 no to by bol problém tak jest lebo ja som neranajkovala pred tehu ráno bola káva a až okolo 10tej som si dala dáke pečivo lenže ak by som sa teraz nenajedla ráno príde mi zle a to keď veziem malú do škôlky si nemôžem dovoliť a hlavne pred tehu som mala toľko pohybu až mi to teraz chýba... Milujem hory a prírodu, neexistoval víkend (okrem toho keď som bola v práci) kedy sme sa nevybrali na dáky rodinný výlet alebo športy poväčšine som jazdila na koni no teraz sa stým môžem rozlúčiť 😔 a keby si vedela koľko som vtedy jedla sladkého a pritom som vážila 57kg a výšku mam 177cm...pokial som bola fit všetko bolo inak

janulka2811
9. okt 2018

@ssima28 ved i my sme sportova rodina vikend na bicykloch 40km 😉 no a povedat mojej diabetologicke ze vymenis cukor za med ... aj ten mi zakazala a vraj mam jest 7x denne po troch hodinach ... kazdy kto vie malu nasobilku,sa tomu zasmeje iba.Kedze pred tehu som jedla midi pidi denne 2x.

katpizur
9. okt 2018

@janulka2811 to mas velmi milu diabetologicku jak tak citam, ked netreba vela veci brat doslovne, lebo jeden by sa z toho az zblaznil 🙂

janulka2811
9. okt 2018

@katpizur uplne ze luxusnu 😂😆😂 a to som cakala,ze mi povie ze som vela pribrala 😜 no a ona mi este nuka jest ale zasa vsetko co jem mi vyradila z jedalnicka,tak sa jej pytam ci mam zrni zobat ... vobec ju neberem do uvahy,no vysetr.musim mat.

tatkasmolka
3. nov 2018

Nežrat ako mangalica ...a vlastne je to jedno. Najväčšie slovo ma genetika ...
Ale pozorujem na ženách čo otehotnejú že sa utrhnú z reťaze v štýle konečne bez obmedzeni- ale neuvedomujú si že porodia dieťa a nejakú to vodu ale nie tuk. Ja som v 17gt a nemám ani gram tuku navyše. Ani gram na váhe

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre