Treba to rozdrviť, ja som davala denne lyžičku do jogurtu
Urcite rozdrvit alebo rozmixovat, cele lanove semiacka nevie telo spracovat. Takisto nekupovat uz podrvene, oxiduju a stracaju hodnotu.
Ja som si ich davala do jogurtu, kasi, salatov, dokonca aj do prazenice. Hocikam🙂
Urcite pomlete alebo pozut, ináč cez teba prejdú ako melónova kôstka, nepoškodené a úplne bez uzitku
V akom si týždni? Pár týždňov pred pôrodom si ich večer zalej horúcou vodou a do rána z nich budes mať taký sliz. To vypi každý deň. Pomáha to pôrodným cestám. Odskúšané.
robila som rovnako ako pise @mamamasama mne to aj chutilo žuť ale treba si na to zvyknúť
@hilda08 ahoj , som v 36 tt, ja som našla na internete , že môžem 1 PL zaliatu teplou vodou, chvíľku som počkala kym to zoslizne a následne som to jedla, prežúvala som to.. ale chutilo mi to len za tepla 😁 posledné sústo bolo studené, a to ma až otriaslo 😁
@mamamasama 36 tt. Tak dúfam , že to pomôže aj mne. 🙏🏼
Áno presne tak som to robila ja 😂 ja som zaliala horúcou vodou iba trošku po výšku semienok, počkala kým vychladne a potom vychladené jedlá s lyžičkou 🤭 bol to taký sliz, no zabralo, mala som dobré pôrody 😄
Ja viem zasa to, ze lanovy olej ktory sa z lanovych semiacok lisuje teplom degraduje a stava sa pre organizmus zatazou. Pouziva sa iba za studena. Z toho dovodu by sa nemali konzumovat ani tepelne upravene lanove semiacka. Pecivo a chlieb s lanovymi semiackami preto nekupujem. Semiacka si denne cerstvo pomeliem, pretoze na svetle a teple rychlo oxiduju. Ja si ich zmiesam s ovsenymi vlockami a pokrajanym jablkom a zalejem studenou vodou. Za chvilku mozem konzumovat. Su to moje najoblubenejsie ranajky, bohate na vlakninu a omega 3.
Ja som si večer len zaliala 1 lyžičku celých, vriacou vodou a ráno vypila.
@ivka21 no prave, ze horucou. Vraj sa to v ziadnom pripade nema. Nemecka firma Rapunzel, ktora dodava lanovy olej za studena lisovany zo semiacok, bali do tmavych skl.flias a do dalsieho papierového obalu a zasadne prevaza v chladiacom aute a v predajni so zdravou vyzivou musi byt ulozeny v chladnicke.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Upec si chlebík a normálne zamiesaj do cesta. Alebo si upec zemiaky a posyp ich semienkami
Niekto robí že ich namočí do vody a tak pije, fuj