Ako konzumovať ľanové semienka v tehotenstve ?

12. júl 2022
pribinak
12. júl 2022

Upec si chlebík a normálne zamiesaj do cesta. Alebo si upec zemiaky a posyp ich semienkami

Niekto robí že ich namočí do vody a tak pije, fuj

ildiko36
12. júl 2022

Treba to rozdrviť, ja som davala denne lyžičku do jogurtu

hederamonstera
12. júl 2022

Urcite rozdrvit alebo rozmixovat, cele lanove semiacka nevie telo spracovat. Takisto nekupovat uz podrvene, oxiduju a stracaju hodnotu.
Ja som si ich davala do jogurtu, kasi, salatov, dokonca aj do prazenice. Hocikam🙂

viestta
12. júl 2022

Urcite pomlete alebo pozut, ináč cez teba prejdú ako melónova kôstka, nepoškodené a úplne bez uzitku

mamamasama
12. júl 2022

V akom si týždni? Pár týždňov pred pôrodom si ich večer zalej horúcou vodou a do rána z nich budes mať taký sliz. To vypi každý deň. Pomáha to pôrodným cestám. Odskúšané.

hilda08
12. júl 2022

robila som rovnako ako pise @mamamasama mne to aj chutilo žuť ale treba si na to zvyknúť

autor
12. júl 2022

@hilda08 ahoj , som v 36 tt, ja som našla na internete , že môžem 1 PL zaliatu teplou vodou, chvíľku som počkala kym to zoslizne a následne som to jedla, prežúvala som to.. ale chutilo mi to len za tepla 😁 posledné sústo bolo studené, a to ma až otriaslo 😁

autor
12. júl 2022

@mamamasama 36 tt. Tak dúfam , že to pomôže aj mne. 🙏🏼

stanusenka
13. júl 2022

Áno presne tak som to robila ja 😂 ja som zaliala horúcou vodou iba trošku po výšku semienok, počkala kým vychladne a potom vychladené jedlá s lyžičkou 🤭 bol to taký sliz, no zabralo, mala som dobré pôrody 😄

roja01
13. júl 2022

Ja viem zasa to, ze lanovy olej ktory sa z lanovych semiacok lisuje teplom degraduje a stava sa pre organizmus zatazou. Pouziva sa iba za studena. Z toho dovodu by sa nemali konzumovat ani tepelne upravene lanove semiacka. Pecivo a chlieb s lanovymi semiackami preto nekupujem. Semiacka si denne cerstvo pomeliem, pretoze na svetle a teple rychlo oxiduju. Ja si ich zmiesam s ovsenymi vlockami a pokrajanym jablkom a zalejem studenou vodou. Za chvilku mozem konzumovat. Su to moje najoblubenejsie ranajky, bohate na vlakninu a omega 3.

ivka21
13. júl 2022

Ja som si večer len zaliala 1 lyžičku celých, vriacou vodou a ráno vypila.

roja01
13. júl 2022

@ivka21 no prave, ze horucou. Vraj sa to v ziadnom pripade nema. Nemecka firma Rapunzel, ktora dodava lanovy olej za studena lisovany zo semiacok, bali do tmavych skl.flias a do dalsieho papierového obalu a zasadne prevaza v chladiacom aute a v predajni so zdravou vyzivou musi byt ulozeny v chladnicke.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre