Ahojte, kto ste mali dvojicky - ako to odlisi?
My sme neboli na umelom takze nevieme,su prirodzene splodene.
Su tam dva gestacne vaky, samostatne placenty.
Zlte teliesko tvrdi ze nevidi ani jedno,ze to ani nezvykne byt vidno, len par dni po ovulacii. Jedine co ja subjektivne citim,ze ma po ovulacii pobolievali oba vajecniky.
Niekto mi davnejsie hovoril,ze v nejakom tyzdni ked sa spravi ultrazvuk, tak to vie spravne odlisit ci su 1 alebo 2vajecne.
Dakujem za odpovede.
Tak napríklad môj gynekológ tvrdil od začiatku, že sú dvojvaječní….išlo o to, že placenty boli nacapené pri sebe, ale vedel to nejako rozlíšiť….ale raz som bola na pohotovosti, tam zas doktorka napísala do správy že jednovaječní…..keď sme odchádzali z nemocnice, v mojej správe bolo, že jednovaječné dvojičky, v ich zas dvojvaječné 😂 mohla som si vybrať….až teraz po roku môžem zodpovedne prehlásiť, ze sú z dvoch vajec, každý je úplne iný 😄
Dakujem zeny :D
@babushkaem ano to som tiez citala,len som uz z toho jelen.
@foxxie27 tak asi az postupne po narodeni zistis ze "z kade su" :D. A inak porod bol v ktorom tyzdni? 🙂
no s istotou to zistíš až po narodení🙂
Mne uz v 8tyz povedal ze dvojvajecne.
36+2, o mesiac skôr, aj pobudli pár dní v inkubátore
Ak sa budú po narodení veľmi podobať tak jedine genetický test, ak to bude párik alebo sa podobať nebudú je to jasne
@foxxie27 hlavne ze vsetko dopadlo dobre
Dvojvajecne vieme uz od uplneho zaciatku, kazdy plod bol umiestneny na inej strane maternice. Kazdy mal vlastnu placentu, vlastny obal. Neskor uz ked sme vedeli pohlavie, tak to bolo na 100%, chlapec a dievca.
Nvm podla coho asi neboli pri sebe ale kauda mala svoj vak,svoju početnú,dve bublinky.Tak predpokladam ze podla toho a su dvojvajecne a ani sa nepodobajú.A su uzasne,dvojicky mat je naozaj stastie😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tu to vyzera na dvojvajecne, ale citala som, ze su aj pripady, kedy mali separe placenty a aj tak boli identicke 🤷🏻♀️