Ahojte nechcem vyzerať hlúpo,ale nejde mi to do hlavy kolko sa vlastne naozaj nosí babätko?jasné,že všetci hovoria 9 mesiacov to som si aj ja myslela,ale prečo v knihách hovoria o nejakých 10 lunárnych mesiacoch,teda 40-tich týždnoch?nerozumiem tomu,prosím vysvetlite mi to niektorá?dakujem 😉
erika velmi rada by osm ti to vysvetlila ale fakt neviem ako to je, ja este babo nemam, hadam sa tu najde niekto kto ti to vysvetli 😉
ale prajem ti krasne tehulkovanie a hlavne krasny koniec tehulkovania 🙂
erika222: dufam, ze ti to bude zrozumitelne vediet vysvetlit. a preco by si vyzerala hlupo?!takze: lekari pocitaju tehotenstvo, presne ako pises, podla lunarnych mesiacov, co znamena, ze 1 lunarny mesiac ma 28 dni-teda 4 tyzdne. a kedze tehotenstvo trva 40 tyzdnov, znemna to 10 lunarnych mesiacov...ak si to nepochopila, kludne napis a ja sa ti to pokusim este nejak inak vysvetlit 🙂
😕 no a mohlo by fungovat,ze ked ratas dla kalendara-naseho smrtelneho-porodis v 38 tt-asi 😅 😎
ahoj erika, lunárny mesiac je mesiac ktorý ma 28dní, tak preto sa hovorí 10 lunarných alebo cca 9 kalendárnych a s tými týždnami je to cca približne, je to štandard podla tabuliek...
erika 40tt si tehotna a berie sa to od poslednej MS cize ak mas ovulaciu v strede cyklu babatko je tam zvacsa 38 tt 😉
no dakujem pekne konečne tomu rozumiem,ked to si človek ani neuvedomí až ked to sám nezažije.takže ešte raz velká vďaka a príjemné tehulkovanie a hlavne pôrod. 🙂
A ja este doplním baby, že v bežnej reči, ked sa hovorí, že babatko nosíš 9 mesiacov, znamená, že ho nosíš celých 9 mesiacov a keby si prenášala tak vlastne začína 10 mesiac 🙂
1 lunarny mesiac je presne 4 tyzdne alias 28 dni
1m = 0-4 tt = este ani netusis, ze si vtom 😉
2m = 5-8 tt = prave zistujes, ze si tehu
3m = 9-12 tt ...
10m = 37-40 tt = rodis 😉
cele tehotenstvo sa rata 280 dni od poslednej ms, co je presne 10 lunarnych mesiacov, ale len ca. 9 kalendarnych mesiacov
Emjee tak ja som vedela na 100% v 3tt, ze som v tom... 😉
bluff to je nejaky bluf 😀 ved v 3 tt este ani nevies, ze za tyzden ti bude meskat ms
ved presne, emjee. ja som to zistila este pred ms 😀 (teda nie ja, lekarka na normalnom vysetreni)
tak potom si vynimka 😉 aj ked sa mi to zda dost nerealne, ze tak skoro to zistila, ved v 3 tt ma babo 8 mm
No ona to samozrejme zistila z vysetrenia mocu... len ja som isla akoze na normalne vysetrenie a odchadzala som s tehu priruckou a s tehu vitaminmy.
Ale aj tak som si este po tyzdni spravila sama doma test, sa mi to nevidelo 😉
🙂 bluf- ja ti verim,ze si to vedela,aj ja som to vedela,ked som od 2tt zacala v pravidelnych 5 minutovych intervaloch navstevovat zachod 😀
emjee nie babo, ale gastacny vak asi nie? ved ja som teraz v 9tt a babo ma 10mm.
vedvies v tehuprirucke pisu embryo - ale povedzme teda, ze 8 mm fazulka 🙂
emjee ok 😀 tak fazulka 😵
Ahoj baby ja som zacala 9 tt a pred tyzdnom som bola na ultrazvuku a plodik meria od hlavky po zadocek 11 mm a chcem sa vas spytat od kolkeho tyzdna konecne dostanem tehu knizku ? Za odpoved dakujem 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
😀 no,ja ti to moc asi nevysvetlim,ale ber to tak,ze 40tyzdnov : 4 bezne tyzdne = 10 lunarnych mesiacov.
no neberie to doohladu stav 29dni,30dni a 31 dni,proste kazdy lunarny mesiac ma rovnaky pocet dni./4.7/ 😉 moze byt?