Možem sa opýtať vás maminky, ktoré ste už tehotné, že ako dlho ste sa o miminko snažili?? My sme teraz začali a len by ma zaujímalo či tu bola aj taká, ktorá otehotnela hneď na prvý šup 🙂 a naopak taká, ktorá sa trápila moc dlho :( ďakujem za odpoveď.
prva 2 mesiace, druha tri mesiace, tretia na prvy sup a stvrta 2 mesiace. ale nijako sme to nesilii. proste ked sa zadari, tak sa zadari.
My vyse roka a pol... A to sme na tom este dost dobre, su tu pary, co sa snazili xx rokov... Ale napr mojmu bratovi sa podarilo zamiesit ani nevie ako a kedy...
Vacsinou v mojom okoli je to tak, ze sup sup sa podari parom, ktore by este kludne pockali :D - napr. Este spolu len chodia chvilu, byvaju kazdy sam, moc mladi, bez penazi a poriadnej roboty, so zivotnym stylom "ruka hore"... ( tymto sa nechcem nikoho dotknut...kazdy par je individualny... Ak sa vsak spoja vsetky vyssie uvedene spojenia dokopy, tak amen tma :D )
A pary, ktore sa najskor vezmu, co to nasetria, pripravia sa... Tak sa snazia a snazia..
Strašne sa dobre číta, že ste nemali veľké problémi 🙂 tak by som chcela aby to prebiehalo aj u nás ... Mrcha má dôjsť za dva týždne, tak dúfam, že nepríde 🙂 ...teraz mám ešte dve dni ovulácie, plne to využívame, ale zajtra nás oboch čaká nepríjemná návšteva zubára takže večer bude biedny, resp. žiadny 🙂
Samozrejme chápem názor a plne sa stotožňujem s tým, že keď sa dlho čaká, často sú problémi. Moj priateľ má tiež už 31 a načase mať miminko 🙂 ale čítala som aj také príspevky , že sa snažili 9 rokov a nič :( to by som asi nezniesla. Tak držte palce aby to vyšlo 🙂
Ahoj.. my na prvy alebo druhy sup vsetky 3 🙂
my cca pol roka
ahoj. ja som otehotnela 1x na prvý šup ale moje tehotenstvo skončilo v 9tt a teraz som opäť tehotná som 19tt a otehotnela som po 2 rokoch a po mnohých vyšetreniach... všetko je OK tak sa s mm veľmi tešime a uživame si tehotenstvo naplno 😀
@anonymmb tak prve babo ani neviem ako asi hned 😀 ,druhe asi 3-4 mesiace a az potom sme otehotneli,tretie asi tiez tak 4-5 mesiacov co sme sa snazili a az potom sme otehotneli a 4te cakame teraz a tiez asi 4 mesiace co sa nedarilo ale zadarilo a cakame chlapceka 😀
3 mesiace ale planovane po "poctivej priprave". Inak ze by sme si davali zrovna najvacsi pozor pocas poslednych mesiacov- rokov sa tiez neda povedat. Aj som sa bala ze ked budeme naozaj moc chciet nevide to, ale nastastie cakame maleho chlapceka. sme obaja do 30
My sme z tych menej cakajucich 2 mesiace
podarilo sa nam to na prvy krat
Prve po 6 mesiacoch po vysadeni antikoncepcie
druhe po 2 mesiacoch po vysadeni antikoncepcie
No ja som s dcérkou otehotnela po 15 mesiacoch od vysadenia antikoncepcie (a po 5 mesačnej liečbe nepravidelného cyklu), so synom po 9 mesiacoch (po 6 mesiacoch liečby anovulačného cyklu) ☹ a teraz som tehotná s 3 bábätkom a s tým som otehotnela tesne po ukončení dojčenia, takže nás toto tehotenstvo dosť prekvapilo 🙂
My uz vyse 2 rokov a dali sme sa na umele a dva krat nevysli, caka nas treti pokus, dufam ze to uz vyjde a aj tebe to vyjde na prvy suo 🙂
Nam sa podarilo po 4 mesiacoch,v july sme si povedali,ze zacneme skusat,pocitala som s tym,ze to moze trvat aj viac ako rok kym sa zadari,plodne dni sme neriesili,v oktobry som otehotnela 🙂
ahoj, ja tiez na prvy sup, v auguste min.roku som vysadila HAK, v septembri hned v prvom cykle som otehotnela. neverila som vlastnym ociam 🙂 a bolo to planovane, po mnohych rokoch brania HAK takze som mala strach, ze to bude dlhsie trvat kym sa podari..
prve snazilkovanie nam trvalo 9-10 mesiacov. Druhy syn bol na prvy sup (muz sa vyjadril, ze si ani nestihol uzit a bolo hotovo).
Vidím, že viac pozitívnejších správ ako negatívnejšich a dosť mi to dodáva energiu 🙂 ...ďakujem a budem dúfať 🙂
Verím a teraz mi už neostáva iné len čakať nakoľko mám už po ovulácii a svoje sme si tento mesiac odpracovali čo sa miminka týka 🙂 teraz už len užívanie si až do mrchy 🙂 potom sa uvidí 🙂
Ale ináč som fajčila, no len tak jedna cigareta do dňa a už tri mesiace nefajčím. Nebrala som antikoncepciu už asi tretím rokom, pijem iba čistú vodu a berem veľa vitamínov. Sledujem ovuláciu a snažím sa na to moc nemyslieť a byt psichicky vpohode 🙂 tak snáď bude všetko ako má byť 🙂
no ja nemam ziadne pozitivne skusenosti :( uz skoro 3 roky sa snazime, uz sme skusali asi vsetko mozne od kvapiek, cajikov, po vitaminy a lieky..a stale nic...aj muz berie vitaminy skoro rok s mensimi prestavkami...uz sme obaja na nervy z toho..doktorka len hovori aby som mala pevne nervy...ked uz sa to podarilo v novembri 2013 som prisla o babetko a teraz stale nic :( Tu som citala na MK ze vela žien otehotnelo hned po potrate ale nam sa nedari...a ktomu mi skoncila ovulacia uz 2 mes.ju nemam...beriem clostylbegyt a uvidime ako zaberie :( Ked niekto napise podarilo sa na ,,prvy sup,, to si neviem ani predstavit ako je to mozne...ja by som bola najstastnejsia na svete keby sa to podarilo na prvy sup :( uz odmalicka snivam o babetku ako mala a cim som starsia tak ta tuzba je vedcia, a to ma asi viac ubyja :(
3,5 roka sme čakali na zázrak. Zázrak má už 4 ročky, treba vydržať a ak inak neide, podľa možností využiť služby asistovanej reprodukcie🙂
@milacik3 ja som tiež brala clostylbegyt prvýkrát mi ho doktor predpísal na upravenie nepravidelného cyklu a po ukončení liečby som prvý cyklus ostala tehotná s dcérkou....Druhýkrát som ho brala na upravenie anovulačného cyklu, brala som ho 3 cykly no nezabral (myslím, že sa môže vkuse brať len 3 mesiace/cykly)...Potom som mala 3-4 mesiace pauzu, cyklus sa mi upravil, ovulácia sa naštartovala, ale neotehotnela som, tak mi ho doktor predpísal znova a hneď prvý cyklus som ostála tehotná so synom, toľko moja skúsenosť s clostylbegytom 😉
Po troch mesiacoch od vysadenia HAK.a to som ju brala 10rokov.
prvýkrat 5 mesiacov, druhykrat neviem kolko, nakolko som este dost intenzivne kojila, vyslo to rok po porode a po tretej mrche nepravidelnej. ale pozor sme si nedavali cely rok, no prva mrcha prisla az po 8 mesiacoch.
cca 6 mesiacov sme sa snazili 🙂 a do toho muz polamal nohu..tak to bola pohodicka 😉 bez stresov atd 🙂
Ja som brala antikoncepciu 6,5 roka a otehotnela som do 3 mesiacov po vysadeni..podla mna sa hlavne netreba tym stresovat 'kedy to bude', nechat tomu volny priebeh a povedat si 'ked bude tak bude'...psychika tomu velmi pomoze 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som bola dva krat tehotna hned na prvy sup.. 🙂