Chcem sa informovať, ako dlho trvá proces potratu. Od chvíle keď mi to lekár potvrdí tehotenstvo až do dňa D. Dá sa vybrať termín potratu aleto to určuje lekár. Máte s tým niekto skúsenosť. Info týkajúce sa konkrétne potratu mám, ale neviem sa dopracovať konkrétne k tomuto. Prosím poraďte mi. Ďakujem
Ahoj neviem ci si pocula o mediklinik. Nachadza sa v bratislave a v leviciach tusim. Prides rano na lacno daju ti izbu budes v nej sama . Nemusis priniest ziadne vysetrenia. Spravia ukon a na obed mozes ist domov samozrejme ak to bude bez komplikacii. Cena je do 350 eur max. Tam si v pohode dohodnes termin. Je to vlastne jednodnova chirurgia. Informacie najdes na mediklinik.sk
Dosť zvláštna téma...Ja som 2x spontánne potratila,dodnes sa z toho neviem spamatať,zožiera ma to,aj keď som za to nemohla...čo by som dala za to vrátiť čas...Preto neviem pochopiť takéto dámy,čo vedia toto urobiť...Nikoho nesúdim,neriešim...Len pozor na "stavy" po tom..Samozrejme je to iné ak žena musí,ak sa dieťatu niečo stane..Moj názor 😒
juuuj, nechcela by som byt teraz v tvojej kozi a pytat sa to na modrom koniku....
@veronikaa61 potraty sa bezne robia za par hodin. ked ti DR.urci tehu da ti aj cas na rozmyslenie, ci potrat naozaj chces. Da sa urobit do 12tyzdna. ak si rozhodnuta, urobi vysetrenie + musis vykonat predoperacne. v nemocke vacsinou prides rano, urobia este vysetrenie a idu ta vycistit. to trva cca 15min. ak nie su ziadne komplikacie. potom ta 2hodinky pozeraju, ci sa citis OK a ak je vsetko dobre. ides domov. cena za to sa pohybuje rozne, kazda nemocka i gynekolog si urcuje svoju taxu, najlepsie sa informovat tam kde chces byt jednodnovo hospitalizovana.
@veronikaa61 radšej mi to dieťa daj, ako máš ist na potrat.. 😒
http://en.gloria.tv/?media=475680
Kto je obeťou potratu?
- dieťa
- matka – Potrat sa hlboko dotýka identity ženy, zraňuje jej materstvo a morálne hodnoty, preto žena často po potrate trpí.
- otec – za každým potratom je hlboko zranený otec
-ďalšie deti – V tele ženy zostávajú bunky každého dieťaťa, ktoré počne počas celého jej života. Volá sa to ľudský mikrochimerizmus. (Žena často cíti, vníma pohlavie svojho počatého dieťaťa.) Tento fakt má dopad na ďalšie deti počaté po potrate. Tie majú väzbové ťažkosti so svojimi matkami, akoby cítili strach, ohrozenie, majú problém emocionálne sa „stretnúť“ so svojou matkou. (Vicki Thorn)
celá rodina
Dopad potratu na dvojice
Zranenie vo vzťahu udiera na srdce dôvery.
V intimite vytvára bariéry.
Dôvera nie je nastolená – vzťah náchylný k aféram
Preto potrat často vedie k rozvodu!!!
Linka pomoci
Si po potrate a prežívaš zmätok a úzkosť?
Nevieš nájsť východisko z pochmúrnych myšlienok?
Prenasledujú ťa myšlienky na samovraždu?
Nedarí sa Ti spávať?
Zle sa stravuješ?
Uchyľuješ sa k drogám, k alkoholu?
Rozpadol sa Ti vzťah?
Zaskočilo ťa neplánované tehotenstvo a rozmýšľaš o potrate?
Tehotenstvo ťa prekvapilo v ťažkej životnej situácii?
Výsledky genetických testov svedčia o abnormalitách plodu, ty prežívaš strach a úzkosť, či dokážeš prijať takéto dieťa? Lekár ťa „tlačí“ na potrat a vidí to ako jediné správne riešenie?
Chceš sa dozvedieť o alternatívach potratu?
Sme tu pre teba pri riešení tvojho problému. Neváhaj nás kontaktovať.
Tel.č. 0911 911 794
rachel@rodinabb.sk
@veronikaa61 zalezi to od toho kde si to das urobit... (nebudem tu riesit preco, pravdepodobne mas na to dovod...), tvoj lekar ti potvrdi tehu a jemu povedz co a aako, napise ti papier do nemocnice, alebo si skocis do niektorej sukromnej. Dlho sa urcite cakat nebude, proste ked budu mat volny termin ide... a kyret sa robi aj na jednodnovej chirurgii, ides hned domov....
@simca06022011 chirurgicky zakrok trvava jeden den ale jeho nasledky cely zivot,
kedze sa autorka otazky pyta na,, proces potratu"treba jej dat celu informaciu.. 😔
rozpraval mi o tom duchovny ako spovedal v kupelnom mestecku pacientky na liecebnych pobytoch..devatdesiat percent z nich malo psychicke traumy po potratoch....z toho potom zdravotne problemy....
svedomie je silna naloz...dokaze sa kruto pomstit majitelovi ...ak kona proti nemu alebo ho umlcal..
aj link co som tu dala Andrea Bocelli vdaci mamke ze ho nedala potratit...
Takze ak niekomu podavame informacie o tom ako to prebieha , treba povedat celu pravdu, co nasleduje po tom zakroku 😉
skusenost psychiatra
,,,,,,
Prišli za mnou rodičia, ktorí mali starosť o svoje tri deti. Dcéra Elisabeth bola drogovo závislá, dcéra Evelin mala veľkú nadváhu a syn Charles kradol. Pri rozhovore som sa dozvedel, že pred Elisabeth bola ich matka na potrate, pred Evelin došlo k spontánnemu potratu a Charlesa si adoptovali miesto dieťaťa, ktoré sa narodilo mŕtve. Tieto deti, nikdy neboli odovzdané do Božích rúk, či už v modlitbe, alebo cez bohoslužbu. Tak sme sa za nich pomodlili a odslúžili bohoslužbu a odvtedy Elisabeth prestala drogovať, Evelin dosiahla normálnu hmotnosť a Charles prestal kradnúť... Hovorí sa, že všetky deti po smrti, idú priamo k Bohu. Ale to platí len vtedy, ak boli na zemi milované a ak sa na zemi niekto za ne modlil...."
http://blog.tyzden.sk/tomas-hupka/2009/07/05/o-...
Kam teda idu tie zabite deti a preco potom matku tak trapia?
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/olejka/?post...
@veronikaa61 Vela zien pred potratom sa sustreduje len na to, aby TO uz mali rychlo za sebou. Klapky na ociach a viera, ze po TOM uz bude dobre. Ale po TOM to by a casto omnoho horsie. Hlboke depresie, pocity viny ich dlhodobo zrazaju k zemi. Tuzia vratit cas. Neurob tu zasadnu chybu, ze sa rozhodnes s klapkami na ociach.
@veronikaa61 Určite si môžes vybrať termín ak ťa ešte čas netlačí.podľa mňa do týždňa.Čím skôr, tým lepšie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
No v zahranici sa zvykne cakat, kym zena prirodzene potrati, ze to je setrnejsie, u nas sa tato moznost prezentuje ako velmi nebezpecna a preto sa zavrhuje - cize lekar posle tehotnu do nemocnice a tam spravia kyret.
Ale skus sa opytat v niektorych zo suvisiacich tem, je ich tu kopa.