Ako často sa mýlia v dnešnej dobe pri určovaní pohlavia?

moon123
5. feb 2015

Ahojte, môj gynekológ mi v 22.týždni povedal na sone na 70% chlapec...teraz v 25.týždni na 99% chlapec dokonca mi dal aj fotku... tak sa veľmi teším, ale skoro každý druhý mi tvrdí nech to neberem vážne že sa doktori ľúbia mýliť...som si myslela že v dnešnej dobe už aj technikou aj skúsenosťami lekarov je to skôr rarita sa zmýliť...a tak si goooglim a vidím veľmi veľa príspevkov ako je z chlapca dievčatko a naopak...moja otázka je vidíte na tej fotke toho pipika? 🙂 už hádam keď mi ho aj pán doktor odfotil tak to je isté či? Dakujem

bajana
5. feb 2015

Neviem, aká je štatistika a či vôbec existuje, ale dievča je vždy neisté - ten pipik sa môže schovávať, keď už raz je, tak je 🙂 Nie som odborník na sono, normálne tam ani nič nevidím, ale toto tu vyzerajú ako vajka 😉

zeriempizzu
5. feb 2015

V dnesnej dobe akoze v porovnani s akou dobou? Ked nas cakali nase maminy? 😀 😀 😀

dahra
5. feb 2015

Moja skusenost, pri malom v 28tt mi povedali 100% chlapec, aj bol. Sesterke pri malom v 15tt (velmi skoro
na 70% chlapec, neskor v 25tt na 100% potvrdený, aj bol. Mne pri dcere v 20tt na 70% chlapec, v 24tt na 100% dievca - a mam dceru. Segre okolo 20tt potvrdili na 90% chlapca, neskor potvrdeny na 100% a aj bol. Ono, ak je to po 25tt a je zretelna fotka pohlavia 🙂, je veľmi mala moznost, ze sa mylia.
U nas v rodine v spomenutych 4 pripadoch za posledných 5 rokov 100% fungovalo. 🙂

mamca31
5. feb 2015

:D no, kazdopadne, mylit sa je ludske.. ale myslim si, ze ked doktor tak povedal, bude to chlapcek. U dcery, pred 11 rokmi, povedal doktor uz vo 4. mesiaci, aj to naznacil na foto, ze bude dievcatko, tvrdili to do konca, aj to tak je, u syna tvrdili, ze to bude dievcatko, az kym sme nesli na 3D, tam bolo jasne vidiet, ze je chlapcek. A mimochodom, ked sme uz vedeli, ze je chlapcek, iny lekar na normalnom usg vysetreni by povedal, ze dievcatko a ja hovorim, nie nie, chlapcek. :D :D

zdena12345
5. feb 2015

nam povedali chlapca v 20t aj je chlapec

katrinka8
5. feb 2015

Veľa závisí od doktora, ako vie "čítať" záznam. U nás, napr. hovorí len vtedy, keď si je istý. Čiže prvé nám povedali dievčatko a aj bolo, hoci sa kadejako otáčala a nič som ja osobne nevidela. Ale doki povedal s istotou hneď dievčatko (v tom 20. - 21. tt). Pri druhom bábätku som bola inde a tam sa bábätko doslova natrčilo "do kamery", hneď bol podľa doktorky jasný chlapček. Aj fotku urobila, že pre manžela, aj ozančila 😀 Ale my s manželom sme z toho nerozoznali veru nič, čo by mal byť penis a guľky 😀 Takže asi tak. Ale chlapček to je 🙂 Všetko nám bolo povedané naisto - žiadne percentá 😉 Oboje v 20. - 21. tt.
Švagrinej v Prahe pri oboch deťoch povedali pohlavie už v 12tt - aj jej vraveli, že ono ten prístroj tam čosi pomeria, čo majú chlapci iný rozmer ako dievčatá, čiže podľa toho to vedia tak skoro (ale už neviem, čo to merajú), nerobia to podľa pohlavných orgánov tak skoro teda. Synčeka trafili, druhá má byť dcérka, ale termín má až v marci, tak uvidíme 😀 Ale aj v 20. tt jej povedali dievčatko, tak sa asi nemýlia.

janickacrazy
5. feb 2015

Stále sa stane aj teraz, že sa pomýlia. Záleží aj na tom, aké kvalitné sono má len ktorý lekár. Moja doktorka mala také storočné sono, ale pohlavie mi povedla správne. Kamoške sa doktor tiež pomýlil, bola z toho v šoku, lebo ani meno dievčenské nemali nachystané. 😀

rebellefleur
5. feb 2015

Z tohto sona vidieť, že je to chlapec, ti to tam ukazuje na vajka 😉

safranca15
5. feb 2015

Mne v 18tt povedal baba a aj mam dievca

bonaqa2013
5. feb 2015

Viem o viacerých prípadoch. Stáva sa. Pre lekárov to nie je dôležité. Tiež sme si pri 3 tehu mysleli že bude chlapec a bolo dievčatko. Ani meno sme nemali, meno dal dcére lekár.

malinovka333
5. feb 2015

Vsetk závisí od dr aj ake jasne na sono a ako ho vie čítať. Niekedy je babo tak otočene ze sa neukaze az neskor.potom je to uz jasne.pekne to vidiet uz od 16t

darina1952
6. feb 2015

Z diagnostického hľadiska - teda či je plod v poriadku čo sa týka vývinu je pohlavie pre lekárov nepodstatné... takže jeho určenie nemá pri diagnostikovaní váhu. Stále je to 50:50 😉
Mne sa trafili 2x správne, ale mužova sesternica pred pár rokmi rodila v Prahe a tam si za prezradenie pohlavia musela zaplatiť - zaplatila a povedali jej že čaká dievča a nakoniec sa narodil chlapec... ale nešla to reklamovať, bola spokojná že je dieťa OK 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre