ahojte chcem sa vas opytat ako casto sa ma vykonavat ultrazvuk ak idem na poradnu ?
aha no lebo uz som nebola na ultrazvuku od 4.7. a dnes som sa dala prelozit k inemu doktorovi a ten ma objednal az na 6.9 ale to je porada a na ultrazvuk v 20.tt idem 22.8 myslis ze to staci ?
ja mam ultrazvuk na kazdej jednej poradni
@ifhanka Ultrazvuk sa robi na zistenie tehu, okolo 12. tyzdna a v 20. tyzdni tzv. velky (morfologicky) ultrazvuk. Tieto tri su hradene poistovnou. Zalezi od lekara, ci sa na babatko pozrie aj inokedy. Ja som mala ultrazvuk na kazdej poradni.
Ci stacia tvoje ultrazvuky, musi posudit lekar.
@ifhanka Prilis vela ultrazvukov v tehotenstve skodi a ultrazvukove vlny rusia diera. Ak je vsetko v poriadku stacia 3ultrazvuky za cele tehotenstvo tak ako su hradene poistovnou. Ak ma lekar pochybnosti tak urobi aj nejaky navyse. No podla mna je blbost robit ultrazvuk pri kazdej kontrole ak je vsetko v poriadku.
no idem na ten v 20.tt to idem toho 22.8 a dnes som prestupila ku druhemu doktorovi tak on vravel ze naco je ultrazvuk robit... tak ostala som prekvapena len ten co som chodila do teraz k nemu tak robil mi vzdy ultrazvuk ked som prisla na poradnu
Tiež som nedávno čítala, že je to škodlivé...mne bolo robené tiež na každej poradni a to som bola na rizikovom, tak niekedy som chodila aj každé 2 týždne...nehovoriac na genetike, kde bola malá zle natočená, tak mi robili sono v priebehu 2 hodín 4x...zmenila som lekára, tak snáď v druhom tehu nebude nutné tak často,..
@ifhanka môže byť z nachladnutia..a nedostatočný pitný režim..mohla si niečo chytiť aj na verejnom vecku, alebo vo vode..Ak je výter ok, tak to prejde pitím veľa vody..za dva dni bude ok..moja mama má ešte taký recept, že vraj sóda bicarbóna na lyžičku trošku, zapiť čistou vodou..
Ak to neprejde do troch dní, treba ísť hoci aj za všeobecným doktorom, doniesť sebou moč a keď bude treba, predpíše aj antibiotiká..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ifhanka poistovna preplaca len 3 ultrazvuky za cele tehotenstvo... inak to zalezi od lekara, niektori robia aj na kazdej poradni...